Widok
Polecam z czystym sercem Zespół Prestige Sound z Gdańska. Mieliśmy z mężem wesele kilka miesięcy temu, w zespole jest mężczyzna i kobieta - młody duet. Kobieta jest DJ-em a facet gra na klawiszu, śpiewa tak, że ciężko odróżnić piosenki oryginalne od tych które sam śpiewa. W przerwach robią super skecze, oczywiście oczepiny, konkursy i bardzo bogaty repertuar. Śpiewają piosenki zagraniczne, polskie, starsze, nowsze i oczywiście najnowsze polskie disco. Pozdrawiam i polecam wszystkim przyszłym młodym parom :)
miałam wesele w Toruniu w bardzo klimatycznej sali i grał dla mnie świetny zespół PIK, który swojhą muzyką i energią oczarował gości i mnie też. z nimi nie miałam żadnych problemów, bo sprzęt mieli dobry, scenariusz weselny mi odpowiadał i zaśpiewali też piosenki o które bardzo priosilam. są godni polecenia!
Świetną muzykę na naszym weselu grała kapela All Star Band z Gdańska. Zdecydowanie ich polecam! Saksofonista na żywo to się za często w takich zespołach nie zdarza, a tutaj mieliśmy takiego muzyka z prawdziwego zdarzenia. Efekt mega! Dobrze się integrowali z gośćmi, grali przy stolikach, można się było z nimi też dogadać co do w ogóle samego planu prowadzenia wesela. Nie było jakiś niesmacznych zabaw typu a teraz łapiemy się za cycuszki.
Nie mozesz pojac bo sam nie grasz. Synth czy keyboard tez jak kazdy instrument wymaga duuuzo czasu zeby sie nauczyc na tym grac. jak odtwarzasz mida to nie masz wplywu na to co jest grane czyli nie musisz umiec w ogole grac. Styl? lata cwiczen praktyk i nauki. Budowanie wlasnego styla? Godziny pracy. rezultat? Na odtwarzaczu komp sie nie pomyli. Styl? jak sie pomylisz to lipa. Rozumiesz juz różnice?
Ja robie podklady sam. Fakt zabiera to duuuzo czasu ale daje mi to przyjemnosc ze kwalek ktory wykonujemy nie brzmi standardowo a ja mam wpływ na to co gram. Szybciej jest nauczyc muzyków grac, niż sekcja po sekcji wygrywac parapetowi jak to ma iść, a potem jeszcze to zaprogramować tak , ze ja mam wpływ na to jak to jest grane. Czyli jak sie pomyle to lipa :). Nie wyobrażam sobie pajacowania nad automatem. Tak instrument ma możliwość odtwarzania ale ja tą funkcje używam tylko do nauki w domu.
U mnie grał też podobny skład zespół nazywa się The Good-Sound, fajnie grają, bardzo dobry mieli kontakt z gośmi.
http://www.wesele-muzyka.pl
http://www.wesele-muzyka.pl