Widok

Dobrze jest, czy jednak nie? Trochę o rowerowej infrastrukturze.

Rowery Orłowo Redłowo Temat dostępny też na forum:
Lubię rower. Jest dla mnie środkiem transportu, źródłem frajdy, sprzętem do rekreacji i trochę sposobem na życie. A że przyszło mi pisać pracę magisterską, to i naturalną koleją rzeczy wybrałam temat rowerowy. Piszę o infrastrukturze rowerowej w Orłowie, Redłowie i na Wzgórzu. Jeśli też tam bywacie na dwóch kółkach, będzie super, jeśli mi pomożecie i wypełnicie badanie, dzięki któremu (między innymi) powstanie moja praca.
Ankieta jest tu: http://infrastrukturarowerowa.ankietaplus.pl/
Z góry dziękuję za każdą opinię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powodzenia!

Pewnie trudno to zawrzeć w ankiecie, ale fajnym targetem "magazynierki" była by analiza naszych konfliktów. Ludzie naprawdę rezygnują ze strachu przed konfliktami z pieszymi i kierowcami, nie tylko ze strachu przed wypadkiem, albo przed wysiłkiem. Znam takich kilku. Przez to prawdopodobnie Masa Krytyczna ledwie zipie. Trudno znosić tyle jadu i wrogości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To już pewnie za późno, ale dla mnie ciekawy byłby jeszcze jeden punkt w ankiecie. Coś w tym rodzaju: Po co jeździsz rowerem? 1.Sport, 2.Rekreacja, 3.Komunikacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ankieta nie działa :(
u mnie wszystko jest ok, nie wyświetla się w ogóle czy jest problem podczas wypełniania?
Witaj, jest pytanie o cel jazdy rowerem :)
Ok, przepraszam. Nie wypełniam ankiety bo w ogóle tam nie jeżdżę, więc nie mogłem przejść dalej.
Ale wypełniłem na próbę i też miałem kłopot, bo musiałbym zakreślić więcej niż 3,
dojazd do szkoły/pracy/na uczelnię
zakupy
dla zdrowia
dla przyjemności
dla towarzystwa
dla poprawy sprawności
aby zaoszczędzić na przejazdach (paliwo, bilety), czyli koszty,
a nie ma (dla mnie) najważniejszego: dla oszczędności CZASU.
ostatnie pytanie wypelniam i nie poge przejśc dalej ;(
to jest ankieta czy wywiad... po 20 pytaniu już mi się nie chciało tego czytać... trzeba było jeszcze wypytać kto na jakich dętkach jeździ... przeginka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie przejmuj się. Wielu ma teraz problemy z czytaniem. Dlatego Autorka powinna zrobić wersję obrazkową dla niecytatych :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli "bo jest szybciej" *

(wtedy szczególnie wkurzają "związania" typu
"droga rekreacyjna",
"jak jedziesz się męczyć, to ci nie wadzi objazd"
"droga dla rowerów jest po przeciwnej stronie"

*- tego mi najbardziej brakło, choć też używam wszystkie motywacje i
dlatego ja wystąpiłem w trzech osobach, jak ten Almighty ;-)
Tak, faktycznie można było to jeszcze ująć w ten sposób (czas). Liczba zaznaczeń jest ograniczona, aby znaleźć najważniejsze cele. Dziękuję za uwagi :)
Proszę mi wierzyć, że to bardzo krótka ankieta :) Pierwotnie była znacznie dłuższa, okrojona właśnie po to, by nie zniechęcić zbytnio. Co do dętek to może nie, ale już o opony z chęcią bym zapytała, mają wpływ na opór toczenia i mogą w zauważalny sposób zmienić komfort jazdy. :)
Przetestowałam ankietę raz jeszcze i wszystko u mnie działa. Czy problem pojawia się dosłownie w ostatnich pytaniach, czyli metryczce (wiek, płeć, itp?) czy może jednak wcześniej?
"na każdym rowerze inne"
to mogło by być niemożliwie skomplikowane
np w ostrym z przodu mam 2/3 cala slicki a z tyłu 1,5 cala semi
w zimie w ATB kolce, w mieszczuchu to co dała fabryka itd

i poza tym to nieważne. co "magazynierowi od fikołków" po naszych oponach?
Cieszy mnie dyskusja pod postem. :) Zapraszam kolejne osoby do udziału w badaniu a także komentowania- każda konstruktywna uwaga mile widziana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę bardzo. Cel jazdy rowerem. Parę lat temu pytałem "tak sobie" rowerzystów w Londynie, dlaczego jeżdżą. Niektórzy odpowiadali, że wtedy ich samochody stoją w garażach i nie smrodzą na mieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no i to jest bardzo dobre podejście :)
Ale czy to występuje w Gdyni? - "Jeżdżę dla Gdyni"...?