Widok

Dojazd do PKM Kiełpinek

Cześć, uważam że powinniśmy również powalczyć o dojazd do PKM ze względu na brak działań ze strony ZKM. Z naszego osiedla do PKMki autobus by jechał 5-7 min, natomiast do PKM Matarnia przez duże korki na Budowlanych i Nowatorów czas by się zdecydowanie wydłużał. Kokoszki i tak mają bezpośredni dojazd do PKM Matarnia. Aby miało to sens autobus musiałby jechać przez nasze osiedle. Czy ktoś ma może jakieś świeże informacje w tej sprawie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
W przebudowanym CH Auchan zauważyłam nowe (jeszcze zamknięte) wejście do sklepu. Jest ono za sklepem Carry, obok butelkomatu, przy skrajnym wejściu do supermarketu. Na ścianie jest rysunek kolejki. Będzie to pieszy skrót do PKMki. To wejście ułatwi też dojście do CH mieszkańcom Wiszących Ogrodów.

Czy ktoś wie kiedy będzie otwarte?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jutro jest połowa marca - a 157 jedzie jak jeździł, czyli do d...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest makabra, zadne inne osiedle ktore jest na linii PKM nie ma tak zlego dostepu do przystankow,
wstyd
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
I już po godzinie jestem na przystanku PKM...:-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chciałam się podzielić moim sposobem dotarcia z Karczemek (Kiełpina Górnego) do PKM-ki:
- autobus 167,168 do przystanku Źródlana n/ż
- przechodzisz na drugą stronę ulicy przystanek Zwierzyniecka skąd odjeżdża (również w dni wolne) 155 do PKM Jasień lub druga ''gorsza" opcja' 164 do PKM Kiełpinek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Teraz z Banina jedzie się szybciej do Wrzeszcza niż z Karczemek ... :D Trzeba chyba zmian na stołkach bo się towarzystwo z UM i ZTM rozleniwiło!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/1,35636,19663912,nowa-linia-autobusowa-polaczy-banino-z-pkm.html#BoxLokTrojImg

a może u nas zrobią ? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

z wielu pobliskich rejonów nie można djechać do PKM.

mieszkamy relatywnie niedaleko PKM - ale dowozić tam nic nie raczy - pełno autobusów z innych rejonów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sie z górki Lubie sturlac ,nie potrzebuje dojazdu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potrzebujemy prywatnego przewoźnika np: gryf bo miasto ma w d...... naszą dzielnice dla miasta liczą się tylko nasze podatki i nic więcej jak planowali Armi krajowej też nas olali z przystankiem PKM też wyrolowali jesteśmy traktowani jak margines społeczny jak wszystkie dzielnice za obwodnicą
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
I tak uliczki Karczemek są zatkane przez samochody które nawet na "śpiących policjantach " nie zwalniają. Nie jest tutaj potrzebny jeszcze duży autobus= może tylko przejazd i powrót Kalinową, by nie wjeżdżać na inne ulice
Ale "puszczenie przez Karczemki" nie oznacza wjazdu na osiedle, a jedynie przejazd Kartuską i zawrotkę na skrzyżowaniu Otomińska/Kalinowa. Do tego nie wszystkie kursy, ale tylko część. Chyba że w ogóle zostaną zlikwidowane kursy do Brętowa.
No i gratis gwarantowane korki na Słowackiego, Budowlanych, Nowatorów i Kartuskiej. Z Karczemek szybciej będzie na piechotę dojść do Kiełpinka, niż 157 dojechać do przystanku Matarnia...
Ale jeżeli taka zmiana zostanie wprowadzona, o dojeździe z Kiełpina do Kiełpinka będzie można zapomnieć, o linii przez ulice Karczemek również.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W ZTM'ie nie mają takich planów. Niestety wg ZTM'u puszczenie 157 przez Karczemki jest niemożliwe dla obecnych autobusów (są za długie/szerokie wobec małych uliczek i ciasnych zakrętów).
Patrząc na pismo jakie wystosowali tutaj:
https://www.facebook.com/kreatywniedlakielpina/photos/a.1701504593394287.1073741828.1699378473606899/1747265508818195/?type=3
oraz na inne informacje wydaje mi się, że nie będą robić nic a przynajmniej do jesieni 2016 (kiedy to ma być więcej małych busików).
Obym się mylił....
Planowane 157 w połowie Marca
Kiedy 157 pojedzie przez Karczemki?
Podobno 157 bedzie jechał przez karczemki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Padła już propozycja zablokowania przejścia dla pieszych. Tzn. powolnego przez nie przechodzenia ;)
A widzieliście to???
https://www.facebook.com/kreatywniedlakielpina/photos/a.1701504593394287.1073741828.1699378473606899/1747265508818195/?type=3

To już pojechali na maksa.... Chyba trzeba będzie sie zebrać jak w przypadku przedłużenia autobusu do centrum....
Szybko po zebraniu Prezydenta
Autobus do PKMki nie tak szybko ...
Zrozumiałem to tak że wszystko w wozo kilometrach co nadal istnieją.
OBY to się nie skończyło jakimś skróceniem itp!
(jest to już trochę śmieszne bo dzielnica się rozrasta,zyskuje mieszańców ... A siatka komunikacyjna Kokoszek jest jak za PRLu)
Jednak władze wysłuchały,zapisały,mają być konsultacje z Radą Dzielnicy OBY OWOCNE!
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników dyskusji w grupie komunikacji! :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pozdrawiam serdecznie, a może jeden kurs na dobę, tak powiedzmy o 2 w nocy, no ja myślę, że to calkowicie wystarczającą ilość.
Ludzie ogarnijcie, bo jak taki "genialny" pomysl ktoś podsunie to jeszcze jakiś baran - urzędas to podłapie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry