Widok

Dojazd do PKM

Mamy PKM, 2 nowe piękne wiaty autobusowe- puste.. Wszystko czeka tylko na co??.Czy ktoś wie może czy będzie jakiś autobus który będzie regularnie jeździł do przystanku PKM Gdańsk Rębiechowo w swojej trasie? Zaraz dzieci do szkół a tu tylko piechota w deszczu i śniegu zostaje!!! Kpina jakaś...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Musisz się do tego przyzwyczaić, tak działa gmina Żukowo...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaraz po starcie PKM firma Albatros uruchomiła połączenie Banino-PKM Gdańsk Rębiechowo. Niestety zainteresowanie było bardzo słabe. Często jechała 1 osoba lub wcale. W tym czasie PKM nie miała stałego taktu - co powodowało brak synchronizacji PKM-bus.

Tak, połączenie bardzo by się przydało - szczególnie w godzinach szczytu. Ostatnio dużo osób parkuje samochodami przy PKM.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Było znikome, bo rozkład autobusów miał się nijak do rozkładu PKM. To raz, a dwa - prywatna firma, to dodatkowy bilet, nawet mając drogi bilet metropolitalny trzeba było kupić bilet na ten autobus: bezsensu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z PKM korzystam raz w roku w dzień zaduszny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie bijcie piany.
Już raz autobus jeździł z 4 pasażerami wciągu całego dnia kursowania.
Zainteresowanie żadne. A to bilet drogi, niedostosowany czas połączeń.
Bicie piany w Baninie jest na porządku dziennym: parkowanie, śmieci, woda, krzywa droga, odłączenie od gminy i jeszcze
znalazłoby się z 10 tematów.
Odnoszę wrażenie, że na tym forum jak i na FB króluje postawa "kozak w necie d.u. p. a. w świecie".
Niech każdy, który tak mocno krytykuje różne sytuacje, położy rękę na sercu i powie
ile razy był inicjatorem pomysłu, który zrealizował od A do Z i przyniosło to wymierne korzyści dla ogółu?
Tych osób jest garstka i zapewne tu nie zaglądają.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

@Pewex ja często korzystałam i było trochę ludzi. Rano jechało się na stojąco do szkoły, bo busem jechały dzieci, a po 16 bardzo dużo ludzi wsiadalo pod PKM w stronę Banina. Nie uważam, że to był słaby interes, zwłaszcza że dużo ludzi dopytuje się o powrót jakiegoś środka komunikacji.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez uważam ze nie powinno budzić to żadnych kontrowersji. Po prostu normą jest ze autobus zajeżdża na pętle autobusowa jak jest to w każdym innym mieście/ większej wsi a taką jest Banino.- Chodzi o to żeby 126 zajeżdżał tez tam w stałej trasie lub wybranych kursach. Wtedy zobaczylibyśmy jakie jest zainteresowanie i ile osób korzysta w godzinach rannych i popołudniowych z tego przystanku....Mysle ze sporo.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko problem ze 126 jest taki. Ze kierując się w kierunku gd jedzie w to samo miejsce co pkm. Inaczej sprawa wygląda w drugą stronę do ga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak ktoś chce jechać do Gdyni PKM to nie ma autobusu do stacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez.wsiadam do Gdańsk Rembiechow.a dalej 126pod samom robote.nie mam problemu.tylko szkoda ze niejezdzi dalej do Miszewki.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

SAMOM?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można tez iść naprzełaj.do stacji Pempowo jest najbliżej od nas.20 minut po za sezonem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie honorowali zniżek chociaz w autobusie ieli wywieszone taryfy ulgowe. Zrobili wszystko żeby ludzie nie jezdzili
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skróciliby linię 126 do odcinka PKM Rębiechowo- Miszewo- Żukowo i byłoby ok. Częstotliwość byłaby większa i możnaby objechać więcej okolicznych wiosek za te same pieniądze. Po co dublować kolej i stać w korkach?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nic wam się nie podoba teraz to macie raj normalnie Bahama ja za Komunę w Baninie do szkoły 2km dziennie chodziłem i nie narzekałem Zima Stulecia 5 m śniegu też dało radę jak masz kasę wynajmuje sobie taryfę z ochraniazem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Skoro postawili dwie wiaty to powinni puścić jakiś autobus który jeździłby np z miszewa pod pkm, lub w stronę czapli
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Była kasa,projekt,wykonanie... Ktoś kasę wziął. Nie koniecznie miało tam coś działać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi brakuje akurat nocnego do Banina przynajmniej w piątki i soboty
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak zwykle pretensje do Gdańska, że coś zrobił i niby za mało. Może ktoś się zainteresuje co nasza wspaniała gmina zrobiła dla naszego dojazdu do PKM? Jaki normalny przewoźnik będzie niszczył autobusy jeżdżąc tam obecnymi wertepami? Kankowski i Szymkowiak już drugą kadencję ślizgają się obietnicami budowy dojazdów, a ludzie nadal na nich głosują. Od czerwca mieliśmy jeździć kilometrami nowych ścieżek rowerowych i niemal autostradami do przystanków PKM na terenie gminy. Z tych wszystkich przedwyborczych bzdur został ochłap w postaci węzła integracyjnego w Żukowie, który jakoby dostał pozwolenie na budowę z końcem kwietnia. Mamy koniec sierpnia i nie widać ż a d n y c h robót.
Stawiam skrzynkę piwa, że w następnych wyborach znowu zostaną wybrani.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

Taras z desek kompozytowych - (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry