Widok

Dolina Potęgowska

Dolina Potęgowska Jasień Temat dostępny też na forum:
\"Dolina Potęgowska\" to osiedle, które powstaje w dynamicznie rozwijającej się, zachodniej części Gdańska. Najbliższą okolicę cechują wciąż sielski krajobraz z licznymi pagórkami. Niedaleko znajduje się również jezioro Jasień.

W ramach inwestycji planuje się realizację siedmiu domów mieszkalnych. Pięciokondygnacyjne budynki zostaną wyposażone w windy, zaś w podziemiach powstaną hale ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

koszmar

dojazd do osiedla (makabra) -infrastruktury 0-- aby dojśc do osiedla potrzebne są wysokie kalosze rybackie-----niezachęcająco wygląda ta budawa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

hmmmm...

Myślę że trzeba dać czas developerowi na rozbudowę to jest dopiero pierwszy blok i okolica jest oddalona od centrum ale trzeba popatrzeć do okoła dużo developerów sie buduje i rozbudowywana jest obwodnica niedaleko powstaje Biedronka więc wydaje mi się że źle nie jest, jeśli chodzi o dojazd to co się dziwić że jest kiepski skoro jeźdźa tamtędy ciężarówki z kaflami do chodników i kostką brukową.....Ale poprzednia opinia daje do myślenia. Myślę że teraz developer powinien zrobić coś aby następne opinie były lepsze:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

budowa jak budowa

przy roztopach było sporo błota, ale chyba maja tam robic tam jakąś drogę. Z resztą budowa jak budowa po co robic teraz droge, skoro i tak dojezdza na nia cieżki sprzęt, który wszystko rozjedzie zanim ludzie zdarzą się wprowadzić. Ogólnie to tam w pobliżu Armii Krajowej jest jeszcze kilka następnych budów, więc w większą infrastrukturę samo miasto też będzie pewnie inwestować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

Z tego co Wiem droga już jest, zjazd zaraz za O. Leszczynowym w prawo na razie taka szrotowa i z płyt betonowych i po koniec marca miasto zaczęło podłączać media:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nasze miasto...

Na miasto to bym raczej nie liczyła, raczej deweloper będzie musiał sam się tym zajac. ten chyba akurat zamierza budowac drogę, pytałam w ich biurze sprzedaży. Przy okazji dowiedzialm się, ze maja cos wspólnego z ta firma co budeuje stadion, ale nie wiem dokładnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

??

Czy jest ktoś kto chce kupić u tego dewelopera mieszkanie??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja już kupiłam?:)

i jakie wrazenia?

tak ogolnie..czy wszystko gra, czy są jakies niemile niespodzianki??? :)
bo z zalet zdaje sobie sprawe ;] a tych negatywnych rzeczy czasem trudno dociec
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy co Masz na myśli jeśli chodzi o niespodzianki.??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy z umową wszystko ok, czy z samym budynkiem (w ogole juz jest odebrany?), jakas tam wspolnota, czy nie trzeba sie obawiac nieznanego dewelopera i takie takie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

AAA

Budynek nie ma odbioru technicznego i nie wiadomo na dzień dzisiejszy kiedy to będzie miało miejsce z tego co wiem mają swoją kotłownię a wspólnota może być dopiero jak sprzedadza wiecej niz 50% mieszkań ale z zaangazowaniem ludzi pracujących w biurze i miasta (media) kiepsko widze:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zanim kupisz radzę się zastanowić.

Kupiłam mieszkanie u tego dewelopera już jakiś ponad rok temu. do dnia dzisiejszego nie można się wprowadzić, gdyż nie ma odbiorów technicznych. Choć z tego co czytałam pierwszy podany termin przez dewelopera na zakończenie budowy to marzec 2011, a odbiór mieszkań miał być najpóźniej do czerwca 2011. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo kiedy dojdzie do faktycznego odbioru technicznego i kiedy wreszcie można będzie się wprowadzić, co z tego że można wykończyć mieszkanie jak nie można w nim zamieszkać.
Deweloper niby sprawdzony, niby bardzo dobry i co z tego...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie się zastanawiam....A wiadomo czy to wina dewelopera czy może jakiś innych czynników?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niby wina innych czynników ale trwa to już prawie rok. Zainwestowałam pieniądze i co mi pozostało to czekać tylko ciekawe jeszcze jak długo :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdecydowanie odradzam

mieszkanie zostało kupione ponad rok temu, do tej pory brak jest odbiorów technicznych, chociaż umowa przewiduje jako ostateczny termin czerwiec 2011!!!!! wprawdzie mieszkania zostały wydane warunkowo do wykończenia, ale co z tego jak po ich wykonczeniu zaczely sie pojawiac awarie calkowicie rujnujace wykonczenie. Od momentu zgloszenia awarii wykonawca zwlekal prawie dwa tygodnie zanim raczyl sie zjawic i stwierdzic ze faktycznie zalewa mieszkania - zenada!!!!!nikomu nie polecam tej inwestycji!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

ratujcie

deweloper obiecuje i na tym sie konczy jak przychodzi do kupna to jest o.k a potem martw sie sam .inwestycja osadzona na bagnie pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam się. Blok za kilka lat zapadnie się. Tam są zwyczajne bagna (stąd tyle błota) . Pierwszy inwestor nie dostał zgody na budowę bloków- na tym terenie mogła być tylko zabudowa jednorodzinna. Sprzedał ziemię obecnemu inwestorowi, który jakimś cudem uzyskał zgodę na rozpoczęcie budowy. Nie można było nawet stropów wylać, bo wszystko zapadało się w ziemię, więc postawiono słupy a na nich płyty.Dopiero na tych płytach udało się blok postawić.Jak długo taka konstrukcja wytrzyma?
Jeżeli kupiliście tam mieszkania to wysoko je ubezpieczcie, bo z czasem ściany będą pękać, a jak budynek zapadnie się to zostaniecie bez dachu nad głową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Koszmar

Jeden wielki koszmar
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Lepiej kupić na Osiedlu Pięciu Mostów(ok 1 km wyżej), lepszy dojazd i suchy teren