Widok

Dom kopuła

A stronie internetowej, zadawaliście państwo pytanie o dom kopułę.
Jestem projektantem swojego domu ktorgo zdjecia można znaleźć w linku na dole posta.
Dom jest w stanie surowym zamkniętym. Buduję go systemem gospodarczym. Odpowiem na wszystkie państwa zapytania odnośnie projektowania i wykonawstwa domu kopuły. Wg. Mnie jest to najtańszy sposób wykonania domu nawet przy obecnej kulturze wykonawstwa w budownictwie. Po prostu każdy jest w stanie postawić sobie taki dom.
Zapraszam do marek 1000m od warszawy a około 1000 m od centrum handlowego "marki" na ulicy ząbkowskiej 18 trzecia działka od ulicy jest widoczny dom kopuła. Zapraszam na tę budowę 2 lutego 08r w sobotę. Będę do państwa dyspozycji od godz. 10.00. O godzinie 12.00 zamierzam w domu w kopule wygłosić wykład o budowaniu domów ekologicznych, pt."dlaczego właśnie kopuła". Podzielę sie ze wszystkimi zainteresowanymi swoimi doświadczeniami z realizacji obiektu. W sprawie zapytań na temat spotkania proszę o kontakt telefoniczny. 504-185-988 lub 513-455-979
POZDRAWIAM mgr inż.arch.F.W.Seregiel.
www.sergiel.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JKJiwq
napisz czy jezeli gmina sie nie zgodzi na taki projekt to czy zwrocisz pieniadze za projekt ? bo warunki zabudowy sa rozne i z klopotem zostanie nabywca projektu a te twoje prawne dywagacje ze taki moze byc , nijak sie maja do rzeczywistosci ! napisz rowniez co to znaczy ze ten dom jest tani w budowie , bo to trudno zrozumiec ? moze minimalnie na ilosci pustakow oszczedzisz ale reszta to taki sam koszt i wątpie zebys tak łatwo znalazł ekipe do budowy takiego domu ktora sie podejmie budowy- kopuly ? moim zdaniem ta twoja niby nowosc-inowacja moze byc ze wzgledu na swoje ''udziwnienie'' o wiele drozsza w budowie i moze przysporzyc tylko kłopoty z akceptacja przez gminy i wykonawce ! na Polskim rynku to wszystko moze sie okazac bardzo drogie a nie tanie w porownaniu z tradycyjnym projektem ! a po za tym czy kopuła jest wizualnie ładna jako dom , to tez wątpliwe i zalezy od odczucia ! sklep w miescie moze i ładnie wyglada w kopule ale dom raczej przypomina budowle cerkiewno koscielną , ktoras siedziba znanego radia jest w tym stylu zbudowana ale jako dom mysle ze ma to marne szanse na polskim rynku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Napisz jeszcze jak sie ma cena budowy takiego domu jezeli mam dach tylko dwuspadowy - duzy kąt nachylenia ! bo na twojej stronce nic nie ma tylko takie luzne odpowiedzi - bywa roznie , tego sie nie da okreslic itp. Jak z czyms sie reklamujesz to powinny byc ceny a nie ogolniki bo to latwo powiedziec ze jak sie cos i tak buduje to bedzie 30 proc. ceny , brak konkretow !!! a budujac musza byc konkrety a nie mrzonki !!!
Opracowałem koncepcję domu kopuły stanowiącego kompromis między tą formą i tradycją. Powstaje projekt wykonawczy. Przy występowaniu o decyzję o warunkach zabudowy proponuję załączyć do wniosku koncepcję.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (45 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Dom drewniany (17 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (40 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

do góry