Widok

Dom na działkach ROD

Na działkach ROD przy skrzyżowaniu ulic: Chrobrego / Hallera / Gdańska buduje się taki dom jak na zdjęciach. Czy to jest legalne?!?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielki dom na działkach ogrodniczych w Brzeźnie ul Hallera

Od jakiegoś czasu obserwuje budowę willi na działce ogrodniczej Czy nikt tego nie kontroluje? Czy to jest legalne? Czy prezes ogródków działkowych udaje że tego nie widzi czy dostał jakąś dole żeby siedział cicho? Widać że każdy robi co chce na działce państwowej i nikt się tym nie interesuje Trzeba zgłosić to oficjalnie do Urzędu żeby się wzięli za tych złodziei i kombinatorów bezczelnych
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

To samo w Otominie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynajmę domek

To przecież lokale do wynajęcia dla "inżynierów" na działkach na Jasieniu to domki po 300 M2 a nie ma kanalizacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dramat podpierda... bo się nudzę masa k ra

Co się z wami dzieje aby tylko podpier... żyjcie własnym życiem . Ktoś miał pomysł to zrobił potem będzie się martwić. I ogólnie to szukajcie kurierów parkujących na awaryjnych na chodniku żeby wam dostarczyć jedną z 50 paczek .masakra
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Za darmo budują. To spryciarze. Dla każdego rozsądnie zagospodarowane znaczy coś innego.

I zazwyczaj działa to tak. Ja nie chcę tylko mu zabierzcie żeby nie miał tak jak ja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem,czy legalne

Ale takiego kablującego kolegi to bym nie chciał znać,co komu do domu,jak dom nie jego. A może to były członek organizacji ORMO ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na działkach rodzinnych ogródków to taka zabudowa jest nielegalną budowa powinna być wstrzymana
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ustawa

Ustawa jasno mówi: 35 mkw powierzchni, do 12 mkw tarasu, wysokość 4m przy płaskim dachu, 5m przy stromym (ponad 12°). Nie ma nic o kondygnacjach. Na moje oko dach płaski jest a w 4 m ciężko dwa piętra upchać. Chyba, że zaczną poniżej poziomu gruntu. Albo skarpa jakaś?

Tak

Można
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

No oni na pewno

Mają wykształcenie kierunkowe

Bzdura, to samowola budowlana.

To jest altanka ogrodowa? A tylko tego typu budynku można stawiać na terenach ROD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego ktokolwiek miałby się tym zajmować

I jaki ty masz z tym problem ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18

Masakra

Jak usunąć te powiadomienia bo przez takich jak ty panie autorze to już nie jest dawno raport trójmiasto. Tragedia, lepiej postawić kolejne osiedle które po 10 latach prosta mchem? Widocznie stać kogoś żeby wybudować, widocznie stać kogoś na ewentualne kary, widocznie jest ktoś świadomy że może będzie musiał to zdemolować. Panie biedny takie działki jak kosztowały kilka 1-5 tysięcy kilkanaście lat temu, teraz za działkę z samym płotem do wymiany i porośnięta trawa trzeba dać kilkadziesiąt. Zazdrość i zawiść do czego to wszystko zmierza?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Palaczki

Typowo polskie podjebać kogoś bo mi się nie podoba.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma słowa o jednej kondygnacji. Ma mieć 35m2 w podstawie, 5 metrów wysokości przy dachu z nachyleniem- 4 metry przy prostym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dom

Puknij się, w głowę doktorku ile zarobi przez 2 miesiące, a ile wyda na budowę? Odrobinę inteligencji by się przydało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I cyk 10 piętrowe bloczki okno w okno I powódź co lipiec
Robyg lubi to
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ijo ijo nadzór budowlany trzeba to rozebrac bo marian z internetów znawca tak powiedzial

Na ROD nie obowiązują przepisy prawa budowlanego tylko ustawa o rodzinnych ogrodach i regulamin ROD- tam jest zawarte co można stawiać i jakie elementy mieć na dzialce
do góry