Zdecydowanie odradzam współpracę z tym biurem nieruchomości, a konkretnie z panią Anną Dobkowską.

Kontakt był bardzo utrudniony. Uważam, że w sytuacji, gdy klient pozostawia nieodebrane połączenie, standardem powinno być oddzwonienie lub przynajmniej wysłanie wiadomości SMS. Po dwóch dniach udało mi się wreszcie uzyskać kontakt z opiekunem mieszkania. Przedstawiłam swoją ofertę cenową, omówiłyśmy szczegóły, a pani Anna zapewniła mnie, że jeszcze tego samego wieczoru oddzwoni.

Niestety do dziś nie otrzymałam ani telefonu, ani żadnej wiadomości. Korzystałam wcześniej z usług wielu biur nieruchomości na terenie całego Pomorza, jednak z tak lekceważącym podejściem do klienta jeszcze się nie spotkałam.

Przeglądając opinie innych klientów, zauważyłam, że nazwisko pani Anny wielokrotnie pojawia się w negatywnych komentarzach i bardzo często powtarza się ten sam zarzut brak odzewu oraz utrudniony kontakt. Po własnym doświadczeniu mogę stwierdzić, że niestety potwierdzam te opinie. Być może warto przyjrzeć się temu problemowi i wyciągnąć odpowiednie wnioski.