Widok
Domy pod Koroną
Z ulicy Morenowe Wzgórze do Śródmieścia szybko dojechać można przez ulicę Bulońską, gdzie dojeżdża także tramwaj. Z inwestycji blisko jest również na przystanek PKM Jasień oraz do Wrzeszcza. Wokół nie brakuje miejsca na spacery, jazdę na rowerze, uprawianie sportu na świeżym powietrzu. Pełną infrastrukturę osiedlową przyszli mieszkańcy znajdą w rozbudowanej i zagospodarowanej dzielnicy Morena.
Inwestycję tworzą jedynie dwa trzypiętrowe budynki z podziemną halą garażową, windami oraz ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Popieram. Rano korki od Alfa Parku w dół Bulonskiej. Po południu Bulonska w górę-też korki.... Miejsc parkingowych już brakuje, a dochodza budowane już budynki zwane zielona aleja na kroloweskim wzgórzu i przecznice dalej to właśnie osiedle-ciasno przy wyjeździe i ciasno przy parkowaniu. Terenów zielonych coraz mnie, bo powstają nowe osiedla... Zieleń dopiero w matemblewie albo za biedronka za alfa parkiem
skad takie info? troche dziwnie by to wygladalo, zwlaszcza patrzac na protokoly z dyskusji przy uchwalaniu nowego planu. Mieszkancy wielokrotnie wyrazali swoje zaniepokojenie dominanta, a planisci za kazdym razem nie uwzgledniali tej uwagi, tlumaczac ze jest to konieczne i kropka. Rezygnacja z dominanty bylaby w takiej sytuacji dosc niespodziewana decyzja.
Nowy projekt przewiduje 22 metrowa dominante (czyli ok 7 pieter) o maksymalnej powierzchni 400m kw. w polnocno-zachodnim narozniku dzialki, Pozostala zabudowa ma byc nieco nizsza (bodaj 18m?). Biorac pod uwage lekki spad terenu w kierunku Jasienia, nie wydaje mi sie zeby nowa inwestycja byla wyjatkowo uciazliwa. Wiadomo - widoku na Jasien nie bedzie, ale ciemnosci tez nie.
Nigdzie nie napisałem, że będzie doświetlone przez cały dzień. Właściwie, dla niektórych mieszkań to niemożliwe ze względu na bryłę budynku.
A jeśli chodzi o robienie kupujących w konia, to niestety ale dzisiaj trzeba mieć sie na baczności nawet kupując ziemniaki, a co dopiero mieszkania. Większość deweloperów w razie niewygodnych pytań operuje półprawdami albo nawet ordynarnymi kłamstwami, dlatego kupujący sam powinien sprawdzić wszystkie możliwe kruczki, a MPZP jest jedna z pierwszych rzeczy jakie powinno się przeczytać. W idealnym świecie deweloperzy powinni informować o wszystkich niedogodnościach juz w broszurach, ale wtedy nic by sie nie sprzedało.
A jeśli chodzi o robienie kupujących w konia, to niestety ale dzisiaj trzeba mieć sie na baczności nawet kupując ziemniaki, a co dopiero mieszkania. Większość deweloperów w razie niewygodnych pytań operuje półprawdami albo nawet ordynarnymi kłamstwami, dlatego kupujący sam powinien sprawdzić wszystkie możliwe kruczki, a MPZP jest jedna z pierwszych rzeczy jakie powinno się przeczytać. W idealnym świecie deweloperzy powinni informować o wszystkich niedogodnościach juz w broszurach, ale wtedy nic by sie nie sprzedało.
a ja zdecydowałem się na mieszkanie w tym miejscu. Po długich namysłach i śledzenia takich stron jak ta doszedłem do wniosku, że można mieszkać np. w lesie (ale tam wilgoć, brak światła i inne kataklizmy), można mieszkać za miastem, ale tam to korki i tylko wariaci chcą tam mieszkać, ponieważ brak jakiejkowliek komunikacji. Szadółki to szadółki, tłumaczyć nie muszę. Brzeźno Zaspa Przymorze Oliwa Wrzeszcz, wszędzie drogo i blokowiska. Więc moim zdaniem nie ma co płakać, ponieważ wszędzie miasto się tak rozbudowuje, że nawet te budynki, które teraz stoją w ciszy spokoju pełnym słońcu itp, za kilka lat okaże się, że będzie obok zbudowana obwodnica, lotnisko, wysypisko czy inny falowiec. Więc stwierdzam, że każda inwestycja jaką oglądałem przed zakupem była obarczona wilelkimi wadami i ogólnie przyjętą katastrofą zdaniem internautów. ps. mnie nie przerażają takie rzeczy jak ulica czy wysoki budynek w końcu mieszkam w mieście a nie na wiejskiej koloni. Proponuje trochę luzu niektórym...Damy radę, jak będę potrzebował spokoju to wybiorę się na cmentarz ;)