Korzystałam z usług galerii w zeszłym roku, gdyż chciałam zrobić przywieszkę i pierścionek z posiadanych prze ze mnie kamieni. Oddałam kamienie do wyceny, no i Pani powiedziała mi że koszt roboty to 250 zł plus srebro (nauczka, aby zawsze brać pisemną wycenę). Przy odbiorze było to 300 zł plus srebro. Odbierał mój chłopak, więc ja wybrałam się do galerii w celu wyjaśnienia sytuacji. Na moją uwagę, że wycena była inna Pani powiedziała, że jest to niemożliwe, bo u nich zawsze koszt robocizny to 150 zł. W takim razie po co była wycena skoro koszty są stałe? W sumie przymknęłabym na to oko, ale na przywieszce była skaza (głęboka rysa w srebrze), więc poprosiłam o naprawienie tego. I chyba najbardziej z całej sytuacji zraziła mnie odpowiedź Pani, że srebro jest bardzo miękkie i sugestia, że to ja zrobiłam taką rysę. Ciekawe co musiałabym robić z tą przywieszką, aby zrobiła się na niej tak głęboka rysa, tym bardziej, że w ogóle jej jeszcze nie nosiłam. Niestety, zarówno cena, jak i podejście do klienta bardzo mnie zraziły. A ponieważ przechodzę tamtędy prawie codziennie, trochę mnie wkurza, że dałam sie tak zrobić...Nauczka dla przyszłych klientów - bierzcie wycenę na piśmie!!!