Widok

Dotyczy malowania i piaskowania ramy

Witam,
znalazłam zakład na Jasieniu (chyba to jest ulica Leszczyńska). Czy ktoś z forumowiczów korzystał z ich usług i może napisać jaki jest ich poziom? Czy robią dokładnie i starannie, czy byle jak?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Korzystałem z ich usług 3 razy - zawsze zadowolony. Za piaskowanie z malowaniem proszkowych biorą 50-60zł więc całkiem znośnie a jakość malowania jest wielce zadowalająca. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, również poszukuje kogoś kto zrobił by to solidnie! macie może bliższe namiary na tą firmę?? nie jestem z Trójmiasta wiec średnio się łapie..z gory dzieki za cyne;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
(058) 303 96 76
Otwarte pon-pt 8-20.
TU SĄ --> http://mapa.szukacz.pl/?&n=54.336620&e=18.557196&z=3m&typ=n&poi=hotel&t=Kliknięty punkt
Dzwonić i się pytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Teraz usługa podrożała. Za malowanie z piaskowaniem biorą 100 zł. Zaraz po świętach zawiozę tam ramę, więc będę mogła napisać coś o jakości wykonania.
Zakład znajduje się na Leszczynowej, a nie Leszczyńskiej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na dobrą sprawę, nawet nie ma takiej ulicy, jest tylko Leszczynowa (Jasień) i Leszczyńskich (Zaspa).
--
Czy ramę do piaskowania trzeba jakoś przygotować?
Np. oczyścić z poprzednich warstw lakieru?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie. Piaskowanie jest właśnie oczyszczaniem ramy ze starych warstw lakieru :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki:)
Piaskowanie polega na zdzieraniu wszystkiego z obiektu, w który wyrzuca się pod dużym ciśnieniem piasek. W ten sposób usuwa się łatwo rdzę, lakier ale zdrowy metal np z ramy i wszystkie spawy też dostają swoje. Jeśli będziemy kilka razy piaskować np ramę roweru to ...
Gdy ostatnio lakierowałem starą szosówkę oczyszczenie jej z 2 warst starego lakieru zajęło mi ok 1 godziny. Wystarczyła druciana nasadka do wiertarki.
Dzwoniłam przed chwilą do zakładu i Pan poinformował mnie że koszt malowania i piaskowania ramy roweru kosztuje ok 60 zł, wiec całkiem znośnie :) Planuję się tam wybrać więc dam znać jak już będą efekty :]
Witam.
Przepraszam za odświeżanie tematu ale zastanawiam sie właśnie nad pomalowaniem ramy stalowej.

~Gosia- Mozna wiedzieć czy wybrałaś sie do tego zakładu? Jakie efekty? Masz może zdjęcia ramy po malowaniu?

Malowanie proszkowe moze okazac sie całkiem dobrym wyjściem patrzac na to, ze 2 puszki dobrej farby i lakier bezbarwny to wlasnie koszt rzędu 60zł.
Piaskowanie i malowanie owiewek i błotnika w simsonie wyniosło mnie 80pln dodam ,że jakość mnie powaliła. Podobnie było z nogami od starej maszyny do szycia singer cena jak w przypadku owiewek i jakość super. Polecam naprawdę warto
MALMET
UL.Leszczynowa 28
80-175 Gdańsk
telefon 058-303-96-76
603-061-284
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wiecie czy tam tez naprosowali by hak, nadspawali otwor i nagwintowali?
Wątpię. To jest malarnia/lakiernia a nie warsztat rowerowy ;)
No dobra a gdzie mogę zlecić malowanie nowej ramy karbonowej ?
Pozdrawiam , Marek .
To samo pyt?
ooo ;d to ja też zajadę tam :) a kolor można wybrać ??? :D
Panowie mają taki wzornik kolorów i można sobie spokojnie wybrać. Tylko rower powinien być rozłożony do piaskowania. Przynajmniej z głównych części typu koła, korba i pedały, łańcuch. Wczoraj odebrałam ramę, kierownicę, mostek, błotniki, bagażnik, osłonę łańcucha i bagażnik i zapłaciłam 60 zł. Ponieważ nie mogłam sobie z tym sama poradzić (zapiekły się nakrętki) kierownica była razem z całą ramą - panowie sami rozkręcili:D Jestem zadowolona z jakości piaskowania i lakierowania - Ukrainka wygląda na Holenderkę :P
ach, i mi wcale nie było tak łatwo tam trafić, bo zakład nie jest oznakowany - z mostu nad Armii Krajowej trzeba zjechać prosto, nie zwracając uwagi na znak dro.gowy
"nie zwracając uwagi na znak drogowy" powaliło mnie na kolana :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A potem sie dziwisz czemu toto na tym zbyt duzym rowerze jedzie nie ta strona, zygzakiem i jeszcze maluje sobie usta w miedzy czasie a potem skreca nie ogladajac sie przez ramie :D .

A tak na powaznie, moze cos blizej w strone gdyni?
Ew. wrzeszcz, cokolwiek byle bym nie musial z rama na plecach jechac jeszcze przez cale centrum :D
- SAMA RAMA -
UWAGA NA MALMET !!! (UL.Leszczynowa 28)
ostatnio dawałem im ramę do piaskowania i lakierowania proszkowego i generalnie lakier piękny... lecz panowie tak wczuli się w role, że wypiaskowali mi również wszystkie gwinty... (największy amator wie, że coś takiego jest niedopuszczalne) - skutek? - rozpierdzielony gwint w mufie i konieczne ponowne gwintowanie suportu - na szczęście w buga sport wiedzieli jak to naprawić - ogólnie nie polecam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
bo jak się daje ramę do malowania/piaskowania to trzeba te gwinty i piwoty zabezpieczyć wkręcając w nie stare miski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko zależy od tego, czy TY POMYŚLAŁEŚ, że oddajesz ramę do piaskowania i malowania, a nie do zabezpieczania. Ja tam malowałem już proszkowo i pomyślałem wcześniej - zabezpieczyłem gwinty. Jestem bardzo zadowolony.
w strone Gdyni masz polkolor w Gdyni na przemysłowej
masz malarnię proszkową indusco w Baninie

zarówno w polkolorze jak i indusco - wytrawiają materiał chemicznie (w standardzie nie piaskują)

zabezpieczenie gwintów leży po stronie dostarczającego element do malowania i zdziwienie że piasek pod ciśnieniem komuś coś zniszczył jest śmieszne.

Malarnia na Jasieniu poprawiła swoją jakość i ma atrakcyjną cenę.
Kiedyś mieli problem z bąblowaniem farby, zanieczyszczeniami na powierzchni etc.

W tego też powodu przestałem u nich regularnie malować małe elementy.

zarówno rynek motocyklowy jak i rowerowy w tej chwili bardzo ich chwali - więc pewnie jest lepiej.
w przypadku bardziej zaawansowanych technologicznie ram w których miski są zintegrowane z łożyskami w osnowie kompozytowej niema to sensu ze względu na to ze podczas wygrzewania kompozyt rozlałby mi się po całej ramie... każdy nawet największy amator piaskowania wie, że wszelkie gwinty zabezpiecza się przed piaskowaniem !!! cokolwiek to jest... chyba, że malujecie ramy do rometa to wam to nie robi..
Jak cenowo wygląda Polkolor? I jak na cenę wpłynie fakt, że chciałbym jeden element pomalować na jeden kolor a drugi na inny kolor?
a trzeba rozebrać rower ? :O
jestem zupełnie zielona w tych sprawach i sama nie dam rady
tak samo z powrotem też dostanę samą ramę i ...resztę ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
sama musisz zadbać o rozebranie roweru do "gołej" ramy i zabezpieczenie gwintów, rury podsiodłowej i sterowej. Najlepiej daj to zrobić komuś kto się na tym zna - jakiś warsztat
ile kosztuje wypiaskowanie i pomalowanie ramy z widelcem na jasieniu?

mając plastikową nakładkę na "rozwidleniu" widelca przypuszczam że piaskowanie całą ją zniszczy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Malowałem tam ramę miesiąc temu. Jakość pracy bardzo słaba adekwatna do ceny (piaskowanie plus malowanie 70 zł). Lakier mam wrażenie jest bardzo słabej jakości , do tego na powierzchni są dziurki jakby od słabo oczyszczonego piasku. Zauważyłem to dopiero w domu tak pewnie bym nie odebrał.
Jakieś 1,5 mieś temu piaskowałem i malowałem tam ramę no i nie mam żadnych zastrzeżeń. Lakier gładki i jednorodny, po uderzeniu blokiem zarys bez odprysków. Tak to wygląda z mojej strony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A wiesz może, ile kosztuje samo piaskowanie? I jak najlepiej zabezpieczyć rower?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przepraszam, bo szukam tego zakładu i nie moge znalesc moze Pan podać jakieś głepsze namiary ?
http://www.trojmiasto.pl/Malmet-o31764.html

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry