Widok

Dotyczy malowania i piaskowania ramy

Witam,
znalazłam zakład na Jasieniu (chyba to jest ulica Leszczyńska). Czy ktoś z forumowiczów korzystał z ich usług i może napisać jaki jest ich poziom? Czy robią dokładnie i starannie, czy byle jak?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Korzystałem z ich usług 3 razy - zawsze zadowolony. Za piaskowanie z malowaniem proszkowych biorą 50-60zł więc całkiem znośnie a jakość malowania jest wielce zadowalająca. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, również poszukuje kogoś kto zrobił by to solidnie! macie może bliższe namiary na tą firmę?? nie jestem z Trójmiasta wiec średnio się łapie..z gory dzieki za cyne;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
(058) 303 96 76
Otwarte pon-pt 8-20.
TU SĄ --> http://mapa.szukacz.pl/?&n=54.336620&e=18.557196&z=3m&typ=n&poi=hotel&t=Kliknięty punkt
Dzwonić i się pytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Teraz usługa podrożała. Za malowanie z piaskowaniem biorą 100 zł. Zaraz po świętach zawiozę tam ramę, więc będę mogła napisać coś o jakości wykonania.
Zakład znajduje się na Leszczynowej, a nie Leszczyńskiej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na dobrą sprawę, nawet nie ma takiej ulicy, jest tylko Leszczynowa (Jasień) i Leszczyńskich (Zaspa).
--
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ramę do piaskowania trzeba jakoś przygotować?
Np. oczyścić z poprzednich warstw lakieru?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie. Piaskowanie jest właśnie oczyszczaniem ramy ze starych warstw lakieru :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piaskowanie polega na zdzieraniu wszystkiego z obiektu, w który wyrzuca się pod dużym ciśnieniem piasek. W ten sposób usuwa się łatwo rdzę, lakier ale zdrowy metal np z ramy i wszystkie spawy też dostają swoje. Jeśli będziemy kilka razy piaskować np ramę roweru to ...
Gdy ostatnio lakierowałem starą szosówkę oczyszczenie jej z 2 warst starego lakieru zajęło mi ok 1 godziny. Wystarczyła druciana nasadka do wiertarki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłam przed chwilą do zakładu i Pan poinformował mnie że koszt malowania i piaskowania ramy roweru kosztuje ok 60 zł, wiec całkiem znośnie :) Planuję się tam wybrać więc dam znać jak już będą efekty :]
Witam.
Przepraszam za odświeżanie tematu ale zastanawiam sie właśnie nad pomalowaniem ramy stalowej.

~Gosia- Mozna wiedzieć czy wybrałaś sie do tego zakładu? Jakie efekty? Masz może zdjęcia ramy po malowaniu?

Malowanie proszkowe moze okazac sie całkiem dobrym wyjściem patrzac na to, ze 2 puszki dobrej farby i lakier bezbarwny to wlasnie koszt rzędu 60zł.
Piaskowanie i malowanie owiewek i błotnika w simsonie wyniosło mnie 80pln dodam ,że jakość mnie powaliła. Podobnie było z nogami od starej maszyny do szycia singer cena jak w przypadku owiewek i jakość super. Polecam naprawdę warto
MALMET
UL.Leszczynowa 28
80-175 Gdańsk
telefon 058-303-96-76
603-061-284
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wiecie czy tam tez naprosowali by hak, nadspawali otwor i nagwintowali?
Wątpię. To jest malarnia/lakiernia a nie warsztat rowerowy ;)
No dobra a gdzie mogę zlecić malowanie nowej ramy karbonowej ?
Pozdrawiam , Marek .
To samo pyt?
ooo ;d to ja też zajadę tam :) a kolor można wybrać ??? :D
Panowie mają taki wzornik kolorów i można sobie spokojnie wybrać. Tylko rower powinien być rozłożony do piaskowania. Przynajmniej z głównych części typu koła, korba i pedały, łańcuch. Wczoraj odebrałam ramę, kierownicę, mostek, błotniki, bagażnik, osłonę łańcucha i bagażnik i zapłaciłam 60 zł. Ponieważ nie mogłam sobie z tym sama poradzić (zapiekły się nakrętki) kierownica była razem z całą ramą - panowie sami rozkręcili:D Jestem zadowolona z jakości piaskowania i lakierowania - Ukrainka wygląda na Holenderkę :P
ach, i mi wcale nie było tak łatwo tam trafić, bo zakład nie jest oznakowany - z mostu nad Armii Krajowej trzeba zjechać prosto, nie zwracając uwagi na znak dro.gowy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry