Widok

Droga rowerowa Św. Wojciech> Pruszcz

Na jakim etapie są prace przy budowie odcinka drogi rowerowej ze Św. Wojciecha do Pruszcza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Etap prac jest bardzo zaawansowany, do Pruszcza brakuje około 2 km trasy. Jednak można przejechać całą trasę z krótkim objazdem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podłączę się - jaka jest nawierzchnia? Kostka gładka? Bo w cuda typu gładki asfalcik nie wierzę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gładka kostka, ale ubolewam że nie mogę pojechać, leczę od kilku miesięcy kontuzję, to ładny kawałek, mogliby dalej to kontynuować żeby poza miasto rowerem bezpieczniej można było jechać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Odkopuję, bo chciałbym się dowiedzieć, czy ten kawałek między św. Wojciechem, a ddr w Pruszczu, czy to jest krzakowo i bród, czy też ścieżka i mostek, po którym w spd-sl jakoś przebrnę niosąc rower niczym navy seal karabin przez bagna ?
W piątek, jakbym przypadkiem był zdrowy i deszcze ustały wybieram się do Susza kibicować i trasę przez Pruszcz sobie obrałem, ale nigdy tam jeszcze rowerem nie jechałem (poza jazdami wprost drogą E16 za okrutnej komuny)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może lepiej tak budowlanych>kartuska>leszczynowa>jabłoniowa>warszawska>
łódzka>świetokrzyska>niepolomicka>starogardzka>straszyn>rotmanka>pryszcz

ddr jedynie na tej trasie jest na rotmance i w okolicy kladki nad obwodnicą przy auchan
i przejezdna nawet jest bez koniecznosci wypinania sie.
Od Zaroślaka do Pruszcza przejedziesz bez problemu, tylko są miejsca wymagające "szczególnej ostrożności" przecinanie Małomiejskiej i Starogardzkiej.
Wychodzi 3 km dalej, ale chyba rzeczywiście lepiej. Spróbuję, dzięki.
Jest też opcja z leszczynowej w prawo potem w przywidzką, w kowalach w lewo na światłach, kolejne światła w prawo w zeusa. Aby ominąć płyty na zeusa, w lewo w appolina i na końcu w prawo w zeusa, w borkowie drugi zjazd z ronda w ofiar grudnia, potem pierwsza w prawo czyli narciarska, na końcu w prawo w kolarską i zaraz w lewo w kasztanową (tu jest lipa bo ze 1000 metrów po płytach), na końcu płyt w prawo w owocową potem w lewo w sadową i na końcu w lewo ponownie w kasztanową. Trzymając się głównej ulicy skręcasz w lewo w akacjową i tak docierasz do starogardzkiej.
Utniesz całe 100 metrów :) ale mniej podjazdów powinno być.
Nieciekawie było. asfalty dobre, ale ruch, korki, bez możliwości bezpiecznego wyprzedzania/wymijania z prawej i lewej, do Pruszcza zjazd przez jakieś nowe osiedla przypominające tereny industrialne (za to gładki asfalt i z górki). Generalnie nie jestem zadowolony. Dopiero od Pruszcza odetchnąłem jadąc na Cedry Wielkie, a potem na Suchy Dąb i do Tczewa.
W sumie wycieczka udana, ale trasę do Pruszcza muszę obczaić na nowo.
Dzięki wszystkim, którzy dawali rady.

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry