Widok

Droga ul. Saturna

Temat/ pomysł skierowany do mieszkańców. Pewnie większość z nas nie wie co dalej z naszą drogą kiedy będzie zrobiona do kogo należy itd...Chciałabym zaproponować jakieś rozwiązanie, a mianowicie żeby każdy przed swoim podjazdem wysypał 1 lub 2 tony gruzu koszt za tone to 25 zł nie wiem ile za transport.Jest to tylko wstępny pomysł jeżeli większość mieszkańców wyrazi zgodę i chęci do wyrównania drogi zdobędę razem z sąsiadką więcej informacji dotyczących drogi; czy można w ogóle coś takiego zrobić czy przy zamówieniu większej ilości gruzu dostaniemy jakiś rabat ile będzie kosztować transport itd itd. Jeśli ktoś może ma ciekawszy pomysł zawsze może się wypowiedzieć. Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie nie. Jakbyś przeczytał trochę wyżej to zobaczyłbyś, że rozmawiałam już z eko-budem w sprawie zgody właścicielek na poprawienie stanu drogi, rozmawiałam z panią sołtys i dowiadywałam się odnośnie organizacji zebrania w Osp. Zebrałam też 2 chętne osoby do chodzenia po szeregach i robienia wstępnego rozeznania odnośnie oczekiwań mieszkańców i ich możliwości finansowych. Mam nadzieję że chociaż ten post nie będzie dla Ciebie za długi i doczytasz do końca :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dopóki mieszkańcy nie zaczną w tej sprawie rozmawiać a nie tylko pisać nic z tego nie będzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rok??? Optymista :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda że wszyscy (prawie) potrafią tylko anonimowo pisać i narzekać! Co niektórzy już działają, wiem że ,,pewne" osoby dzwonią po firmach i dowiadują się o koszty zrobienia tej drogi. Jak tylko będę konkrety zbierze się ekipa i będzie chodzić po domach z propozycjami i wtedy razem możemy podjąć decyzje. Kolejna sprawa kilku sąsiadów zebrało się i było na spotkaniu aby ten temat przedyskutować więc proszę nie mówić że nikt nic nie robi tak piszą Ci co tylko potrafią klepać w klawiaturę. A co do pomysłu sądzenia się z deweloperem życzę powodzenia na jakim Wy świecie żyjecie......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

te osoby, które najgłosniej krzycza, ze nikt nic nie robi, pewnie i tak sie nie zloza, albo dorzuca jakies grosze...
trzymam kciuki, ze kazdy sie zlozy i zrobimy porzadna droge, ktora bedzie sluzyc przez dlugi czas.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga jest już w stanie tragicznym lada dzień nie będzie przejezdna. Zresztą to było do przewidzenia ,że tak będzie,kiedy śnieg stopnieje. Dramat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,

Z braku czasu nie wchodziłem na forum, ale przy pierwszych roztopach nasza droga pokazała już swoje oblicze, czas trochę podziałać. Mój numer telefonu 537 424 484 Dąbrowski Nie będę narzekał anonimowo. Rozmawiałem w piątek z urzędem gminy w Żukowie (wydział inwestycji) i powiedziano mi, że na ul. Tuchomskiej będzie lany asfalt od ronda blisko szkoły dalej w kierunku naszej ulicy. Ok 1200m w maju ma ruszyć inwestycja (przetarg itd). Płyty wyjęte wcześniej i składowane koło szkoły będą układane w m.in. w bocznych ulicach od Tuchomskiej, ale chyba nie na Saturna, bo nie jest drogą gminną tylko nalezy do osoby prywatnej (muszę to sprawdzić w urzędzie). Jeśli tak to jesteśmy w "czarnej d*pie". Jechałem dzisiaj ul. Wspólną tam gdzie Eko-bud miał poprzednią inwestycję i drogę mają taką samą jak my, czyli facet jedzie wszędzie na tym samym patencie. Podobno trzeba umówić się z zastępcą burmistrza Panem Szymkowiakiem, który zajmuje się inwestycjami i uzyskać konkretną odpowiedź co dalej. Zrobienie tej drogi powinno być w interesie wszystkich mieszkańców Saturna i tych z przodu i tych z tyłu, bo podniesie to wartość naszych domków i ułatwi odsprzedaż, gdyby ktoś miał już dość uroków Banina.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też o tym pomyślałam. Obiecał, że zrobi drogę po zakończeniu inwestycji. Myślę, że jak podejmiemy decyzję jaką drogę chcemy mieć to warto zapukać do dewelopera.

Też tak myślę, trzeba wyegzekwować obiecaną drogę u dewelopera. Niech chociaż dołoży do drogi. Ale czekać nie możemy. Ja mieszkam na końcu i dojazd do Tuchomskiej to droga przez mękę. Jestem za trwałym rozwiązaniem. Dołożę do drogi i chętnie pomogę na przykład w drukowaniu wiadomości dla mieszkańców i rozniesieniu ich. Do negocjacji nie piszę się. Tel. 698085448 ( Ewa).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję...

Widzę ze nie tylko mi pan Niedrowski obiecał drogę... sami w pojedynkę z nim nie wygramy trzeba tam isc grupa osób którym dał taka sama obietnice... ciekaw jestem jego wytłumaczenia

też mam pewne "przebłyski", że eko bud miał robić drogę - ale jest to gdzieś zapisane? czy były to tylko ustne zapewnienia?

Trzeba się spotkać , najlepiej wszyscy mieszkańcy Saturna. Spotkać i porozmawiać , wtedy dojdziemy do czegoś
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez jestem za spotkaniem. Rozmyslamy tu juz na forum od 3 miesiecy a nic konkretnego nie wiadomo.

A może zebrac podpisy od mieszkańców i zanieść do eko budu? Skoro obiecał to niech się wywiązuje. Umowa słowna tez jest wiążąca, nie tylko ta na papierze.

A jak udowodnisz, że została zawarta?

Słowo przeciwko słowu -ale wierz mi, że mieszkanie kupowałeś w 2 ;) więc 2 na 1 ;)

Plus dwie osoby odemnie 4:1
Zamiast pisać na forum itd czas może ruszyć się i coś zrobić. Krok pierwszy zrobiony. Proszę sprawdzić swoje skrzynki pocztowe informacje zostały wrzucone reszty dowiedziecie się po przeczytaniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Świetny pomysł. Wreszcie ktoś ruszył z inicjatywą . Brawo sąsiadka. Jestem za

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry