Widok
Obiektywnie
Ludzie w swoich puszkach i tak będą obarczać innych za swoją frustrację. Można zmienić środek komunikacji ? Można. Dla mnie sprzedaż i pozbycie się auta było życiowym gejmczendzerem. Wybierasz auto , będziesz stał w korku i niczyja to wina tylko Twoja i Twojego wyboru. Ja poruszam się rowerem cały rok i nie narzekam. Kasę zaoszczędzona na paliwie , ubezpieczeniu i innych aspektach przeznaczyłem na dobry sprzęt. Efekt ? Taniej , zdrowiej , szybciej , zero nerwów. Ale niektórzy i tak nie ogarną bo nie mieści się to w ich mentalności. Auto sprawdza się na wsi a nie w gęstym mieście
No ciekawe jak sobie kiedyś ludzie dawali radę z dziećmi jak samochód miała co któraś rodzina? Akurat na Przymorzu jest naprawdę dobra komunikacja- SKM, tramwaj, autobusy, do tego blisko do kompleksów biurowych, ale i tak trzeba wozić du*ę wszędzie autem. Na dodatek jeszcze połowa nie potrafi ruszać spod świateł i ślimaczy się niemiłosiernie, a efekty widać. Zawsze lubiłam jeździć autem, ale teraz jakoś normalnie to się da jechać jedynie w nocy.