Widok

Dwie korony

Dwie korony Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Dwie korony.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mogli spalic?

Pierwsze słysze. Skąd takie "fejkowe" wieści?

oj tam oj tam, z tego co wiem to Kolbe wyprzedzał swoje czasy - ponoć z filmu można się dowiedzieć, że wynalazł statek kosmiczny :)

Film tragicznie zrobiony

Tragedia i amatorszczyzna. Nawiedzeni wypisują peany, bo temat religijny, a że zrobiony jak filmik szkolny to nie szkodzi. Trochę to zabawne.

:)

Też mnie to zastanawia. Recenzje nie pozostawiają na tej szmirze suchej nitki. Taka słabiutka agitka religijna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ojciec Kolbe nie pracował w tamtym radiu

nie kłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Film i miejsce
Idealne kino bez reklam, popcornu z rewelacyjnymi cenami biletów i idealnym nachyleniem sali kinowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam to samo.

Jakies kolko rozancowe najwyrazniej dziala.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plus dla Kolbego

Co prawda nie wiem jak by to mógł zrobić, ale gdyby rzeczywiście wywalił, to tylko plus dla Kolbego. Miłosz to wyjatkowo nieciekawa figura.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

oglądałem i film fajnie zrobiony, niesamowite świadectwo o Kolbe, wielu rzeczy o nim nie wiedziałem

to był gigant, wyprzedził swoją epokę, niesamowicie inteligentny, pokorny, a przy tym wiadomo, że wcale nie był "przyjemniaczkiem", był ostry, wymagał wiele od swoich współbraci, bo był świadomy o co idzie ta "gra". i to że w największym piekle zachował godność i pomógł zachować godność innym- jego przykład mnie zarówno pociąga i jak i bardzo zawstydza- tyle wymówek by nie podjąć wysiłku i się nie zmieniać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnie, że warto

film dla ludzi ukształtowanych. Kocham zakon franciszkanów. Miłość w życiu ponad wszystko:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przesłanie filmu

jest inne od oczekiwanego przez niektórych widzów. To w rzeczy samej jest film dokumentalny, częściowo fabularyzowany z konieczności, gdy twórcy filmu nie mieli materiałów dokumentalnych. Ale i tak wykonali kawał dobrej pracy, chociaż nie obyło się od drobnych wpadek {więźniowie zbyt dobrze wyglądali jak na zagłodzonych}.
A godziny projekcji faktycznie iście z kosmosu jakby się te kina zmówiły.... W kinematografii też by się przydała "dobra zmiana" !!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto zobaczyć.

Masoneria się gotuje bo Kolbe uważał ich za największe zagrożenie dla prawdy i miłości. Dzisiaj masoneria kontroluje prawie każdy aspekt naszego życia.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jako że przewielebny kolbe wywalił z radia wileńskiego Czesława Miłosza

i znając jego nacjonalistyczne poglądy - nie mam szacunku dla tego pana.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 22

Do ,,kino religijne''.ale film ,,Dwie korony''jest bardzo dobrym i udanym filmem,tak więc oceny jak najbardziej zasłużone
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7

kino religijne

Zawsze mnie zastanawiają wysokie "oceny" kina religijnie zaangażowanego na trojmiasto.pl., choćby to była szmira..
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 36

To się nazywa miasto solidarności, równości i tolerancji.

Zero porządnego kina, księgarni, masz nie myśleć, tylko jeść i chlać w centrum... A na film hit ostatnich targów w Cannes, to do Rumii i Gdyni, w weekend cena biletu plus SKM. Tylko Krewetka, ostatnio daje obejrzeć coś lepszego, ale też w godzinach dość trudnych dla pracujących. Zostaje kablówka na żądanie albo wyjazd do Krakowa, kino studyjne prawie w każdej dzielnicy.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lewackie sieci kin obawiają się patriotyzmu i dumy narodowej
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Filmy

Ostatnia sesja w Paryżu (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ostatnia sesja w Paryżu . Przeczytaj o filmie.

Dream Scenario (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dream Scenario . Przeczytaj o filmie.

Chora na siebie (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Chora na siebie . Przeczytaj o filmie.

do góry