Widok

Dworzec Główny

Co się dzieje na dworcu głównym? Zamknięte 2 perony, policja, wot, straż, sok, kazali opuścić perony i schronić się na dworcu... pociągi wstrzymane do odwołania...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bomba

Alarm bombowy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

bąba

alarm bąbowy :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bąbkowy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A skąd to mają wiedzieć?

Z fusów wywróżyć?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 7

i 15 sekund
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziś to pewnie większość pociągów zostanie odwołana całkowicie,a te które odjadą to co najmniej z 4 godzinnym opóźnieniem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobra ale to jest już lekka paranoja

Podsycanie cały czas negatywnych emocji
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 24

Zapewne, Saszka, zapewne
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przy ogromie ludzi ze wschodu, którzy są w Polsce, to nie paranoja.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

No w sumie racja, to realne zagrożenie z ich strony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nalezy dziekowac

Nalezy dziekowac rosjanom za ich sabotaże przez ostatnie lata, i wysadzenie infrastruktury kolejowej w ostatnim tygodniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak znalazłam torbę w Oliwie

To po prostu ją wzięłam i znalazłam Xboxa
A w Gdańsku co kto zostawił?
Walizkę?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pociągi

Ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Halo

Podkładanie bomb powinno być regulowane rozporządzeniem- tylko w dni wolne od pracy i nauki, najlepiej w porze nocnej i tylko ładunkiem pozorowanym
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ludzie, z pracy chcę normalnie wrócić. Musicie takie akcje robić w godzinach szczytu???
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie muszą. Powinni to zostawić, powinni wszystko zostawić, jak trafi się prawdziwa bomba to trudno, byle tylko panicze nie mieli utrudnień w godzinach szczytu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmm

Jak oni weszli pod dworzec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

operacja horyzont

zwyczajne programowanie ludności, mamy tańczyć jak nam zagrają
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

SKM

Niezawodne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście sprawca nieznany? Kamer z automatyczną identyfikacją ludzi wciąż brak.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak saperzy zbiorą ładunek to pociągi będą przepuszczane wg kolejności, a że stoją od prawie 2 godzin...

Skm

A co z SKM?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

głodny

przepraszam wszystkich, to moje śniadanie rano mi wypadło z plecaka :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na jakim etapie jest akcja?

TLK stoi w Tczewie, nikt nic nie wie. Wiadomo na jakim etapie jest akcja i odblokują Główny?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dworzec w Gdyni wydał komunikat, że przerwa w ruchu do 17:00

W końcu

Jakieś informacje... stoję we wrzeszczu w pociągu do Bielsko białej ktory mial odjechać o 14.55

W końcu

Jakieś informacje... siedzę w pociągu we Wrzeszczu, ktory mial odjechać o 14.55...

Dojazd do Tczewa

A gdzie jakiś transport zastępczy do Tczewa i dalszych miejscowości, zajmują się tylko mieszkańcami Gdańsk i Pruszcza. Dramat!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do Tczewa z Gdańska jeździ autobus 50.

Jeździ wiecznie spóźniona, ale wiadomo że to nie jest wina kierowcy, po prostu odcinek jest spory. Nawiasem mówiąc czemu rządzący z Tczewa nie pomyślą o jakiejś linii do Pruszcza dla swoich mieszkańców, na pewno rozregulowałoby to sytuację, do Pruszcza z Gdańska jeżdżą: 132, 232, 200, 207, ale dalej to tylko 50tka. Kiedy Pruszcz podpisywał umowę na autobusy z Gdańska, to Tczew chyba spał, 50tka niczego nie rozwiązuje, jest coraz mniej połączeń niż na początku. Pytanie, co będzie jak sie skończą i co będzie jak jedynym rozwiązaniem będzie pójście z Pruszcza na piechotę, bo Tczew będzie widział tylko rozwiązanie w kolei, a opóźnienia nie raz nie dwa były spowodowane nie "bombą", a różnymi czynnikami atmosferycznymi.

Pracoholikiem

Człowiek chce wrócić do domu po pracy i nie może
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już jadą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paraliż

Zero komunikatów, pociąg do Cisowej opisany "proszę opuścić pojazd", tłum ludzi stoi na peronie i nie wsiada, czeka, po czym pociag jak gdyby nigdy nic odjeżdża prawie pusty... komunikaty dopiero od kilku minut, pociągi w stronę gdyni odjeżdżają z peronu 4.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wrzeszcz

Ruszyliśmy

Ruszamy

Pociąg ze stacji Sopot w kierunku Gdańska wystartował

Putlerowiec zostawił torbę na peronie?

Z powodu likwidacji konsulatu putleri moskiewskiej?Stawiam na to rozwiązanie zagadki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepsze zakłócenie ruchu niż ewentualna tragedia !

Klasyka. Trzeba postraszyć mieszkańców
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Porażka

Wczoraj nie mogłam się wydostać z Tczewa zero informacji nikt nic nie wiedział.
Chwilę po 16 chciałam kupić bilet do Pszczółek , w kasie PKP dowiedziałam dię tylko tyle ,że mogę kupić,ale kiedy pojadę nie wiadomo więc lepiej żebym poszła na autobus. O godxinie 17 miała być 50 autobus prywatna linia bo tylko taki autobus jeździ z Tczewa do Gdańska 17.25 dopiero przyjechał. Kupa ludzi na przystanku autobusowym nikt nic nie wie czy wogóle przyjedzie , a nic wiecej w kierunku Gdańska nie jeździ. Totalna masakra, kudzie zmarznięci , bez informacji. W Gdańsku można było poruszać się tramwajami, tylko zapomiano ,że poza Gdańskiem też są ludzie którzy wracają z pracy lub z innych kierunków i chcą wrócić bezpiecznie do swoich domów. Syn kończył zajęcia około14, wrócił chwilę po 17. Bał się bo nie wiedział co się dzieje czekał w pociągu godzinę , zero nformacji od pracowników PKP tylko jakiś pasażer żucił se gdzieś bombę podrzucili.
Czy to tak ma wszystko wyglądać?
A gdy faktycznie coś złego się wydarzyło,
Młodsza córka sama w domu( wróciła ze szkoły), syn utknął w pociągu bez informacji, a ja również utknełam w Tczewie . Tak ma wyglądaf to nasze bezpieczeństwo o którym cały czas gadają w telewizji politycy.
O 19 dopiero dotarłam do domu.
Nie wiem Kto , czy Pruszcz Gdajski , czy Tczew , czy Gdajdk powinien pomyśleć o ludziach mieszkających po za Gdańskiem.
Powinny być dodatkowe autobusy, nawet jus pomijajqc tą sytuację. Nie każdy ma auto.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewakuacja

A gdzie ewakuacja dworca ? Ludzie chodzą tunelem spacerkiem jakby nic się nie działo.
do góry