Widok

Dynamiczna jazda

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Wiem ze bylo juz duzo podobnych wątkow, ale muszę sobie ulżyc. Codziennie jezdze do pracy z gdanska do gdyni glowna arteria grunwaldzka itd. Nie mam super auta, ale jezdze DYNAMICZNIE. Niestety wiekszosc kierowcow chyba nie zna takiego slowa, bo jezdza flegmatycznie z opozniona reakcja. Aby sprawnie dostac sie do celu musze wykonywac jakies slalomy, wymijanie prawym pasem itd. Masakra. Postuluje karac rowniez tych co jezdza za wolno i to lewym pasem!!! Reakcja na swiatlach kolejny dramat! Ludzie Flegmy naprawde nie szkoda wam zycia spedzanego w aucie? I kolejny apel do kobiet: jak nie umiecie to nie jezdzijcie bo przynosicie hanbe i wstyd naszej płci! Aaaa nie znosze was wszystkich łajzy drogowe;-) ufff... dobrego wieczoru wszystkim dynamicznie jezdzacym kierowcom
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
a skąd mam wiedzieć, w większości stron z ubezpieczeniami nie ma nawet pola 'płeć' w formularzu, więc nie wypełniałem ;)

jak masz ubezpieczenie firmy krzak to pozdrawiam :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie dlatego:http://autokult.pl/7418,oc-podrozeje-ale-tylko-dla-kobiet
chyba nawet nie czytałaś artykułu ;)

potwierdziłaś tylko to co pisałem ja: "Duży kontrast jest widoczny szczególnie w przypadku młodych kobiet i mężczyzn" ;)
idź na SOR na zaspe, powiedz, ze potrzebujesz do statystyk informacji, albo ze robisz ankiete ;) Tam Ci udziela jednoznacznej momentalnie odpowiedzi, kto powoduje najwiecej wypadkow na drogach :D

tak jak mówiłem: młodzi / nowi kierowcy to zupelnie inna liga inne zasady... oczywiscie, ze 18 letni 'mezczyzna' bedzie jezdzil znacznie gorzej (a raczej powodowal wieksze zagrozenie) niż 18 letnia panna... ;D

idź na SOR ;) powaga... ja nie mam sily sie klocic, bo na tym forum z niektórymi jak do ściany ;) a tam uzyskasz instantowa odpowiedz w stylu: "kobieta 30-50 lat" (z piórkiem w d*pie - powinni dodac) :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cytat z linku powyżej:
"Panie w tej grupie wiekowej powodują nawet o 40 proc. mniej zdarzeń drogowych. Dzięki temu do tej pory kobiety otrzymywały od ubezpieczycieli dodatkowe zniżki."

P.S. Może myli Ci się pojęcie wypadek z kolizją?
nie, to Tobie się myli... dlatego po raz TRZECI odsyłam na szpitalny oddział ratunkowy :D gdzie to 3/4 pacjentów (wg. statystyk jak ostatnio ze ~2 lata temu sprawdzałem) ląduje, bo zadbana 30-50 letnia pani w nowym fajnym aucie się zagapiła, i wysłała pieszego do szpitala ;) albo przydzwoniła komuś w bok wyjeżdżając z podporządkowanej

po drugie, po raz kolejny zwracam uwage, że w artykuje jest wyraźnie napisane: W TEJ GRUPIE WIEKOWEJ... z tym się w pełni zgadzam, małolaty jeżdą bezpieczniej faktycznie kobitki, bo się niepewnie czują - a faceci chcą się popisywać... tylko - jak pokazują statystyki szpitali - faceci uczą się jeździć, a kobietom się wydaje, że się nauczyły... i gadają potem jaśnie kwoki przez telefon, albo się malują na światłach...

ale Ty dalej nie rozumiesz, prawda? i będziesz wklejała artykuły z 'gazetki szkolnej' z 2012 roku... gdzie pewnie i tak tylko niewielki odsetek ubezpieczycieli miał takie 'promocje' - ja pierwsze słyszę... i tak powiesz swoje, więc ja skończyłem temat ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak nie chce ci się sprawdzić rzetelnie informacji,nie umiesz bądź nie chcesz czytać ze zrozumieniem, nie pofatygowałeś się o fachową literaturę skoro moja ci nie odpowiada to...zupełnie nie jest mój problem :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jazda dynamiczna, to nie jazda slalomem z pasa na pas - tak jeżdżą tylko wieśniaki i buraki. Takich slalomistów doganiam na światłach i zwykle wyprzedzam prawym pasem, bo na lewym ustawia się 10 dynamicznych, a na prawym jeden samochód. Następnie do następnych świateł ponowny wyścig i ta sama sytuacja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...

do góry