Widok
Dyrektorzy z Lotos Kolej stracili prokury
Opinie do artykułu: Dyrektorzy z Lotos Kolej stracili prokury.
Siedmiu dyrektorów poszczególnych działów spółki Lotos Kolej z dnia na dzień straciło prokury. Oznacza to, że nie mogą podejmować kluczowych decyzji związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa. Sprawami dotyczącymi handlu, zaopatrzenia, finansów, taboru czy zarządzania tysiącem pracowników w całym kraju zajmuje się wyłącznie dwuosobowy zarząd. - Wydłuża to każdą procedurę o kilkanaście dni - alarmują związkowcy.
Prokury, czyli pełnomocnictwa do podejmowania samodzielnych decyzji, ...
Siedmiu dyrektorów poszczególnych działów spółki Lotos Kolej z dnia na dzień straciło prokury. Oznacza to, że nie mogą podejmować kluczowych decyzji związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa. Sprawami dotyczącymi handlu, zaopatrzenia, finansów, taboru czy zarządzania tysiącem pracowników w całym kraju zajmuje się wyłącznie dwuosobowy zarząd. - Wydłuża to każdą procedurę o kilkanaście dni - alarmują związkowcy.
Prokury, czyli pełnomocnictwa do podejmowania samodzielnych decyzji, ...
Nie sprzedana!!! Dzięki Bogu
I dzięki p. Prezesowi Grucy!
Kiedy Olechnowicz chciał nas sprzedać spotykał sie z załoga uspokajał, mówił nam tyle ile mógł ze mamy sie nie martwić ze wierzy bedzie dobrze, a sam działał. I zdziałał nie sprzedali!!!! A było blisko. W naszej spółce nigdy nie było polityki! Liczyła sie praca, wspólny cel!!!
1 raz polityka zapukała kiedy chcieli sprzedać, ale wygraliśmy. Teraz 2 raz.
Won stad!
Kiedy Olechnowicz chciał nas sprzedać spotykał sie z załoga uspokajał, mówił nam tyle ile mógł ze mamy sie nie martwić ze wierzy bedzie dobrze, a sam działał. I zdziałał nie sprzedali!!!! A było blisko. W naszej spółce nigdy nie było polityki! Liczyła sie praca, wspólny cel!!!
1 raz polityka zapukała kiedy chcieli sprzedać, ale wygraliśmy. Teraz 2 raz.
Won stad!
Pracownicy Lotosu to dzieci we mgle.
Będą stać i się patrzeć jak zmieniają wszystkich z atrakcyjnymi pensjami. PIS będzie robił to metodycznie i ma gdzieś czy nowo zatrudnieni prawicowcy coś potrafią. Sprawdźcie studia podyplomowe w SGH, politechnice, aż pękają od nowo zatrudnionych z Energii, PGE, Orlenu, Tauronu, itp. Cała Dojna Zmiana się szybko dokształca.
Nie patrzcie na sprzedajnych liderów związkowych. Jeśli nie zastrajkujecie, to lepiej szukajcie sobie nowych etatów. Strajk w Gdańsku może roznieść PIS w drobny mak!
Nie patrzcie na sprzedajnych liderów związkowych. Jeśli nie zastrajkujecie, to lepiej szukajcie sobie nowych etatów. Strajk w Gdańsku może roznieść PIS w drobny mak!
Henryk Guca jest prezesem spółki od 2003 roku.
Ma odpowiednie wykształcenie (technikum i politechnika, ścieżka edukacyjna i zawodowa konsekwentnie w dziedzinie transportu kolejowego).
Paweł Makurat jako wiceprezes spółki został wpisany do KRS we wrześniu tego roku, czyli to świeża nominacja.
Jednocześnie wraz z tym wpisem zmieniono zapis o reprezentowaniu spółki. Mógł to robić poprzednio sam prezes, a od września musi być też druga osoba: wiceprezes lub prokurent. Tych 7 dyrektorów było prokurentami i najwyraźniej kogoś to bolało. Teraz nie ma już żadnego prokurenta. jest tylko wiceprezes.
Wygląda na to, że związano Grucy ręce. Był za dobry, aby zwolnić go bez trzęsienia ziemi, więc ograniczono mu zdolności decyzyjne. Czy Makurat to "Misiewicz" do poruczeń specjalnych PiS-u, nie mi oceniać. Zróbcie to sami.
Paweł Makurat jako wiceprezes spółki został wpisany do KRS we wrześniu tego roku, czyli to świeża nominacja.
Jednocześnie wraz z tym wpisem zmieniono zapis o reprezentowaniu spółki. Mógł to robić poprzednio sam prezes, a od września musi być też druga osoba: wiceprezes lub prokurent. Tych 7 dyrektorów było prokurentami i najwyraźniej kogoś to bolało. Teraz nie ma już żadnego prokurenta. jest tylko wiceprezes.
Wygląda na to, że związano Grucy ręce. Był za dobry, aby zwolnić go bez trzęsienia ziemi, więc ograniczono mu zdolności decyzyjne. Czy Makurat to "Misiewicz" do poruczeń specjalnych PiS-u, nie mi oceniać. Zróbcie to sami.
Wtajemniczony
Jeszcze kilka lat temu Lotos Kolej posiadala stare lokomotywy i to tylko manewrowe. Teraz ma najnowocześniejszy tabor w Polsce i świadczy usługi w całej Europie. Tak rozwinąć firme w ciągu kilku lat to super wyczyn. Jakie kolwiek zmiany to czysta polityka. Pis zniszczy wszystko. To są dobre zmiany?
"Postkomuna" jak piszesz jest drugą największą firmą przewozową w kraju, zarabia na siebie, ba! przynosi zyski i płaci niebagatelne kwoty w podatkach. No ale co tam, że coś dobrze funkcjonuje, trzeba to wywrócić i sparaliżować. A jak zaczną się straty to się zrzuci na "stary układ" "mafię" "kolesiostwo" i Tuska. Przecież wszyscy to już dobrze znamy. Ci przedsiębiorcy co nie chcą inwestować na złość prezesa też , nie?
masowe zwolnienia w Lotosie
dureń jesteś ot co, już dawno wywalili "gorszy sort". Przyszedł "lepszy sort" i po pół roku też poleciał, bo się gryzą pod dywanem i tylu chętnych Misiewiczów, że odpraw musi starczyć na długo. A wywalają głównie pracowników szeregowych, paraliżując firmę, kto to robi i dlaczego chce rozłożyć na łopatki jedną z najlepszych POLSKICH firm?? ale czy do takiego ignoranta, który nie ma pojęcia o specyfice pracy w takich firmach cokolwiek dotrze? Przecież wy pisowcy i tak wiecie lepiej. Boże, żeby głupota mogła fruwać.....
Wszędzie spiski, układy, kolesie i szpiedzy z krainy deszczowców. Leczcie się z tych swoich paranoi i przestańcie tłumaczyć w końcu swoje dyletanctwo, miernotę i nieudolność na wszelkich polach wszechobecnym spiskiem. Tak krzyczycie o walce z komuną i post komuną a wprowadzacie jej "najlepsze" wzorce w życie. Stalin też walczył z oponentami politycznymi i tymi co śmieli myśleć inaczej niż on za pomocą posądzania wszystkich o spisek przeciw ojczyźnie.
argument na stalina i hitlera
jest najlepszy jak się nie ma racji ;) bo jak się kogoś wyzwie od hitlera no to jak tu dalej rozmawiac ;) a to, że w spółkach za PO byli zatrudniani wszyscy z klanu od synowej po teściową to jakoś nie wywoływało oburzenia. z resztą widać to dalej w trójmiejskich spółkach miejskich.
To poczytaj sobie resume Pana Pawła Makurata, zapoznaj się wnikliwie z jego doświadczeniem w zakresie transportu, kolejnictwa, zarządzania przedsiębiorstwem i potem dopiero pisz o odpowiedniej osobie na tym stanowisku.
No tak, przecież zapomniałem, chodzi o walkę o której Prezes tak chętnie mówi. Walka z układem i spiskiem. Ze wszystkimi, którzy nie z nami. Paranoicy
No tak, przecież zapomniałem, chodzi o walkę o której Prezes tak chętnie mówi. Walka z układem i spiskiem. Ze wszystkimi, którzy nie z nami. Paranoicy
po jakim Olechnowiczu?? Teraz wyrzucili prezesa z PiS-u. Idioto, nie wiesz a bzdety piszesz. Nowy, p.o. prezesa, zwykłych pracowników wywala dziesiątkami paraliżując działania firmy!!! komu zależy by Lotos rozwalić??? Chcą nam, Pomorzanom, zabrać najlepszą firmę w regionie, aby ukarać nas za to, że nie popieramy pisowców??
A ja się tak zastanawiam...
.. co będzie za parę lat, jak zmieni się władza (a historia, zwłaszcza najnowsza pokazuje, że nic nie trwa wiecznie) i zacznie się odsuwanie "Misiewiczów" ze stanowisk. Nie będzie można tego robić w imię walki z układem czy odsuwania świń od koryta - bo te pojęcia Pis powinien sobie zastrzec. Tak próbuję sobie wyobrazić jaki to będzie krzyk - walka z Prawdziwymi Polakami? Prezesami Wyklętymi?
Radzę już im pomniki stawiać bo potem może być problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę.
Radzę już im pomniki stawiać bo potem może być problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę.
Może nie do końca adekwatny do sytuacji z artykułu ale wydaje mi się wart przytoczenia tutaj żart:
Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę!
- Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest?
- To córka Kulczyka!
- Suuuper! Trzeba było tak od razu!
Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę:
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki...
- Ależ to wiceprezes Orlenu.
- Cudownie! To zmienia postać rzeczy!
Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu:
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę.
- Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!
Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę!
- Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest?
- To córka Kulczyka!
- Suuuper! Trzeba było tak od razu!
Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę:
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki...
- Ależ to wiceprezes Orlenu.
- Cudownie! To zmienia postać rzeczy!
Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu:
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę.
- Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!
Marchlewiczi i 10 mln złotych dotacji na ustawiony zakup gruntu.
Napisała o tym prawicowa prasa sponsorowana przez Biereckiego. To są rozgrywki z głównym kadrowym LOTOSu. Zatrudnia swoich ludzi i dostał ostrzeżenie od Biereckiego, że ma się dzielić. Centrala SKOK jest na równi pochyłej i lepsi Polacy (tak o sobie mówią) tam zatrudnieni nie będą biedować. Czekają na etaty. Jeśli cofnęli prokury to znaczy, że siedmiu nowych zostało już wybranych. Teraz pozostały tylko formalności; dział kadr rozpisze konkurs na wyżej wymienione stanowiska. PIS to wiadomo; dla kasy zrobią wszystko. Bez poparcia partii byliby nikim. Ale takie działy HR w państwowych spółkach szykują sobie prycze. Jak PIS przegra wybory, to pierwsze czym zainteresuję się nowa władza, to ustawione konkursy dla tysięcy posad Dojnej Zmiany.
Tacy są właśnie związkowcy w LOTOSie
Jak mogą coś ugrać dla siebie i się nie sparzyć, to chojracy. A jak w całej grupie kapitałowej są ciche, ale masowe zwolnienia, to cisza...
Takie wymiany, zarówno menadżerów, jak i niższych szczeblem pracowników, mają ponoć miejsce od kilku miesięcy. Słyszałem, że przychodzą też do spółek CV z komentarzem "ta pani ma u Was pracować". Jakoś nie słyszałem żeby któryś związkowiec próbował nagłośnić sprawę lub stanąć w ich obronie. Dziennikarze chyba też są tym mało zainteresowani.
Takie wymiany, zarówno menadżerów, jak i niższych szczeblem pracowników, mają ponoć miejsce od kilku miesięcy. Słyszałem, że przychodzą też do spółek CV z komentarzem "ta pani ma u Was pracować". Jakoś nie słyszałem żeby któryś związkowiec próbował nagłośnić sprawę lub stanąć w ich obronie. Dziennikarze chyba też są tym mało zainteresowani.
...Panie Szade
.....A kto to jest Pan Szade...kto mu dał prawo wypowiadania się na ogólnym forum.
To pływak i cwaniak.... jak zaczęła iść kasa za rozbudowę rafinerii to raptem zrezygnował z przywództwa w związku i hejże hola ....a teraz wyczynia figle. Dość takich wypowiedzi ....proszę czekać na końcowe efekty.
To pływak i cwaniak.... jak zaczęła iść kasa za rozbudowę rafinerii to raptem zrezygnował z przywództwa w związku i hejże hola ....a teraz wyczynia figle. Dość takich wypowiedzi ....proszę czekać na końcowe efekty.
wiceprezes Makurat ( z desantu Misiewiczów) dla którego stworzono z nakazu partyjnego
specjalnie nowe stanowisko którego nigdy nie było . W kazdej poprzedniej firmie nie zagrzał dłużej miejsca. Nie potrafił wczoraj wytłumaczyć logicznie swoich bzdurnych decyzji. Z koleją nie miał nigdy nic wspólnego i zna się na niej jak kura na pieprzu.
Usłyszał dobitnie jaką opinie ma o nim załoga LK .
Na razie jego dotychczasowe działanie wygląda jakby był nadany aby rozsadzić od środka dobrze zarządzaną i rozwijajacą się firmę i przekazac przewozy konkurencji.
Usłyszał dobitnie jaką opinie ma o nim załoga LK .
Na razie jego dotychczasowe działanie wygląda jakby był nadany aby rozsadzić od środka dobrze zarządzaną i rozwijajacą się firmę i przekazac przewozy konkurencji.
Wiceprezes Makurat
Ludzie w LOTOS Kolej tak się wkurzyli na rządy Makurata, że zażądali spotkania z zarządem spółki. Wczoraj prawie 300 osób się zebrało i pokazaliśmy smarkaczowi co o nim myślimy! Ludzie byli tak zdenerwowani, że już go chcieli na taczkach wywozić z firmy!
Młodzik nic nie robi, tylko się czepia ludzi o ogromnej wiedzy i doświadczeniu! A sam co dla firmy zrobił? Nic! 50 tys na meble do pokoju wydał! A ściany to mu już kilka razy przemalowywali bo Wielce Panu się kolorek non stop nie podoba! Na to wydawane są nasze ciężko zarobione pieniądze dla firmy!
Młodzik nic nie robi, tylko się czepia ludzi o ogromnej wiedzy i doświadczeniu! A sam co dla firmy zrobił? Nic! 50 tys na meble do pokoju wydał! A ściany to mu już kilka razy przemalowywali bo Wielce Panu się kolorek non stop nie podoba! Na to wydawane są nasze ciężko zarobione pieniądze dla firmy!
ale nie piszcie o tym obsesyjno -kompulsywnym typie wiceprezes. Rozmawiałem z nim kilka razy i jestem porażony ignorancją, niekompetencją i parciem na kasę. To bardzo przykre. Pracuję w spółce od początku, przyszedłem z ulicy i nie pomyślałbym, że w taki sposób zarżną - naprawdę, prężną spółkę, o której nawet na zachodzie piszą z podziwem.
Jeśli pracownicy LOTOSu zorganizują strajk, to będzie po prezesie.
Po wiceprezesie i poleci jeszcze kilku z Dojnej Zmiany. PIS się panicznie boi, że pracownicy mogliby się zorganizować. Będzie jak ustawą antyaborcyjną; głowy polecą po kilku dniach. Będą wyrzucali pracowników na każdym funkcyjnym stanowisku. PISowców nigdy nie interesowało, czy ktoś jest kompetentny. Ma być swój i koniec. To jest ich własność i będą robić co chcą.
LOTOS Kolej
Ta firma ma wielki potencjał, moim zdaniem teraz trzeba podjąć decyzje i zacząć działania aby przekształcić ja w wielkiego logistycznego gracza tej części Europy, niestety opisywane tu decyzje prezesa zarządu powodują pogorszenie wizerunku firmy i jej osłabienie, myśle ze można śmiało powiedzieć ze ten Pan działa na szkodę firmy, wiec może pan Baron Pomorski wziąć by sie do roboty i pokazał jaki on to jest super hiper master MBA, jego mega wielkie doświadczenie w prowadzeniu setek firm i w ogóle co to nie on... rozgonił by to towarzystwo i pokazał kierunek działania. No chyba ze faktycznie jest tylko pisowską marionetką która ma dać zarobić swoim, a pod płaszczykiem tworzenia wielkich oszczędności na zakupach zapałek siedzieć w swoim gabinecie układać pasjansa....
Dajcie jakieś zdięcie makurata ku przestrodze
To jest kpina zatrudniać takich na takie stanowiska . Najpierw do ochrony zatrudnić tak jak ja od 17 lat tyram i zero awansu , szkoda ze nie jestem kumplem jaworskeo tak jak mahurat strzelczk zuk i haligiera -którzy dostali w prezencje stanowiska wice-prezesów
Brawo Załoga LK !!!!
A ja tam byłem - i bravo dla załogi !!!!
Pokazali Miesiewiczowi, że "plecki" nie wystarczą, trzeba też coś sobą reprezentować !!!!
A on tylko w swoją stronę wszystko, i zasłania się uprawnieniami !!!!
PANIE MAKURAT !!!! Bycie Prezesem to nie tylko uprawnienia, ale też obowiązki i odpowiedzialność - nie wystarczy bronić swoich decyzji słowami " bo miałem takie prawo".
Żadna merytoryczna odpowiedź z jego ust nie padła.....
Pokazali Miesiewiczowi, że "plecki" nie wystarczą, trzeba też coś sobą reprezentować !!!!
A on tylko w swoją stronę wszystko, i zasłania się uprawnieniami !!!!
PANIE MAKURAT !!!! Bycie Prezesem to nie tylko uprawnienia, ale też obowiązki i odpowiedzialność - nie wystarczy bronić swoich decyzji słowami " bo miałem takie prawo".
Żadna merytoryczna odpowiedź z jego ust nie padła.....
MAKURAT TO DESTABILIZACJA
.... takie transparenty przynieśli na spotkanie ... i wiele innych, prosto w twarz mu mówili co o nim myślą, przedstawiając się mu wcześniej - bełkotał coś że dla dobra spółki działa - nikt mu nie wierzy, w LK jest spalony, kompletna kompromitacja, wiem tylko, że pracownicy tylko się go wstydzą, to jedyne uczucia jakie wzbudza - wstyd i zażenowanie - jak by miał honor - pożegnał by się ze stołkiem - w imię "działania dla dobra spółki"....
Jak tatuś Makurat
który jako wieloletni szef Solidarności w UG zawsze działa pod dyktando władz a nie na potrzeby pracowników, załatwia interesy swoje albo swoich protegowanych.
Parcie na stołki z protekcji politycznej wreszcie zrealizował przez synka. Znający obecnego wiceprezesa LK pękają ze śmiechu, ale szkoda dorobku i pracowników LK na taki eksperyment. Jak to się teraz często mówi: jest śmiesznie, ale nie wesoło.
Parcie na stołki z protekcji politycznej wreszcie zrealizował przez synka. Znający obecnego wiceprezesa LK pękają ze śmiechu, ale szkoda dorobku i pracowników LK na taki eksperyment. Jak to się teraz często mówi: jest śmiesznie, ale nie wesoło.
?!!!!
czy ktoś w ogóle wie skąd Mazur tam się wzięła - to by naprawdę nikt tych bzdur nie pisał - kompletna "noga" w tematach, do tego pełna roszczeń o przywileje - rozumiem, że jest radną - ale jej podejście do pracy - porażka....
i co ona wzięła w swoje ręce - chyba Makurata przytuliła na pocieszenie.....
i co ona wzięła w swoje ręce - chyba Makurata przytuliła na pocieszenie.....
MAKURAT I MAZUR - MIŚKI
Dwa Misiaczki w LOTOS Kolej sobie gniazdko wiją - wszyscy zapiep**ają dookoła, a parka "miśków" sobie na ich plecach budują karierki - parcie oboje mają na szkło i promocję - ale żeby coś się nauczyć, merytorycznie coś wnieść do firmy - oj to nie bardzo...... Szkoda tylko starej ekipy - bo to żenada takie "pokraki biznesowe" znosić
PAN PRAWNIK ?? JAKI A GDZIE APLIKACJA ???
ONI WSZYSCY TO PRAWNICY PO 5 LETNIEJ SZKOLE ,a gdzie 4 letnie aplikacje a jeszcze nie którzy po 2,5 letniej magisterce - prawniczej po jakich kolwiek studiach licencjackich z prywatnej uczelni / ale to i tak zawsze niż mistrz i szef wszystkich szefów strzelczk ze średnim wykształceniem
zwolnienia w Lotosie
Zwolnienia robią w białych rękawiczkach! Każdemu porozumienie stron lub coś znajdą... przykre że dotyka to uczciwie pracujących pracowników którzy przyszli do firmy w uczciwej rekrutacji! Smutnie się patrzy na niszczenie wartości firmy... A dla wszystkich psioczących na zarządzanie przez Olechnowicza to niech się kurna cofnie 15 lat i zrobi rachunek sumienia! Teraz każdy z "dobrej zmiany" chce tu być co nie oznacza kontynuacji dobrego zarządzania, rozwoju i w ogóle kontynuacji niczego! Proponuję poczekać rok...
Pan panie Szade
zamiast robić z siebie wielkiego działacza związkowego,powinien być tam z pracownikami,członkami ZZIiT GL,a nie lansować się w mediach! Jeżeli się nie ma nic do powiedzenia,to lepiej milczeć.Z ZZIiT był bardzo widoczny,aktywny i rzeczowo prowadził "dialog" z "vice prezesem" tylko jeden członek ZZIiT GL,jeżeli dobrze pamiętam,p.Radosław,który miał znaczek związkowy w klapie marynarki.Przykre,że Tylko Związek Branżowy i jeden człowiek z ZZIiT GL stanęli po stronie Pracowników,którzy bronili Firmy i jej Dyrektora. Gdzie reszta tych pseudo związków??? Co zrobiliście,gdy zwalnia się już prawie grupowo ludzi z GL????
a ja myślałam ze strzelczyk to ma ze 2 tytuły profesora a tu średnie wykształcenie....
świat na głowie staje co tu czytam / ze jeszcze petrobaltic funkcjonuje ,ale te wszystkie nazwiska to jedni kolesie którzy znają sie od lat . głosowałam na 1 z rych panów w 2010 i jak pamiętam to ich kurski popierał w ulotkach . co za gwiazdy , kto ich zatrudnia rocznik 86 , 2 tylko wykszt średnie ,3 dopiero się uczy - WSTYD PAnowie - podać sie do dymisji
Panie Makurat
Hit the Road Paweł and don't you come back,
No more no more no more no more.
Hit the Road Paweł and don't you come back no more.
What'd you say?
I zabierz ze sobą te dwie kobiety zatrudnione z nadania PiS i Kukiz `15 .... Panu już dziękujemy.
A jeśli tak bardzo chcesz pracować u przewoźnika kolejowego to zrzeknij się prezesostwa i zapraszamy na stanowisko (do wyboru) : Ślusarz na wagonowni , Rewident Taboru lub Manewrowy. Tam dopiero poznasz prawdziwa pracę na kolei.
Obawiam się że na następnym spotkaniu z Panem to załoga przyjdzie z taczką i zada jedno proste pytanie " Mówi to Panu coś? "
What'd you say?
I zabierz ze sobą te dwie kobiety zatrudnione z nadania PiS i Kukiz `15 .... Panu już dziękujemy.
A jeśli tak bardzo chcesz pracować u przewoźnika kolejowego to zrzeknij się prezesostwa i zapraszamy na stanowisko (do wyboru) : Ślusarz na wagonowni , Rewident Taboru lub Manewrowy. Tam dopiero poznasz prawdziwa pracę na kolei.
Obawiam się że na następnym spotkaniu z Panem to załoga przyjdzie z taczką i zada jedno proste pytanie " Mówi to Panu coś? "
Elżbieta Binder-Kraszewska
Elżbieta Binder-Kraszewska - kandydatka do parlamentu startująca z listy komitetu wyborczego KWW Kukiz'15 w okręgu wyborczym Kalisz (okręg numer 36).
Elżbieta Binder-Kraszewska - wybory 2015
Komitet wyborczy: KWW Kukiz'15
Nr na liście: 3
Okręg wyborczy: Kalisz
Numer okręgu: 36
Źródło danych: MamPrawoWiedziec.pl
I taki jeszcze kwiatek na jej temat:
Kominowe pensje w PKS-ie
Mariusz Wdowczyk (na zdjęciu), prezes KPT w Kaliszu, uzdrowienie sytuacji finansowej firmy rozpoczął od zmniejszenia wszystkim pracownikom wynagrodzenia. Od 4 miesięcy firma przynosi zysk. Kiedy prezes Mariusz Wdowczyk objął stanowisko zorientował się, że w spółce ma miejsce znaczny przerost wynagrodzeń. Na jednego członka zarządu wychodziło po 200 tysięcy złotych rocznie - około 15 tysięcy złotych na miesiąc. I te kosmiczne wynagrodzenia nie kończyły się na członkach zarządu KPT, ponieważ np. Elżbieta Binder-Kraszewska (prywatnie siostra Zbigniewa Maja - byłego Głównego Komendanta Policji) jako dyrektor finansowa również miała bardzo wysokie wynagrodzenie w wysokości zbliżonej do przedstawiciela zarządu. - W tej sytuacji zaproponowałem panu Ryszardowi Latańskiemu i pani Binder - Kraszewskiej, żeby zweryfikowali swoje oczekiwania co do zarobków, proponując im zupełnie nowe, pomniejszone o ponad połowę pensje - mówi prezes Mariusz Wdowczyk. Po okresie zastanowienia Ryszard Latański przyjął propozycję, natomiast Elżbieta Binder-Kraszewska nie zgodziła się. Obecnie przebywa w okresie wypowiedzenia umowy o pracę, która mija 28 lutego. - Dzisiaj firma ma się znacznie lepiej, od 4 miesięcy przynosi zysk. To był jeden z elementów oszczędności, bowiem zarobki zweryfikowałem wszystkim pracownikom na kierowniczych stanowiskach - mówi prezes.
Elżbieta Binder-Kraszewska - kandydatka do parlamentu startująca z listy komitetu wyborczego KWW Kukiz'15 w okręgu wyborczym Kalisz (okręg numer 36).
Elżbieta Binder-Kraszewska - wybory 2015
Komitet wyborczy: KWW Kukiz'15
Nr na liście: 3
Okręg wyborczy: Kalisz
Numer okręgu: 36
Źródło danych: MamPrawoWiedziec.pl
I taki jeszcze kwiatek na jej temat:
Kominowe pensje w PKS-ie
Mariusz Wdowczyk (na zdjęciu), prezes KPT w Kaliszu, uzdrowienie sytuacji finansowej firmy rozpoczął od zmniejszenia wszystkim pracownikom wynagrodzenia. Od 4 miesięcy firma przynosi zysk. Kiedy prezes Mariusz Wdowczyk objął stanowisko zorientował się, że w spółce ma miejsce znaczny przerost wynagrodzeń. Na jednego członka zarządu wychodziło po 200 tysięcy złotych rocznie - około 15 tysięcy złotych na miesiąc. I te kosmiczne wynagrodzenia nie kończyły się na członkach zarządu KPT, ponieważ np. Elżbieta Binder-Kraszewska (prywatnie siostra Zbigniewa Maja - byłego Głównego Komendanta Policji) jako dyrektor finansowa również miała bardzo wysokie wynagrodzenie w wysokości zbliżonej do przedstawiciela zarządu. - W tej sytuacji zaproponowałem panu Ryszardowi Latańskiemu i pani Binder - Kraszewskiej, żeby zweryfikowali swoje oczekiwania co do zarobków, proponując im zupełnie nowe, pomniejszone o ponad połowę pensje - mówi prezes Mariusz Wdowczyk. Po okresie zastanowienia Ryszard Latański przyjął propozycję, natomiast Elżbieta Binder-Kraszewska nie zgodziła się. Obecnie przebywa w okresie wypowiedzenia umowy o pracę, która mija 28 lutego. - Dzisiaj firma ma się znacznie lepiej, od 4 miesięcy przynosi zysk. To był jeden z elementów oszczędności, bowiem zarobki zweryfikowałem wszystkim pracownikom na kierowniczych stanowiskach - mówi prezes.
Nie tylko nr.1 w yborach ale nr.2 na liscie też to pewna wygrana wyborach inni to muszą być lubiani
jak byś nie głosował to i tak 1 i 2 wchodzi nawet gdy nazwiska by nie zapisali.
wystarczy zobaczyć jakie nazwiska weszły do rady jako zwykli radni a dziś prezesi pełną gębą strzelczyk lotos i energa gierszewski radio milewski energa hamandyk wieziennictwo -w głowach paną sie poprzewracało smokingi nowe fury . ja na jarka głosowałem a nie na takich panów
wystarczy zobaczyć jakie nazwiska weszły do rady jako zwykli radni a dziś prezesi pełną gębą strzelczyk lotos i energa gierszewski radio milewski energa hamandyk wieziennictwo -w głowach paną sie poprzewracało smokingi nowe fury . ja na jarka głosowałem a nie na takich panów
O czym my tu czytamy !!!! O płotkach?? Czy o prawniku i prezesie lotosu
Co to jest zuk ,co to jest plew czy strzelczy czy mileszci sami o sobie tu na forum smarują zeby ludzie tu o nich tylko czytali ~wynocha
dziś tu głównym gwiazdorem jest makurat i l-kolej .Myśle że prezes chciał zaprowadzić porządek
dziś tu głównym gwiazdorem jest makurat i l-kolej .Myśle że prezes chciał zaprowadzić porządek
A może strajk ?
słuchajcie, pytanie do pracowników LOTOSU a co myślicie o strajku ? Czy nie uważacie że to dobry czas na pokazanie naszego niezadowolenia ? Atmosfera w firmie nie jest za ciekawa. Każdy boi się czy na jego miejsce nie wrzucą Misiewicza. Przeszedłem rekrutację, musiałem się wysilić by dostać tą pracę i denerwuje mnie jak koleś po politologii zostaje prezesem i robi porządki a de facto niszczy firmę. No i sam sposób zwalniania ludzi i traktowanie ich jak kryminalistów. Denerwują mnie też donosy i kapowanie oto obraz dobrej zmiany.
Śledź
LKolej powinno być sprywatyzowane,wtedy nikt sobie nie pozwoli na zatrudnianie i utrzymywanie pseudo- fachowców,nie było makurata i firma szła do przodu,przyszedł pajac i robi do własnego gniazda kopiąc dołki pod ludźmi,którzy rozkręcili firmę,na drugi raz przygotujemy taczkę i wywieziemy gnoja za bramę,tam gdzie jego miejsce.Trzymam kciuki za MŁ,HG i innych,którzy pewnie już niedługo zapoznają się z efektem tzw.dobrej zmiany.
Tate prosił
Tate niby profesor psych sportu i przyjaciel gen Packa poprosił i nie było wyjscia.
A Packa to Antoni pognał jako pierwszego. Na kolei to sie mlody zna
TKMK teraz k.. moja kolei. a Pisowcy od wieszania plakatow - won na drzewo.
Ten Chłopczyk ma tyle wspolnego z PISem co D Tusk ...a moze jeszcze mniej
A Packa to Antoni pognał jako pierwszego. Na kolei to sie mlody zna
TKMK teraz k.. moja kolei. a Pisowcy od wieszania plakatow - won na drzewo.
Ten Chłopczyk ma tyle wspolnego z PISem co D Tusk ...a moze jeszcze mniej
Prawda o LOTOS Kolej
Ja się zastanawiam, jak to jest z tym dyrektorem Łosińskim? Może wiceprezes Makurat miał co do niego trochę racji? Podobno dyr. Ł. nie ma właściwego wykształcenia do swojej funkcji, jest szarą eminencją LK. Oprócz tego pracuje też w LOTOSie jego dwóch synów, synowa, a tylko w jego pionie zatrudnianie ludzi odbywa się poza działem kadr. Z resztą personalnych wątpliwości w LK jest znacznie więcej...
Jeśli ktoś coś wie, to niech się odezwie - prawdaolotos.kolej@gmail.com
Może dojdziemy do jakiejś prawdy?
Jeśli ktoś coś wie, to niech się odezwie - prawdaolotos.kolej@gmail.com
Może dojdziemy do jakiejś prawdy?