Widok

Dzbanek

Dzień jak co dzień w tym miejscu przecież nie zablokuję pasa ruchu lepiej ścieżkę rowerową
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież włączył światła niewidzialności wtedy myśli,że go nie widać z normalnym kraju dostałby jeszcze mandat za nadużywanie tych świateł
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 25

Oczywiście w ramach wybicia z głowy parkowania następnym razem tak samo zgłoszone na Gdańskie centrum kontaktu
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

Odpowiedzą za kilka tygodni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I bardzo dobrze!

Trochę potrwa, ale zgłoszenie rozpatrzyć muszą. Najlepiej słać za każdym razem - jak mu się namnoży z różnych dat, to już nie wezwanie po pouczenie, tylko mandaty dają od razu.

Slij foto do centrum kontaktu. Jak dostanie kilka wezwan to sie moze czegos nauczy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wyslane

Też kiedyś wysłałem i nic nie zrobili, odpisali po tygodniu, że odstępują od wszczęcia czynności z uwagi na zgłoszenie przesłane drogą mailową. Trzeba dzwonić na SM.

Ogólnie to faktycznie, źle zaparkował i nie powinien blokować ścieżki. Z drugiej strony w tej okolicy nie ma gdzie stanąć z dostawami. Tutaj bardziej bym się doszukiwał niedostosowania dróg do tego typu sytuacji
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

50 m dalej jest parking chłop miał wózek więc mógł działać nim no i ważne pytanie dlaczego nie zaparkował na pasie ruch
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

W tym miejscu kierofczyki ciągle tak parkują pomimo tego, że 50 m dalej jest parking oczywiście przejeżdżająca obok Straż Wiejska klapki na oczy jadą dalej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam cichą wyobraźnię

Ty na plecach pracując w zawodzie dostarczania towaru do sklepu...ciekawostka - ile czasu by Tobie roszczeniowcu zajęło czasu ...???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A to żeś się popisał

To żadna dostawa do sklepu a.kurier pewnego sklepu distarcza zakupy.
A nawet jeżeli, to od czegoś mają paleciaki i wózki do przewożenia cięższych sztuk i palet

Skąd w Polsce ta mentalność bronienia buractwa drogowego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo w naszym pięknym kraju służby które powinny egzekwować przepisy olewają to więc kierofczyki robią co chcą i myślą,że światła niewidzialności służą do parkowania tam gdzie nie wolno
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie ???

z którego miejsca postoju, oraz ścieżkami ma ciągnąć ( wózek, paleciak itp.) - do miejsca wyznaczonego, oraz w którym miejscu ma zaparkować ..?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Udzielam odpowiedzi

Zgodnie z przepisami, czyli przy prawej krawędzi jezdni, tak by nie blokował wyjazdu z posesji i nie blokował skrzyżowania. Wózkiem/paleciakiem może poruszać się chodnikiem: kraweznuk jest odpowiednio obniżony.
Jeśli nie daje rady wwieźć reczbyn, to już problem sklepu że złe wyposażył kierowcę.

Pomogłem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam masz paleciak

Dostawcy media expert nie posiadają paleciaków .

No cóż

Widać godzili się na takie warunki pracy. To nie zwalnia ich z przestrzegania przepisów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Paleciakiem na krawężnik?

Widziałeś ty kiedyś paleciaka czy tak tylko powtarzasz cudze argumenty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dostawczak

nie mylić pojęć - raportujący dzbanku
czy na " aport " również z dokładnością reagujesz ?!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zluzuj lejce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pryt Pryt

Miał prawo. Proszę nie potępiać jeden z drugim potem sami lodówkę kupicie i już widzę jak Wam to nioso pińcet metrów. Bajeranty.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Obok jest pas ruchu więc mógłbym sobie na nim zaparkować no ale przecież nie zablokuję kolegów po fachu lepiej obcislogacich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, nie miał prawa

Ma prawo zatrzymać się na jezdni, nie na chodniku, nie na DDR.
KPW?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem czemu ci się to nie podoba,

Ale rzeczywiście lepiej drogę rowerową. W tym miejscu jest duży ruch samochodowy i na drodze by przeszkadzał jak diabli, a ruch na chodniku i drodze rowerowej zwykle jest niespecjalnie duży (jako dowód powołuję się na zdjęcie wyżej).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

O! I to.jest clue całego problemu!

Na drodze nie, bo będzie powodował problem. Na chodniku i DDR już tak, bo te grupę uczestników ruchu mamy w D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Właśnie takie jest podejście tych kierowczykow w dostawczych no i kurierów przede wszystkim

Nie, nie w D.

Sam jestem "rowerofczykiem" (do tego stopnia że nie mam auta, bo mogę sobie na to pozwolić) ale widzę jak na dłoni że w takiej sytuacji po prostu bym go wyminął i zapomniał że sytuacja miała miejsce bo to co widzę na tym zdjęciu to jest Żaden Problem. Musiał bym już być wściekły zanim go zobaczę żeby zacząć bić pianę o takie nic. Za to droga obok korkuje się co chwila mimo że nikt tam nie staje.
Ot żyj i daj żyć innym, nic więcej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale za zniszczenia zapłacisz ze swoich?

budowa i utrzymanie dróg kosztuje, a tu dzban przyjeżdża i niszczy co wspólne

I znowu błąd!

Rowerem jeżdżę rekreacyjnie. Auta regularnie zmieniam, zarówno swoje i jak i żony. A problem tutaj jest bezczelność kierowcy oraz Twoja, gdzie przyoinasz odrazu ludziom łatkę i próbujesz leczyć własne kompleksy. Kupno auta to żaden wyczyn: jak pozyskasz to za minimalną krajową coś znajdziesz. Problem polega na tym że takie bezmyślne osobniki niszczą chodniki i infrastrukturę, byle im było wygodniej. Inne bezmyślne osobniki Twojego pokroju jeszcze ich bronią. A na dokładkę, dałeś sobie wmówić bezsens jakim jest podział na rowerowczykow i, w domyśle, szlachtę samochodową, którą stać na ten jakże luksusowy i elytarny środek lokomocji.

Wow ile tekstu wyczytałeś między wierszami

Noe twierdzę że posiadanie bądź nie auta jest czymkolwiek. Ja mogę nie mieć więc dla zdrowia mojego i moich finansów nie mam, i tyle.

Z kompleksami mi nie wyskakuj bo to ty z noeznanych powodów mnie atakujesz.

Co ty z podziałem na "rowerofczyków" i szlachtę? Co to za i**otyczny podział? Widzę przeszkodę, oceniam że to żaden problem i wymijam. Koniec historii, nie ma w tym ukrytych podtekstów.

Chyba jesteś dzisiaj zbyt wściekły żeby się udzielać. Coś się stało?

Widzisz, ewidentnie nawet nie panujesz nad słowem pisanym

"Sam jestem "rowerofczykiem" (do tego stopnia że nie mam auta, bo mogę sobie na to pozwolić" - tu sam atakujesz ludzi, a jak ktoś ci odpłaci tym samym, wytykając głupotę, to odrazu ogon pod siebie i że to druga strona winna. Tu też zbytniefi czytania między wierszami nie potrzeba, sam bezpośrednio insynujesz że druga osoba jeździ rowerem, bo jej nie stać na auto, co w połączeniu z wyzwiskami pokazuje jej niższy status społeczny.

Kogo atakuję i czym? Skup się trochę na tym co napisałem.

to JA jestem tą osobą która jeździ rowerem. Sam siebie atakuję? Korzystam z prawa do żartów obraźliwych wg. którego tylko czarni mogą używać słowa na N i tylko żydzi mogą opowiadać dowcipy o żydach zupełnie bez obaw że robią coś nie tak.

Ja jestem bezsamochodowym aktywnym posiadaczem roweru, więc jeśli używam słowa "roweroffczyk" to takim niedzielnym kolarzom jak ty nic do tego, podobnie jak nic ci do afrykańczyka mówiącego do kumpli n. Jeśli dowcip się nie podoba to tyle- nie podoba się dowcip. Nie doklejaj mi do tego jakiś podejrzanych ideologii.

Może jak nie będziesz się tak obrażał za innych to nie będziesz powodować takich dziwnych dyskusji. Przy okazji nie doszukuj się absolutnej precyzji wypowiedzi na takich anonimowych forach, to nie podręcznik do fizo... lilof... to nie podręcznik.

Nie wymijasz, bo pojazd stoi. I ne robisz tego prawidłowo, bo pewnie po chodniku bez zmniejszania prędkości do prędkości

Ale to dla ciebie nie problem, nie ty będziesz poturbowany, tylko pieszy. Przez łajzę z dostawczaka...

Ale to jest zabronione, rozumiesz?

Nie jest to dozwolone, żeby tam się zatrzymywać i blokować innym ruch. Jak stanę rowerem na środku pasa też będzie ok? Tylko na chwilę oczywiście.

Rozumiem.

Ale od czasu do czasu przepisy przeszkadzają normalnie żyć, bo bardzo ciężko się pisze przepisy które uwzględniają wszystkie sytuacje, szczególnie jeśli piszący zwyczajnie nie zna wszystkich sytuacji albo ich nie rozumie. Ważne żeby SM i policja mieli przepisy na ew. bucy co nie chciało 50m przejść zrobić sobie fryzurkę przez półtorej godziny i będę zadowolony.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja lubię jeździć 100 po mieście i spychać innych z drogi

Niestety, przepisy nie pozwalają mi normalnie żyć...

Przepisy nie są od tego by "normalnie" żyć a by unormować do jakiegoś standardu zachowania na drodze.

Argumenty na "nieskończoną eskalację" uważam za wadliwe.

w ten sposób przeciwko piwu argumentował byś za pomocą denaturatu, przeciwko paperosowi argumentował byś kokainą a przeciw dostępowi do broni- bombą atomową.

Przeciwko wszystkim powyższym można (a może i należy) dać poważne argumenty, ale ani przykłady wyżej ani to co robisz poważnym argumentem nie są, to eskalacja poza granice rozsądku.

Czy przy omijaniu samochodu odpadnie Ci ręka? czy noga?

Trochę życzliwości i zrozumienia, pewnie przywiózł towar, sprzęt domowy, gdzie miał zaparkować?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Co mnie obchodzi gdzie miał zaparkować ? Pod prąd też jedziesz bo tak ci pasuje i bedzie szybciej ? yeeeez
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziwny argument. Brzmi mądrze ale na brzmieniu się kończy.

Jak twój dzieciak będzie prosić o cukierki to odpowiesz "a jak poprosisz o heroinę to też mam dać?".

Nie twierdzę że cukierek się należy, po prostu taki argument na "nie" jest jakiś taki wadliwy.

Głąbie ale on przywiózł towar gdzie go na rozładować na ulicy?? on tutaj nie przyjechał kamperem i nie rozbił obozu tylko przyjechał z dostawą

Niech załatwi pozwolenie na zajęcie pasa ruchu...

I będzie mógł sobie stanąć na jezdni!

Dostawczaki stają tam N razy dziennie od paru lat

A droga rowerowa i chodnik wyglądają chyba lepiej niż asfalt obok (ta doklejona studzienka...). Myślę że za tyle szkód mogę nawet wyłożyć ze swoich mimo że nigdy się tam nie zatrzymałem ani nawet nie wszedłem do tych sklepów.

Najwyraźniej projekt uwzględnił pewne... odstępstwa od kodeksu drogowego.

A ile w tym miejscu przejeżdża rowerów na ten czas co tam stoi? 1, 2, 3? A ile aut na drodze w tym np autobusów komunikacji? Pomyślałeś, jak taki kierowca autobusu ma tam wtedy przejechać?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

i już go nie ma.

ilu tam Ukraińców już pracuje w tym Terg vel ME.

Szkoda słów

Akurat w ekipie dostarczających ME 90% to Polacy i tym autem również dostarczają Polacy ... Sam jesteś z Ukrainy... Polacy sr*czki agresją tylko kipią - było to widać na stadionie ... Przeszkadzało Ci w czymś to auto ? Kup sprzęt RTV i zobaczymy czy będziesz miał dostarczony . Sami sobie szkodzicie ...

Kaziu

Jakby był kozak to by poczekał na ekipę i zwrócił im uwagę. Jakby zwrócił.hahahha

a ja jestem ciekawy czy osoba które tutaj wrzuciła ten post jest sama nieskazitelna, przestrzega wszystkie przepisy, na przejściach dla pieszych zsiada z roweru jeśli nie ma wyznaczonej drogi rowerowej, nie przejeżdża na czerwonym, na drodze rowerowej przepuszcza pieszych na przejściach... bo jeżdżę sam rowerem i mam wrażenie że 90 % rowerzystów nie zna przepisów albo ma je gdzieś, ale niech ktoś im na drogę rowerową wejdzie/wjedzie to agresja....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Staje codziennie i codzienne służby go nie widzą

Pora wymienić służby na skuteczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale będzie wrzask jak cię takie skuteczne służby obkleją mandatami

Już słyszę te "nie mają nic lepszego do roboty tylko..."

Kaziu

Awaria auta może?

Bo za ścieżkę jest tylko 100 kwitu. Dobrze myśli.

Oczywiście, że lepiej.

Ominiesz go i już, koniec płaczu i żali w internecie - od kiedy macie problemy z wjechaniem na chodnik?

fałsz

dziwne jak rowerzyści jeżdżą wąskim chodnikiem po Kołobrzeskiej w stronę SKM , cisza , nikt nie rozpacza ,,nie mówiąc o durniach w starych gratach udających rajdowców powodując bardzo duży hałas szpan czy głupota ?
do góry