Widok
Działka w Bojanie
Witajcie, proszę o jakieś porady w temacie kupna działki budowlanej w Bojanie, w okolicach cmentarza Armi Czerwonej, bliżej Kruszyńskiego. Jakie są średnie ceny w tym rejonie, na co warto zwrócić uwagę. Oglądałem jedną czy dwie działki tu i gdzieś indziej, w Barniewicach. Macie jakieś doświadczenia?
Koleczkowo jest zacofane, niedoinwestowane, brak chodników, brak ronda, ...dziurawe drogi, mniejsze Kielno to przeskok co najmniej o 15 lat. Kielno jest bardziej zorganizowane, poza tym tu mieszka wójt, a i sołtys jest bardziej zaangażowany niż w Koleczkowie. No i rodzynek mamy w Kielnie super proboszcza. Polecam.
Kielno może i ma rondo ale to my - Bojano mamy naprawdę piękną wieś a raczej miasteczko. Dobra szkoła, przychodnia - a nawet dwie, bardzo dobrze zaopatrzone sklepy, przeróżne organizacje zrzeszające ludzi. Moim zdaniem Bojano jest świetnie zlokalizowane a po postaniu trasu S6 nie będzie tylko wsią wyjazdową jak Koleczkowo tylko pieknym miejscem do życia.
Dzięki za odpowiedzi - fajnie, że to forum żyje :)
Mogę mieć okazję kupić działkę właśnie w okolicach Kruszyńskiego gdzie stoi kilka białych bliźniaków - w okolicach rozlewiska.
Ogólnie podoba mi się teren i działka najgorsza nie jest :) Czy Kielno mnie bardziej przekonuje? Średnio, jakoś do Banina mam sympatię.
Nie macie tam problemów z kanalizacją jak Banino, po wybudowaniu tysięcy domków? A może ktoś wie, czy są jakieś plany na wyasfaltowanie Kruszyńskiego?
Mogę mieć okazję kupić działkę właśnie w okolicach Kruszyńskiego gdzie stoi kilka białych bliźniaków - w okolicach rozlewiska.
Ogólnie podoba mi się teren i działka najgorsza nie jest :) Czy Kielno mnie bardziej przekonuje? Średnio, jakoś do Banina mam sympatię.
Nie macie tam problemów z kanalizacją jak Banino, po wybudowaniu tysięcy domków? A może ktoś wie, czy są jakieś plany na wyasfaltowanie Kruszyńskiego?
Na Kruszyńskiego póki co są płyty yomb. Mam nadzieje, że pociągną je chociaż dalej do Poległych Żołnierzy. W zasadzie tam są już wszystkie media włączając światłowód. Do sklepów bliziutko rowerem 5 minut na piechotę może 15:), przychodnie są, bankomat jest. A na basen i tak jeżdze w Gdyni bo tu pracuje, więc nie będę nadkładał drogi do Kielna.
Jeżeli chodzi o kanalizę to póki co nie było jakiś większych problemów.
Bojano jest o tyle fajne, że ma zwartą zabudowę w "centrum", że tak powiem jest tu taka "tkanka" Koleczkowo jest strasznie rozwłóczone. A w Kielnie oprócz basenu nie ma nic więcej czego nie byłoby w Bojanie + 5 km więcej do Trójmiasta(może się wydawać mało ale jak by sobie policzyć ile dopłacisz za paliwo w ciągu roku to się uzbiera dobra sumka).
Jeżeli chodzi o kanalizę to póki co nie było jakiś większych problemów.
Bojano jest o tyle fajne, że ma zwartą zabudowę w "centrum", że tak powiem jest tu taka "tkanka" Koleczkowo jest strasznie rozwłóczone. A w Kielnie oprócz basenu nie ma nic więcej czego nie byłoby w Bojanie + 5 km więcej do Trójmiasta(może się wydawać mało ale jak by sobie policzyć ile dopłacisz za paliwo w ciągu roku to się uzbiera dobra sumka).
Nawet światłowód jest - dobrze... Mam wrażenie, że Bojano jest dość rozwinięte jak na te okolice. Podoba mi się bliskość lasu, dużo miejsc do np jazdy rowerem a jednocześnie blisko do Gdyni, blisko do Gdańska - plus cicho i spokojnie.
Jak sądzicie, działki pójdą w górę, więc kupować teraz czy poczekać?
Jak sądzicie, działki pójdą w górę, więc kupować teraz czy poczekać?