Widok

Działka wyspa sobieszewska

Sobieszewo Wiślinka Temat dostępny też na forum:
Proszę o opinię odnoście zakupu działki na wyspie sobieszewskiej oddalonej 5 km oddalone od Hałdy w Wislińce czy warto tam się budować, słyszałam o zagrożeniach związanych z hałdą a miejsce ciekawe blisko do morza i spokój ale może to mylące pozory a zdrwie ważniejsze proszę o info
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
-hałda,rafineria,oczyszczalnia sciekow...most ktory sie sypie od 20 lat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
most naprawiony, hałda zasypana i zarośnięta trawą, powoli ale idzie ku lepszemu. Ja tu mieszkam od dzieciństwa i nie narzekam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
na razie nie narzekasz ale na starosc halda sie odezwie. most zrobiony, rafineria rozbudowuje sie wiec raczej nie bedzie zdrowiej, halda truje caly baltyk, ostatnio wykazali, ze z niej splywa fosfor do wod gruntowych.
dobrze sie ubezpiecz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja mieszkam w Wiślince przy moście 39lat dwa lata temu wybudowałem nowy dom i nie narzekam woda jest ze Straszyna jesli dobrze pamiętam na pewno nie z ujęcia w Wiślince 90%wiatru wieje od morza w kierunku hałdy,więc Trzcinisko,Cedry,Kiezmark choć zasypana i to już historia.Fakt nie daleko Lotos,oczyszczalnia,hałda,dzielnice Górki Zach,Krakowiec,Stogi,Przeróbka,ale zobacz na mapie jak bliziutko do GŁÓWNEGO ,czy STAREGO MIASTA(Fosfory zakład).Inna lokalizacja Szadółki więc wkoło też odpadają wszystkie lokalizacje.Dalej lotnisko.Zostaje w stronę Osowej,albo Pruszcz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój ojciec całe życie przemieszkał w Wiślince ma 93 lata i ma się dobrze, na nic nigdy nie chorował i nie choruje, tak że chyba nie aż takie złe to środowisko . A zachorować można wszędzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawe ile jeszcze pomieszkasz... :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Żukczyn - da się znaleźć działkę za rozsądne pieniądze do Pruszcza 4 km, do Gdańska 16 km, jest i gaz i kanalizacja - wydaje mi się że warto się zastanowić póki jeszcze czas bo już zaczynają się pojawiać deweloperzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym budowała a przynajmniej kupiła tam działkę.nie słuchaj tych bzdur :) fosfory już nic chyba nie produkują,bo hałda zarosła trawa a skoro rosnie to znaczy że nie jest zle :) . bliziutko do morza.komunikacja spoko :) .myslę że z czasem rozwinie sie jeszcze bardziej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
wydaj max kilka tysiecy na badanie wody gruntowej - okaze sie ze jest skazona i wystarczy ci jako przyszle 40-50lat - ze twoje dzieci i ty nie padniecie na raka? czy to za duzy koszt?

co oznacza ze ziemia jest skazona, ze nic co rosnie nie nada sie do jedzenia, ze opary sąrowniez - bo ziemia oddycha

lotos- syf spalania caly czas.... to mega fabryka - myslisz ze dlaczego tam ceny za o 80% nizsze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
anr i miasto gdansk sprzedawali rok i 2 lata temu tam dzialki po 1ha za 250-300.000zl a teraz ? co kupili cwaniaki i mysla ze 1tys m sprzedadza po 150 ?:D cena byla prawdziwa - bo teren slaby

SANUS PER FOSFORUS
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Pytanie o oświetlenie może ktoś wyjaśni (17 odpowiedzi)

Oprawa led, 35w, 4000lum. Tak mam w projekcie. Co to oznacza? Jakie lampy powinnam zakupić do...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

ogród (19 odpowiedzi)

Jak macie urzadzony? tak aby nie było trzeba dużo w nim robić:)

do góry