Widok
Działka wyspa sobieszewska
Proszę o opinię odnoście zakupu działki na wyspie sobieszewskiej oddalonej 5 km oddalone od Hałdy w Wislińce czy warto tam się budować, słyszałam o zagrożeniach związanych z hałdą a miejsce ciekawe blisko do morza i spokój ale może to mylące pozory a zdrwie ważniejsze proszę o info
Ja mieszkam w Wiślince przy moście 39lat dwa lata temu wybudowałem nowy dom i nie narzekam woda jest ze Straszyna jesli dobrze pamiętam na pewno nie z ujęcia w Wiślince 90%wiatru wieje od morza w kierunku hałdy,więc Trzcinisko,Cedry,Kiezmark choć zasypana i to już historia.Fakt nie daleko Lotos,oczyszczalnia,hałda,dzielnice Górki Zach,Krakowiec,Stogi,Przeróbka,ale zobacz na mapie jak bliziutko do GŁÓWNEGO ,czy STAREGO MIASTA(Fosfory zakład).Inna lokalizacja Szadółki więc wkoło też odpadają wszystkie lokalizacje.Dalej lotnisko.Zostaje w stronę Osowej,albo Pruszcz
wydaj max kilka tysiecy na badanie wody gruntowej - okaze sie ze jest skazona i wystarczy ci jako przyszle 40-50lat - ze twoje dzieci i ty nie padniecie na raka? czy to za duzy koszt?
co oznacza ze ziemia jest skazona, ze nic co rosnie nie nada sie do jedzenia, ze opary sąrowniez - bo ziemia oddycha
lotos- syf spalania caly czas.... to mega fabryka - myslisz ze dlaczego tam ceny za o 80% nizsze?
co oznacza ze ziemia jest skazona, ze nic co rosnie nie nada sie do jedzenia, ze opary sąrowniez - bo ziemia oddycha
lotos- syf spalania caly czas.... to mega fabryka - myslisz ze dlaczego tam ceny za o 80% nizsze?