Widok

Dzieki

Wielki uznanie dla organizatorów w porównaniu do harp 24 o niebo lepsze. Szkoda ze mapy na TR byly stare i nie za aktualne le mialo byc ekstremalnie to bylo!!! Dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sierszen napisał(a):

> Wielki uznanie dla organizatorów w porównaniu do harp 24 o
> niebo lepsze. Szkoda ze mapy na TR byly stare i nie za aktualne
> le mialo byc ekstremalnie to bylo!!! Dzieki

ja bym nie przesadał mapa rowerowa była tworzona na mapach z roku 1998 i nowsze ale chciałbym zauwarzyc ze w skali 1:100000 jest to i tak dobra aktualizacja

> ja bym nie przesadał mapa rowerowa była tworzona na mapach z
> roku 1998 i nowsze ale chciałbym zauwarzyc ze w skali 1:100000
> jest to i tak dobra aktualizacja

mylisz dwie rzeczy. to ze mapa jest z 1998, nie oznacza, ze w tymze 1998 roku byla ona aktualna.
ja niestety raz przez to wyjechalem za mape :)), ale bylem tylko na jednej InO gdzie mapa byla czesciowo aktualizowana, pozostale maja mapy nieaktualizowane raczej.
przyzwyczailem sie juz do tego i nie narzekam
nicholas napisał(a):

>
> > ja bym nie przesadał mapa rowerowa była tworzona na mapach z
> > roku 1998 i nowsze ale chciałbym zauwarzyc ze w skali
> 1:100000
> > jest to i tak dobra aktualizacja
>
> mylisz dwie rzeczy. to ze mapa jest z 1998, nie oznacza, ze w
> tymze 1998 roku byla ona aktualna.
> ja niestety raz przez to wyjechalem za mape :)), ale bylem
> tylko na jednej InO gdzie mapa byla czesciowo aktualizowana,
> pozostale maja mapy nieaktualizowane raczej.
> przyzwyczailem sie juz do tego i nie narzekam

mówie o aktualizacje tej ze mapy a nie o roku wydania wiem jaka jest róznica pomiedzy rokiem wydania a rokiem aktualizacji i
inna sprawa, że nie wszystkie byly takie same, moje xero bylo raczej kiepskie
Problem map można rozwiązać. Na TR to dwie 100 razem za 15 zł. Jestem za podniesieniem wpisowego o 15 zł, dajemy mapy do sklejenia przed zawodami i na 15 minut przed startem każdy zawodnik sam sobie wpisuje PK z opisem. Można to zrobić w bazie wywieszając kilka zrobionych map na ścianach. To jest tylko jedno z rozwiązań.
Witam.

Ciekaw jestem jak wyobrazasz przerysowywanie ze sciany 20 punktow przez
160 osob. ? Przeciez to bedzie jeden wielki sajgon, tu ktos kogos potraci, tu komus zasloni.. Teraz start byl przy swietnej pogodzie, a co przy opadach ?
Płacz, złość i zgrzytanie zębami.

Zresztą przedsmak przerysowywania mieli w Pucku Ci dla których zabrakło kserówek..

To niestety byłoby pogorszenie..
Chyba że robimy to na bazie godzinę-dwie wcześniej i uroczysty start.. tylko jak upilnować żeby nikt nie ruszył wcześniej ? Zamknąć dzrzwi szkoły ?
I co powiedza na to ludzie z TP ?

Moim zdaniem mapa jaka była teraz była optymalna ( no pozatym że 11 była na zgięciu i sie mi troche starła - ale o to mam pretensje tylko do siebie).

Do zobaczenia w borach
Zdaje sie, ze ciagle zachodzi jakies nieporozumienie. Jak ktos to juz zauwazyl Harpagan jest to Ekstremalny Rajd na Orientacje a nie wycieczka plenerowa jak mozna by sadzic po ilosci uczestnikow jakich spotykalem na punktach, jedzacych, odpoczywajacych i dyskutujacych dlugo o wyborze dalszej trasy. Mnie wystarcza, ze kazdy dostaje tak samo aktualna czarno-biala mape i taka sama szanse by zaliczyc trase w calosci. Wiekszosc nadrobionych kilometrow (przejechalem ich 214 i zaliczylem 15 pkt) wynikala nie z mapy takiej czy innej ale z mojej orientacji w terenie. Szczegoly wkrotce w relacji ktora wlasnie koncze pisac.