Widok

Dzielna OSP Banino narybek...

Od jakiegoś czasu obserwuję ćwiczenia OSP BANINO, na placu zabaw itd. gminnym przy księżycowej.
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14
z chęcią bym zobaczył co to za młodzież była
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mówisz że lecą ku...y ,a sam piszesz cyt."Ja się tylko pytam co to kuuuu..aaaa jest." Ale masz rację z tym co piszesz,mieszkam blisko i potwierdzam. Słychać ich słownik bardzo dobrze. Może by kierownictwo OSP się zainteresowało!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
jestem ciekaw również
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Słuchaj cnotko to są młodzi ludzie i jak prawie każda młodzież coś przeknie a tym bardziej ze to są młodzi ludzie i się starają jak najlepiej to zrobić i jak cos nie wyjdzie to wiadomo ze się wkurza wiec pewnie jak każdy przeknie wiec nie panikuj maleńka jak Ci się nie podoba to wyjazd do Gdańska z tego twojego kurnika i się módl żeby Ciebie chłopacy nie podali do sądu z tym nagrywaniem miałas zgodę? Obowiązuje ochrona danych osobowych
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 25
W Internecie wszyscy są mądrzy bo anonimowi i to wam mieszczuchy najlepiej wychodzi nie pozdrawiam i wypad tam skąd przyszliście
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12
Czytam te wasze wszystkie wpisy na Forum to az rece opadaja jeżeli przeszkadzało tobie takie słownictwo trzeba było podejsc z kulturą i powiedziec tej młodzieży żeby sie troszke opanowali aleeee nieeeee... lepiej widze kozaczyć w internetach i sssiaać to ziarno w internetach ta młodziez moze nie jest idealna ale próbuje cos robić w życiu a nie ku**a siedzieć i podsysać mieszkańców żal mi ciebie troszke kobieto bo nie rób z siebie dziewicy że czasami nie przeklniesz bez komentarza nie masz co robic zacznij moze szukac wody w polu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
Chyba wogole nie zrozumieliscie o co chodzi w tym wpisie- tam jest plac zabaw, gdzie bawią się dzieci i jeżdżenie motorynka po tym terenie jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzialne ( a jakby Wam jakieś dziecko wpadło pod koła to co?) Fajnie,ze młodzi ludzie są zainteresowani OSP i chcą pomagać, ale wyzwanie autora od "mieszczuchow" i reagowanie taka agresja tez nie świadczy ładnie o adeptach. Przekleństwa są chyba już wszędzie w życiu publicznym i szczerze mówiąc tez uszy od tego wiedna, ale to już kwesta kultury osobistej.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na początku wody nie macie. A teraz wam młodzież przeszkadza, wy nigdy nie byliście młodzi? Jak coś wam jeszcze nie pasuje to wypad do waszego pięknego Gdańska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

No tak, tradycyjna odzywka "rdzennego" mieszkańca tej wsi;) pozdrawiam:)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jest po pierwsze regulamin obiektu czyli tzw."plac zabaw\" jeżeli Pan mistrz Burmistrz dopuścił was do tego typu zabaw czyli klnięcia i braku odpowiedzialności za swoje czyny i przewinienia!To świetnie! On już dobrze wie co to znaczy i naczelnik tej sekcji będzie przygotowany ...tobie do pustego łba- ,więc oficjalnie Cię informuję że pomimo anonimowej korsepondenjii na forum Trójmiasta.pl,
Nasze dane są dostępne w każdej chwili dla służb i niezbędnych organów,
Rejestrując w dobrej wierze i nagrywając zdarzenie jestem według nowych przepisów tak samo chroniony jak kiedyś ,więc do spania gimabzoooooo!
"cnotko"- rzekł pryszczaty jegomość!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

niestety potwierdziło się wszystko!!!!!!!!!!!!! wieśniak złapany za rękę prędzej sobie odgryzie nim się przyzna!!!!to swołocz nie ważne czy w górach albo jeziorach!
To nie ja!to młodość-choć ryj darł opasły 30+plus
Będę Cię ratował a jak nie to i tak bądż wdzięczna!!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

z kulturą do chama?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Długo jeszcze będzie się sadzić? Bo takie papugi to lepsze niż w Sedzi Annie Marii Wesołowskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

pitolllllllllllllllllll sieeeeeeeeeeeeeeeeee głąbie z pszennej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

jutro się zmoczysz jak do szefunia dojdzie i w końcu przeczyta,tylko przed tym może będzie tel. z centrali
"czekamy na sygnał...czekamy na sygnał...czekamy na sygnał...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bedziecie sie teraz wyzywac? Potwierdzam ,bo tez bylam swiadkiem takich zachowan.
Dziwne jest to ze nawet tym szlachetnym mlodym ludzia nie przyjdzie do glowy zeby podlac te drzewka ktore jeszcze zostaly jak maja wode.
Mozna wziac wiaderko i zrobic cos dla wspolnoty-placu z ktorego sie korzysta a nie myslenie i empatia to nie wy druhowie!
Po co sie pchacie do sluzby gdzie trzeba pomagac jak nie potraficie przewidziec skutku swojego zachowania dla orderow cz kilkudziesieciu zlotych za wyjazd i narobic fotek sobie na fejsa?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie można podlewać! Wody przeca nie ma!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Pani wie o pomaganiu innym? Niech Pani przestanie źle mówić o miejscowej jednostce OSP. Skoro pani jest taka mądra niech sama weźmie wąż i podlewać te krzaki. Najprościej widzieć przywarę u innych a u siebie nie. Przestańcie pisać w tym Internecie głupoty i weźcie się do czegoś pożytecznego. Skoro tak przeszkadza OSP to może jak będzie potrzeba nie zadzwoni pani na 998. Ludzie nie doceniają tego co robią inni często poświęcając swój wolny czas na utrzymanie sprzętu, remizy oraz ryzykują własne życie na akcjach ratowniczo gaśniczych. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wszystko jasne jak maja takie wzorce to dziekuje bardzo i do mnie prosze nie przyjezdzac!
Nierozumie Pan elementarnych zasad wychowania i pedagogiki, potem sie nie zdziwcie jak wam na akcji jeden z drugim zaczna kieszenie przeszukiwac!
Gdzie tu Pan widzi ze zle mowie jestescie tak zadufani w sobie ze to juz szok.
Tej sprawy tak nie zostawie pisma pojda wszedzie i poprosze o kontakt tego ktory wpisal sie pierwszy o udostepnienie filmow.
Pani wezmie waz-kretyn jakis-jezeli jest Pan strazakiem to hanba,
Moj ojciec byl brygadierem PSP w Gdansku to co tu jest napisane to po prostu zenujace jest,ja mam 60lat i mam biegac z wiadrem po placu bo mlode wypasione byczki nie moga zrobic nic oprocz klniecia?!
Wy do kosciola chodzicie? Floriana sobie wypolerujcie bo wnioskuje ze do tego sie nadajecie,jutro to pytanie zostanie zadane czlonkom komisji rewizyjnej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry