Widok

Dzielna OSP Banino narybek...

Od jakiegoś czasu obserwuję ćwiczenia OSP BANINO, na placu zabaw itd. gminnym przy księżycowej.
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 14

ktoś nam mieszczuchom sprzedał ziemię pod domy. Więc musicie z tym żyć. A w ogóle to pozdrawiam i miejscowych Kaszubów, którzy przez stulecia walczyli o swoją kulturę z germanizacją itp . Pozdrawiam też mieszczuchów i spróbujmy się zrozumieć. po ii wś polacy mieli małą wędrówkę ludów i nie ich wina, że mieszkają gdzie mieszkają. Ziemię mieli też ci co kupili ją od pgr. a do tych co sprzedawali. Jesteście bardzo religijni więc pytanie z gruntu moralnych czy ziemię otrzymaliście dzięki reformie rolnej?czyli to była czyjaś własność zabrana przez komunistów i dana wam lub waszym ojcom. Zarobiliście na tej sprzedaży a inni, którzy nie otrzymali nic od Komuchów musieli wam zapłacić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja mam wielki szacun dla strażaków z OSP Banino. Sam otrzymałem od nich pomoc. Nie interesuje mnie , że ktoś z nich przeklnie. Pamiętam jak pseudo moraliści w czasach PRL byli oburzeni na Zbigniewa Bońka bo przeklął na meczu obok mikrofonu. Ludzie ludzie twardzi mają w naturze to, że czasami przeklną ale nie oznacza to, że są bez serca lub coś w tym stylu. Owszem jak każdy powinni uważać na to przy kim przeklinają. I dlatego proszę ich aby nie obrażali si8ę na tę panią bo pewnie jest po prostu przewrażliwiona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a po polsku umiesz pisać ? bo ja nic nie zrozumiałem i nie wiem o czym piszesz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajcie spokój proszę

Ja widzę że oni są lepsi niż my powodzenia

Wystarczyło przeprosić że się komuś głośno jakaś "panienka" na placu zabaw wyrwała i obiecać, że w przyszłości będzie się bardziej dobór słownictwa kontrolować i byłoby po sprawie, ale przez głupią szczeniacką zawziętość i durny upór nakręciliście niepotrzebną aferę w zasadzie o nic. Zawsze byłem pełen podziwu i szacunku dla strażaków, zresztą kilka lat temu byłem zmuszony poprosić o pomoc strażaków z Pruszcza, lecz Wasze chamskie odzywki i elementarny brak szacunku dla ludzi w kilka minut to całkowicie zmieniły. Bawcie się zatem dalej chłopcy i dziewczęta w wiejskich Supermanów, obrażajcie kobiety, ubliżajcie mieszkańcom, dzielnie walcie mięchem na całą wiochę - jesteście niewychowanymi prostakami a nie strażakami i wstyd mi za Was. Kupię jutro gaśnicę i mam Was dokładnie tam, gdzie Wy "przyjezdnych".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jesteś skończony śmieciu w szarej koszulce...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świetnie więc g*wniarz będzie przemawiał na forum za OSP, mówił nam co to jest RODO i że druhowie są trenerami!
Już dalej tego grówna nie zniosę dostali kilka razy szansę żeby wyjść z tej niezręcznej sytuacji z twarzą!
Jest to jakiś synek działacza lub strażaka, usłyszeliśmy już od niego że- napływowi wypad- oni będą ratować tylko swoich itd.
Więc po co ta OSP i osławiona służba, wszyscy nie miejscowi od 40 lat nie dzwońcie bo kaszeby to nawet nie są tylko konglomerat komunobosoantków!
Tego kolegę można zlokalizować w trzy minuty , mogę dać kilka wskazówek jak sobie nie radzicie.
Weźcie się zainteresujcie dziećmi niby dorosłymi ,ale nie do końca i zadajcie im kilka pytań szczególnie jak są W OSP lub WY.
Zrobi się tu taki bałagan za chwilę że przypomnicie sobie moje słowa!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestańcie.

Facet ty widzisz co ty piszesz?
Bez jakiego nadzoru?
Są dziewczyny które trenują do zawodów POD NADZOREM TRENERA strażaka który jest również w zarządzie
Więc przestań pie*rdolić głupoty
Bo są tam dziewczyny i większość chłopaków którzy sobie bardzo dobrze radzą ze sprzętem niż TY
WIĘC przestań chrzanić i idź lepiej kamienie umyć
Bo tylko pokazujesz jaka ameba społeczna jestes.
Nie pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wasze słownictwo,którego używacie w komentarzach i agresja płynąca ze słów i zdań tylko potwierdzają to co zauważył mieszkaniec na placu zabaw. Bardzo ładnie się daliście poznać. Już dalej nie prowadzcie "konwersacji " bo się pogrążacie jeszcze bardziej. Posypcie głowy popiołem i bądźcie grzeczni. Starszyzna w OSP popełniła błąd ufając,że można powierzyć wam sprzęt i ćwiczenia bez odpowiedniego nadzoru.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale żałosny wieśniak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę taka mądra jesteś A spotkać się nie potrafisz. Powiem krótko zajmij się swoim życiem a nie wpychaj swoich brudnych butów w to co robimy bo za to twoje kozaczenie księżniczko ludzie z banina cię na taczkach wywiozą juz mam w d*pie to forum i te wasze kozackie anonimowosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
No jak się już przy małych dzieciach nie umieją powstrzymać to dla nich to jest chyba normalne. Pokazują brak kultury a to pewnie z domu wyniesione.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przeczytaj ustawę o ochronie danych i potem dopiero się mądrz :) Nie powołuj się na zasłyszane frazesy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naprawdę są ludzie, którzy nie przeklinają, nawet w nerwach, wierz mi. Wymsknięcie to nie tłumaczenie. A wołanie po kilka razy "dawaj kuffa" to już na pewno nie wymsknięcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A na ulicy ludzie nie przeklinają? Korona z głowy nikomu nie spadnie jak zwróci się uwagę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na ulicy nie przeklinają?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprawe to ty sobie možesz w toalecie "zrobić"-skad was biorà przygłupy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Młodzież w tym wieku przeklina to normalne, każdy(?!) przeklina, coś zle wyjdzie to z automatu się człowiek zdenerwuje i nawet nie pomyśli , ze coś się wymsknęło... do takich rzeczy powinno się podchodzić z dystansem" :)
i jak tu się dziwić że potem w zerówce 6-latki tylko kulwa i kulwa..
a potem jeszcze wymagają by ich z KULTURĄ inni traktowali i UPRZEJMIE prosili, hahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry