Widok
Dzielna OSP Banino narybek...
Od jakiegoś czasu obserwuję ćwiczenia OSP BANINO, na placu zabaw itd. gminnym przy księżycowej.
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
Jestem tam z dzieciakiem co dzień, na początek się ucieszyliśmy że postawili sprzęty do trenowania, może coś się uda dziecku wytłumaczyć na przykładzie,że tu młodzi ludzie się starają i trenują żeby być gotowymi na zadania i przy okazji pewnie zawody z innymi OSP.
To jest b. ważne i poświęcenie ludzi nie do przecenienia.
Czar prysł już po drugim spotkaniu a były to młode dziewczynki, jakiś osił jeden z drugim darł mordę na nie- "dawaj kur...aaaa!"
Potem było tylko gorzej.
Dzisiaj byłem i wszech kur...y latające już bez dziewczynek tylko z jakimiś spaślakami z gimbazy to był jedyny przekaz plus to że jak odpalili prądownice, to nie wiedziałem czy im zęby powybija czy zrobią krzywdę jakiemuś dziecku!
Zabrałem swoje dziecko i się ewakuowałem, to jest jakiś śmieszny żart jak sądzę bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć!
Jak odchodziłem to palili e-papieroski i chyba nie tylko zadowoleni jak by im ktoś w kieszeń narobił!
Ja się tylko pytam co to kuuuu... aaaaa jest?!
Jeden z tych palantów przejechał cały plac zabaw na jakimś komarku na pełnym gazie wcześniej zaczepiając dzieci-przed tym zlotem-
Piszę to na forum dla otrzeźwienia co niektórych co mogą za to odpowiedzieć.
Oczywiście żyjąc w dzisiejszej rzeczywistości mam nagrane 3 filmiki gdzie wszystko jest widoczne i słychalne!
Słuchaj cnotko to są młodzi ludzie i jak prawie każda młodzież coś przeknie a tym bardziej ze to są młodzi ludzie i się starają jak najlepiej to zrobić i jak cos nie wyjdzie to wiadomo ze się wkurza wiec pewnie jak każdy przeknie wiec nie panikuj maleńka jak Ci się nie podoba to wyjazd do Gdańska z tego twojego kurnika i się módl żeby Ciebie chłopacy nie podali do sądu z tym nagrywaniem miałas zgodę? Obowiązuje ochrona danych osobowych
a ja mam wielki szacun dla strażaków z OSP Banino. Sam otrzymałem od nich pomoc. Nie interesuje mnie , że ktoś z nich przeklnie. Pamiętam jak pseudo moraliści w czasach PRL byli oburzeni na Zbigniewa Bońka bo przeklął na meczu obok mikrofonu. Ludzie ludzie twardzi mają w naturze to, że czasami przeklną ale nie oznacza to, że są bez serca lub coś w tym stylu. Owszem jak każdy powinni uważać na to przy kim przeklinają. I dlatego proszę ich aby nie obrażali si8ę na tę panią bo pewnie jest po prostu przewrażliwiona.
Jest po pierwsze regulamin obiektu czyli tzw."plac zabaw\" jeżeli Pan mistrz Burmistrz dopuścił was do tego typu zabaw czyli klnięcia i braku odpowiedzialności za swoje czyny i przewinienia!To świetnie! On już dobrze wie co to znaczy i naczelnik tej sekcji będzie przygotowany ...tobie do pustego łba- ,więc oficjalnie Cię informuję że pomimo anonimowej korsepondenjii na forum Trójmiasta.pl,
Nasze dane są dostępne w każdej chwili dla służb i niezbędnych organów,
Rejestrując w dobrej wierze i nagrywając zdarzenie jestem według nowych przepisów tak samo chroniony jak kiedyś ,więc do spania gimabzoooooo!
"cnotko"- rzekł pryszczaty jegomość!
Nasze dane są dostępne w każdej chwili dla służb i niezbędnych organów,
Rejestrując w dobrej wierze i nagrywając zdarzenie jestem według nowych przepisów tak samo chroniony jak kiedyś ,więc do spania gimabzoooooo!
"cnotko"- rzekł pryszczaty jegomość!
Czytam te wasze wszystkie wpisy na Forum to az rece opadaja jeżeli przeszkadzało tobie takie słownictwo trzeba było podejsc z kulturą i powiedziec tej młodzieży żeby sie troszke opanowali aleeee nieeeee... lepiej widze kozaczyć w internetach i sssiaać to ziarno w internetach ta młodziez moze nie jest idealna ale próbuje cos robić w życiu a nie ku**a siedzieć i podsysać mieszkańców żal mi ciebie troszke kobieto bo nie rób z siebie dziewicy że czasami nie przeklniesz bez komentarza nie masz co robic zacznij moze szukac wody w polu
Chyba wogole nie zrozumieliscie o co chodzi w tym wpisie- tam jest plac zabaw, gdzie bawią się dzieci i jeżdżenie motorynka po tym terenie jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzialne ( a jakby Wam jakieś dziecko wpadło pod koła to co?) Fajnie,ze młodzi ludzie są zainteresowani OSP i chcą pomagać, ale wyzwanie autora od "mieszczuchow" i reagowanie taka agresja tez nie świadczy ładnie o adeptach. Przekleństwa są chyba już wszędzie w życiu publicznym i szczerze mówiąc tez uszy od tego wiedna, ale to już kwesta kultury osobistej.
ktoś nam mieszczuchom sprzedał ziemię pod domy. Więc musicie z tym żyć. A w ogóle to pozdrawiam i miejscowych Kaszubów, którzy przez stulecia walczyli o swoją kulturę z germanizacją itp . Pozdrawiam też mieszczuchów i spróbujmy się zrozumieć. po ii wś polacy mieli małą wędrówkę ludów i nie ich wina, że mieszkają gdzie mieszkają. Ziemię mieli też ci co kupili ją od pgr. a do tych co sprzedawali. Jesteście bardzo religijni więc pytanie z gruntu moralnych czy ziemię otrzymaliście dzięki reformie rolnej?czyli to była czyjaś własność zabrana przez komunistów i dana wam lub waszym ojcom. Zarobiliście na tej sprzedaży a inni, którzy nie otrzymali nic od Komuchów musieli wam zapłacić.
Bedziecie sie teraz wyzywac? Potwierdzam ,bo tez bylam swiadkiem takich zachowan.
Dziwne jest to ze nawet tym szlachetnym mlodym ludzia nie przyjdzie do glowy zeby podlac te drzewka ktore jeszcze zostaly jak maja wode.
Mozna wziac wiaderko i zrobic cos dla wspolnoty-placu z ktorego sie korzysta a nie myslenie i empatia to nie wy druhowie!
Po co sie pchacie do sluzby gdzie trzeba pomagac jak nie potraficie przewidziec skutku swojego zachowania dla orderow cz kilkudziesieciu zlotych za wyjazd i narobic fotek sobie na fejsa?
Dziwne jest to ze nawet tym szlachetnym mlodym ludzia nie przyjdzie do glowy zeby podlac te drzewka ktore jeszcze zostaly jak maja wode.
Mozna wziac wiaderko i zrobic cos dla wspolnoty-placu z ktorego sie korzysta a nie myslenie i empatia to nie wy druhowie!
Po co sie pchacie do sluzby gdzie trzeba pomagac jak nie potraficie przewidziec skutku swojego zachowania dla orderow cz kilkudziesieciu zlotych za wyjazd i narobic fotek sobie na fejsa?
Co Pani wie o pomaganiu innym? Niech Pani przestanie źle mówić o miejscowej jednostce OSP. Skoro pani jest taka mądra niech sama weźmie wąż i podlewać te krzaki. Najprościej widzieć przywarę u innych a u siebie nie. Przestańcie pisać w tym Internecie głupoty i weźcie się do czegoś pożytecznego. Skoro tak przeszkadza OSP to może jak będzie potrzeba nie zadzwoni pani na 998. Ludzie nie doceniają tego co robią inni często poświęcając swój wolny czas na utrzymanie sprzętu, remizy oraz ryzykują własne życie na akcjach ratowniczo gaśniczych. Pozdrawiam.
Wszystko jasne jak maja takie wzorce to dziekuje bardzo i do mnie prosze nie przyjezdzac!
Nierozumie Pan elementarnych zasad wychowania i pedagogiki, potem sie nie zdziwcie jak wam na akcji jeden z drugim zaczna kieszenie przeszukiwac!
Gdzie tu Pan widzi ze zle mowie jestescie tak zadufani w sobie ze to juz szok.
Tej sprawy tak nie zostawie pisma pojda wszedzie i poprosze o kontakt tego ktory wpisal sie pierwszy o udostepnienie filmow.
Pani wezmie waz-kretyn jakis-jezeli jest Pan strazakiem to hanba,
Moj ojciec byl brygadierem PSP w Gdansku to co tu jest napisane to po prostu zenujace jest,ja mam 60lat i mam biegac z wiadrem po placu bo mlode wypasione byczki nie moga zrobic nic oprocz klniecia?!
Wy do kosciola chodzicie? Floriana sobie wypolerujcie bo wnioskuje ze do tego sie nadajecie,jutro to pytanie zostanie zadane czlonkom komisji rewizyjnej.
Nierozumie Pan elementarnych zasad wychowania i pedagogiki, potem sie nie zdziwcie jak wam na akcji jeden z drugim zaczna kieszenie przeszukiwac!
Gdzie tu Pan widzi ze zle mowie jestescie tak zadufani w sobie ze to juz szok.
Tej sprawy tak nie zostawie pisma pojda wszedzie i poprosze o kontakt tego ktory wpisal sie pierwszy o udostepnienie filmow.
Pani wezmie waz-kretyn jakis-jezeli jest Pan strazakiem to hanba,
Moj ojciec byl brygadierem PSP w Gdansku to co tu jest napisane to po prostu zenujace jest,ja mam 60lat i mam biegac z wiadrem po placu bo mlode wypasione byczki nie moga zrobic nic oprocz klniecia?!
Wy do kosciola chodzicie? Floriana sobie wypolerujcie bo wnioskuje ze do tego sie nadajecie,jutro to pytanie zostanie zadane czlonkom komisji rewizyjnej.
Rozumiem Pani złość etc Ale bez przesady. Ludzie robią imprezy w domach, hałasują i przeklinają jeszcze bardziej a ludzie, którzy poświęcają swój własny czas na pomoc innym nie mogą już poćwiczyć? Każdemu z nas zdarza się przeklnąć. A ludzie którzy pomagają w zatopieniach itd nie mogą mieć chwili słabości? No widocznie nie każdy jest taki idealny jak się Pani wydaje. Przykro mi, że ma Pani takie zdanie.
to jest właśnie typowe odwracanie kota ogonem, czyli jak ja przeklnę lub drę mordę przy dzieciach w miejscu publicznym to jest"chwila słabości", jak ktoś będzie darł się na mnie lub moje pacholę to nie wybaczalne!
Kto was zmusza żeby być bohatejros? pomagać-jak Pani napisała-przecież możecie siedzieć na placu przeklinać ,palić i swoje głupie komenty uskuteczniać,co was rózni od tych spod sklepu?
Jakąś łaskę robicie ludziom,dziwne że nie zabrał dotąd głosu ktoś odpowiedzialny za ten bałagan,można przeprosić ,ustawić do pionu głupków,ale nie!
Gratuluję podejścia i ze swojej strony zrobię wszystko żeby tej Pani pomóc!
"Strażacy" z bożej łaski!Powinni wprowadzić plakietki na auto-OSP-Proszę nie dotykać!
Już są sprawy w kraju o nie udzielenie pomocy ,głaby przyjeżdzają bo są najbliżej a potem się gapią...
Kto was zmusza żeby być bohatejros? pomagać-jak Pani napisała-przecież możecie siedzieć na placu przeklinać ,palić i swoje głupie komenty uskuteczniać,co was rózni od tych spod sklepu?
Jakąś łaskę robicie ludziom,dziwne że nie zabrał dotąd głosu ktoś odpowiedzialny za ten bałagan,można przeprosić ,ustawić do pionu głupków,ale nie!
Gratuluję podejścia i ze swojej strony zrobię wszystko żeby tej Pani pomóc!
"Strażacy" z bożej łaski!Powinni wprowadzić plakietki na auto-OSP-Proszę nie dotykać!
Już są sprawy w kraju o nie udzielenie pomocy ,głaby przyjeżdzają bo są najbliżej a potem się gapią...
Dotarło do mnie trochę. Przyznam się że jestem cały czas w pracy i okazjonalnie zaglądam co tam się w mojej wiosce dzieje.
Dzisiaj zrozumiałem że to ostatni raz jak przekazałem mój 1% podatku na OSP Banino, ta dziwna wymiana zdań z chyba homo sapiens?
Obrażanie ludzi na forum, to już za wiele dla mnie.
I mam taki postulat do kogoś tam,sam weż węża i podlej padluchu te drzewa!
Dzisiaj zrozumiałem że to ostatni raz jak przekazałem mój 1% podatku na OSP Banino, ta dziwna wymiana zdań z chyba homo sapiens?
Obrażanie ludzi na forum, to już za wiele dla mnie.
I mam taki postulat do kogoś tam,sam weż węża i podlej padluchu te drzewa!
Zwróćcie Państwo uwagę, że Ci, którzy utożsamiają się to dzieci. Posty też piszą te dzieci. Proszę nie obrażać OSP, bo mnie to strasznie boli. Mam za 430 interwencji. Nigdy nie zdarzyło się żebyśmy komuś nie pomogli.To, że są takie przypadki w Polsce to normalne...nie powinno tak być, ale nie ma ideałów.To, że ktoś komuś kieszenie przeszukuje. Dlaczego ta Pani tyle nienawiści wylała na forum? Tata był Strażakiem... i pisze. PANI, że straż ma podlewać drzewka? Od kiedy jest taki obowiązek? Podlewali kiedyś trawę i drzewka na pętli, bo Rada Sołecka prosiła to mieszkańcy też mieli wiele do powiedzenia, a jak proszono o pomoc by coś wspólnie zrobić to nie przyszedł z mieszkańców nikt. Proszę niezgodne zachowanie tych dzieci zgłosić do Zarządu OSP,a nie wylewać brudów na całą straż. To faktycznie ze strony tych dzieci było brzydkie zachowanie. Pozdrawiam
Obowiàzek typowe-Niech się Pan nie denerwuje, widzę że w tej wiosce jest szerszy problem,nie potraficie czytać ze zrozumieniem to się nazywa analfabetyzm nabyty. Gdzie ta Pani obraziła OSP,chyba tylko te dzieci jak Pan pisze,chyba że to nie dzieci?
Świetnie że ma Pan 430 interwencji i co z tego, czegoś się Pan nauczył?
Mòwiła że strażacy majā podlewać,ja zrozumiałem że przklinajàce tłuściochy czyli jacyś aspirujàcy na druha majà po zabawie pomyśleć i może w tych upałach podlać ostatnie drzewka,korona by im spadła?
Zamiast palić i klnàć, sam Pan pisze że jak władza to lecicie podlewać z wozu na pętle więc proszę trochę pomyśleć a potem obrażać.
Świetnie że ma Pan 430 interwencji i co z tego, czegoś się Pan nauczył?
Mòwiła że strażacy majā podlewać,ja zrozumiałem że przklinajàce tłuściochy czyli jacyś aspirujàcy na druha majà po zabawie pomyśleć i może w tych upałach podlać ostatnie drzewka,korona by im spadła?
Zamiast palić i klnàć, sam Pan pisze że jak władza to lecicie podlewać z wozu na pętle więc proszę trochę pomyśleć a potem obrażać.
Tego czego się nauczyłem to moje. Ja akurat przykładam dużą wagę do pomocy innym. Kilka osób z kolegami reanimowałem,wszedłem w ogień po człowieka, uratowaliśmy psa z płonącej stodoły, reanimowaliśmy czternsstoletnia dziewczynkę, zdejmowaliśmy zwłoki samobójcze z drzewa, drugiego z torów kolejowych,kilkadziesiąt wypadków różnych... Czego mnie to nauczyło??? Szacunku do ludzi, do życia, otwartości na potrzeby, pokory... A zresztą... Te dzieciaki mało mają o tym pojęcia. Jeśli się źle zachowywali to można zgłosić dobrze Zarządu, do Prezesa,do Rady Sołeckiej.... Ja też uważam, że źle postąpili. Nie są osobami decyzyjnymi odnośnie podlewania... Od tego są władze OSP i np.Rada Sołecka. Myślę, że gdyby wpłynęła taka sugestia o podlanie czegoś to coś by się dało zrobić
Jak macie takie podejście, że skoro każdy sobie tam czasem w życiu przeklina, to i na placu zabaw można przeklinać, to ja czekam tylko na moment, aż ktoś stwierdzi, że sobie czasem w domu wali gruchę, to i na placu będzie to robił.
No ludzie, opamiętajcie się! To, że nie macie kultury w domu czy na własnym podwórku to nie znaczy, że musicie ten brak kultury roznosić dalej.
A mówienie, że "inni tak robią" to najdebilniejsza wymówka. Przestań tak robić, to inni też przestaną. Zamiast powielać idiotyczne schematy, świeć dobrym przykładem. Przecież właśnie bycie takim wredotą dla innych powoduje, że wam się tutaj źle mieszka. To nie ludzie naokoło są źli, to wy sami powodujecie, że oni chcą tacy dla was być.
No ludzie, opamiętajcie się! To, że nie macie kultury w domu czy na własnym podwórku to nie znaczy, że musicie ten brak kultury roznosić dalej.
A mówienie, że "inni tak robią" to najdebilniejsza wymówka. Przestań tak robić, to inni też przestaną. Zamiast powielać idiotyczne schematy, świeć dobrym przykładem. Przecież właśnie bycie takim wredotą dla innych powoduje, że wam się tutaj źle mieszka. To nie ludzie naokoło są źli, to wy sami powodujecie, że oni chcą tacy dla was być.
Po co ten spór? Stało się i tyle podejrzewam że chłopaki dla własnego spokoju poćwiczą w jakimś bardziej odosobnionym miejscu.Wlasnie wkraczamy w czasy ludzi bez obowiązku poboru wojskowego zniewieściałych chłopców z dwiema lewymi rękami w których obronie muszą stawiać żony.Oczywiscie nie mówię o wszystkich ale taka pani której mąż się pyta czy może iść do łazienki myśli że wszyscy są tacy sami a niestety tak nie jest.Ciekawe ile osób nowo zamieszkałych zgłosiło chęć służby w naszej OSP? Szanowna Panią też zapraszam bo kobiety są jak najbardziej mile widziane i wtedy na akcji proszę wprowadzać poprawne słownictwo. Pozdrawiam wszystkich i zastanówcie się czy ta dyskusja bardziej nie szkodzi niż w czymś pomorze...
Wczoraj ćwiczenia przebiegły w miłej i owocnej atmosferze. Dziewczyny się starały, nikt nie krzyczał na nie bez sensu,nie było bluzgów.
Słychać było jedynie śmiech i komendy, było aż za cicho, więc można!
Temat uważam za zamknięty i do przemyślenia dla wszystkich, odnośnie dystansu do siebie, zachowania się w miejscach publicznych, szanowania praw jakie przysługują nam ale i innym.
Pozdrawiam.
Czuwaj!
Słychać było jedynie śmiech i komendy, było aż za cicho, więc można!
Temat uważam za zamknięty i do przemyślenia dla wszystkich, odnośnie dystansu do siebie, zachowania się w miejscach publicznych, szanowania praw jakie przysługują nam ale i innym.
Pozdrawiam.
Czuwaj!
Proszę pani ja porostu nie rozumiem pańskiego zażenowania .
Słyszała pani o nowej ustawie RODO?
No właśnie więc jeżeli pani gdzieś to udostępni publicznie to wtedy pani odpowie za swoje czyny bo istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych .
A co pani się nie zdarzało przeklinać?
Niech pani nie robi z siebie świętej krowy
Bo to jest żenujące .
Każdemu zdarza się przeklnąć jak i młodzieży bo w końcu starają się czegos nauczyć a jak coś nie wychodzi to ponoszą nerwy i wtedy już samo idzie to nie jest żadne przekleństwo
A jak już pani tak lata od bramki do bramki
Z telefonem i dzieckiem żeby mieć żywa tarczę to powie pani wprost żeby się poprostu trochę ogarnęli ?
Tylko jeździsz na tych formach szukasz problemu na siłę
Banino to nie Gdańsk
A jak pani to zgłosi to nic nie da bo nic złego nie robią czasem
Da się zahałasować ale co? Samochody nie hałasują ? Dzieci nie hałasują ?
Kiedyś taka młodzież może uratować komuś życie a że sobie przeklna to nic to nikomu zrobi
Więc proszę łaskawie ogarnąć swoje j****** litery i zająć się swoim życiem a nie szukać problemu którego k*rwa niema
Słyszała pani o nowej ustawie RODO?
No właśnie więc jeżeli pani gdzieś to udostępni publicznie to wtedy pani odpowie za swoje czyny bo istnieje coś takiego jak ochrona danych osobowych .
A co pani się nie zdarzało przeklinać?
Niech pani nie robi z siebie świętej krowy
Bo to jest żenujące .
Każdemu zdarza się przeklnąć jak i młodzieży bo w końcu starają się czegos nauczyć a jak coś nie wychodzi to ponoszą nerwy i wtedy już samo idzie to nie jest żadne przekleństwo
A jak już pani tak lata od bramki do bramki
Z telefonem i dzieckiem żeby mieć żywa tarczę to powie pani wprost żeby się poprostu trochę ogarnęli ?
Tylko jeździsz na tych formach szukasz problemu na siłę
Banino to nie Gdańsk
A jak pani to zgłosi to nic nie da bo nic złego nie robią czasem
Da się zahałasować ale co? Samochody nie hałasują ? Dzieci nie hałasują ?
Kiedyś taka młodzież może uratować komuś życie a że sobie przeklna to nic to nikomu zrobi
Więc proszę łaskawie ogarnąć swoje j****** litery i zająć się swoim życiem a nie szukać problemu którego k*rwa niema
I co dumny jesteś gnoju bo strazakiem cie nie nazwe, i nigdy nim nie bedziesz!
Dopilnujemy tego. Masz 18lat i zwracasz sie do kobiety jak do swojego popapranego kolegi. Jak pasuje wam taka rozmowa to kazdy nastepny dostanie w pysk na placu za kazde wykroczenie i jezdzenie. Do wszystkiego bedzie wzywana policja i sie nauczycie bo nawet komisariat z zukowa nie bedzie mial gdzie zamiesc te smieci.kilka wezwan przesluchan i sie wyluzujesz gowniarzu !
Dopilnujemy tego. Masz 18lat i zwracasz sie do kobiety jak do swojego popapranego kolegi. Jak pasuje wam taka rozmowa to kazdy nastepny dostanie w pysk na placu za kazde wykroczenie i jezdzenie. Do wszystkiego bedzie wzywana policja i sie nauczycie bo nawet komisariat z zukowa nie bedzie mial gdzie zamiesc te smieci.kilka wezwan przesluchan i sie wyluzujesz gowniarzu !
Przepraszam bardzo, każdy człowiek popełnia błędy, nawet jeśli ktoś tam przeklnal to wątpię w to, ze specjalnie. Ciężko jest kulturalnie podejść i zwrócić uwagę? Najwidoczniej za ciężko, skoro musi wylewać pani to na forum. Jeśli pani uważa się choć trochę za dorosła osobę, to wypada zwrócić uwagę . Młodzież w tym wieku przeklina to normalne, każdy przeklina, coś zle wyjdzie to z automatu się człowiek zdenerwuje i nawet nie pomyśli , ze coś się wymsknęło... do takich rzeczy powinno się podchodzić z dystansem, bo to aż śmieszne, ze w tych czasach dorosłym ludziom ciężko podejść i zwrócić uwagę. Żenada. Dzieci maja plac zabaw trochę dalej i wątpię, ze jakieś to usłyszało, o ile wgl ktoś przeklnąl, bo śmiem wątpić. Każdy był młody i popełniał błędy, a ze pani jest ideałem, to już nie wnikam... kiedyś zrozumieją, ze to było zle. Nie pozdrawiam
"Młodzież w tym wieku przeklina to normalne, każdy(?!) przeklina, coś zle wyjdzie to z automatu się człowiek zdenerwuje i nawet nie pomyśli , ze coś się wymsknęło... do takich rzeczy powinno się podchodzić z dystansem" :)
i jak tu się dziwić że potem w zerówce 6-latki tylko kulwa i kulwa..
a potem jeszcze wymagają by ich z KULTURĄ inni traktowali i UPRZEJMIE prosili, hahaha
i jak tu się dziwić że potem w zerówce 6-latki tylko kulwa i kulwa..
a potem jeszcze wymagają by ich z KULTURĄ inni traktowali i UPRZEJMIE prosili, hahaha
Wasze słownictwo,którego używacie w komentarzach i agresja płynąca ze słów i zdań tylko potwierdzają to co zauważył mieszkaniec na placu zabaw. Bardzo ładnie się daliście poznać. Już dalej nie prowadzcie "konwersacji " bo się pogrążacie jeszcze bardziej. Posypcie głowy popiołem i bądźcie grzeczni. Starszyzna w OSP popełniła błąd ufając,że można powierzyć wam sprzęt i ćwiczenia bez odpowiedniego nadzoru.
Facet ty widzisz co ty piszesz?
Bez jakiego nadzoru?
Są dziewczyny które trenują do zawodów POD NADZOREM TRENERA strażaka który jest również w zarządzie
Więc przestań pie*rdolić głupoty
Bo są tam dziewczyny i większość chłopaków którzy sobie bardzo dobrze radzą ze sprzętem niż TY
WIĘC przestań chrzanić i idź lepiej kamienie umyć
Bo tylko pokazujesz jaka ameba społeczna jestes.
Nie pozdrawiam
Bez jakiego nadzoru?
Są dziewczyny które trenują do zawodów POD NADZOREM TRENERA strażaka który jest również w zarządzie
Więc przestań pie*rdolić głupoty
Bo są tam dziewczyny i większość chłopaków którzy sobie bardzo dobrze radzą ze sprzętem niż TY
WIĘC przestań chrzanić i idź lepiej kamienie umyć
Bo tylko pokazujesz jaka ameba społeczna jestes.
Nie pozdrawiam
Świetnie więc g*wniarz będzie przemawiał na forum za OSP, mówił nam co to jest RODO i że druhowie są trenerami!
Już dalej tego grówna nie zniosę dostali kilka razy szansę żeby wyjść z tej niezręcznej sytuacji z twarzą!
Jest to jakiś synek działacza lub strażaka, usłyszeliśmy już od niego że- napływowi wypad- oni będą ratować tylko swoich itd.
Więc po co ta OSP i osławiona służba, wszyscy nie miejscowi od 40 lat nie dzwońcie bo kaszeby to nawet nie są tylko konglomerat komunobosoantków!
Tego kolegę można zlokalizować w trzy minuty , mogę dać kilka wskazówek jak sobie nie radzicie.
Weźcie się zainteresujcie dziećmi niby dorosłymi ,ale nie do końca i zadajcie im kilka pytań szczególnie jak są W OSP lub WY.
Zrobi się tu taki bałagan za chwilę że przypomnicie sobie moje słowa!
Już dalej tego grówna nie zniosę dostali kilka razy szansę żeby wyjść z tej niezręcznej sytuacji z twarzą!
Jest to jakiś synek działacza lub strażaka, usłyszeliśmy już od niego że- napływowi wypad- oni będą ratować tylko swoich itd.
Więc po co ta OSP i osławiona służba, wszyscy nie miejscowi od 40 lat nie dzwońcie bo kaszeby to nawet nie są tylko konglomerat komunobosoantków!
Tego kolegę można zlokalizować w trzy minuty , mogę dać kilka wskazówek jak sobie nie radzicie.
Weźcie się zainteresujcie dziećmi niby dorosłymi ,ale nie do końca i zadajcie im kilka pytań szczególnie jak są W OSP lub WY.
Zrobi się tu taki bałagan za chwilę że przypomnicie sobie moje słowa!
Wystarczyło przeprosić że się komuś głośno jakaś "panienka" na placu zabaw wyrwała i obiecać, że w przyszłości będzie się bardziej dobór słownictwa kontrolować i byłoby po sprawie, ale przez głupią szczeniacką zawziętość i durny upór nakręciliście niepotrzebną aferę w zasadzie o nic. Zawsze byłem pełen podziwu i szacunku dla strażaków, zresztą kilka lat temu byłem zmuszony poprosić o pomoc strażaków z Pruszcza, lecz Wasze chamskie odzywki i elementarny brak szacunku dla ludzi w kilka minut to całkowicie zmieniły. Bawcie się zatem dalej chłopcy i dziewczęta w wiejskich Supermanów, obrażajcie kobiety, ubliżajcie mieszkańcom, dzielnie walcie mięchem na całą wiochę - jesteście niewychowanymi prostakami a nie strażakami i wstyd mi za Was. Kupię jutro gaśnicę i mam Was dokładnie tam, gdzie Wy "przyjezdnych".