Widok

Dzień bez samochodu :-)

[url="http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,7068175,Gdanszczanie_moga_byc_z_siebie_dumni.html"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak zatem wytłumaczysz fakt, że w krajach, które wywindowały ten rozwój cywilizacyjny, prywatny transport samochodowy w miastach pełni poślednią rolę, a transport rowerowy wręcz kwitnie?

"W d$^ach im się od dobrobytu poprzewracało"?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz słuszność, ale musisz przyznać rację że jechanie do sklepu kilkaset metrów albo odwożenie dzieci do szkoły pod nosem to przegięcie. Jakby co też jestem kierowcą - ale nie uważam że stanie w korkach przy dojazdach do pracy do luksus.
----------------------------------------
|| hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dajcie już spokój. Samochód to komfort. Dzięki niemu zbudowaliśmy cywilizację, która wygląda tak, a nie inaczej i pomysłu poruszania się autem już nie porzucimy, wasze gadanie nic nie pomoże.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ha, u mnie to samo, szkoła 500m dalej, a widzę sąsiadów z dziećmi ładujących się do samochodu. Na szczęście moje dzieciaki mają to szczęście jeździć rowerami z ojcem :)
----------------------------------------
|| hamujesz - przegrywasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh, a jak ma sie zmienic... do naszej osiedlowej szkoly mamuski podwoza dzieci samochodem, bo mieszkaja az 500m dalej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za przeproszeniem, co to za głupoty? Jechałem po południu we wtorek SKM'ką przez Gdańsk - jak zwykle widziałem samochody, i korki...

A Gdynia? W Gdyni - bez zmian. Ile samochodów zawsze było, tyle było i tym razem. Nic się nie zmieniło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry