Widok

Dzień dobry, mam pytanie, bo już ...

Dzień dobry, mam pytanie, bo już sama nie wiem, gdzie właściwie mieszkam: czy jak ktoś mieszka niby na Morenie, ale formalnie to chyba Piecki-Migowo, a obok mówi się jeszcze, że to już prawie Zakoniczyn, chociaż ktoś inny twierdzi, że bardziej VIII Dwór, tylko nie ten właściwy VIII Dwór, tylko taki umowny, to w końcu jaką dzielnicę powinien podawać? I czy jak z jednej strony wszyscy mówią ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Morena to nie dzielnica. To nazwa zwyczajowa dzielnicy Piecki-Migowo pochodząca od nazwy spółdzielni. Oficjalna nazwa Piceki-Migowo wywodzi się z kolei z nazw wsi, na terenie których powstała ta dzielnica w momencie wcielenia ich do miasta. Mapy z podziałem administracyjnym dzielnic łatwo wyszukać w Google.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli, że pod jakim adresem mieszkasz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Normalnie, wchodzisz na mapę geo Gdańsk i sprawdzasz interesujący Cię punkt na mapie. To że galeria morena leży na suchaninie ulica przed nią na Siedlcach a chodnik po drugiej stronie to już Piecki-migowo nie zwalnia z prawidłowego używania nazw dzielnic :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura - jest to nazwa pewnego terenu a nie dzielnicy Piecki-Migowo. Galeria Morena znajduje się w dzielnicy Suchanino ale też powiesz przecież że na Morenie co nie? No tak :) a więc morena to znacznie szersze określenie niż tylko jednej dzielnicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

VII dwór, nie VIII

Nikt normalny nie pomyli Moreny, VII Dworu, Ujesciska i co tam jeszcze - przecież leżą w zupełnie innych miejscach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Galeria Morena nie leży na Morenie, tak samo jak Niedźwiednik PKM nie leży na osiedlu Niedźwiednik w dzielnicy Brętowo. Z kolei stacja Przymorze SKM administracyjnie leży na Oliwie. I nikt w tej sytuacji nie się nie kłóci, że jest na Przymorzu, bo stacja się tak nazywa/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Pieckach mówią "jo"

na Morenie mówią "tak".
Tak rozpoczynasz, gdzie mieszkasz.
Kaszebe jo!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Oliwie napewno nie!

W Oliwie
We Wrzeszczu
Na Chełmie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na jaworzniaków

w szkole geografii nie uczyli? są mapy papierowe, elektroniczne, jest google z mapami, są nawigacje

nawet na trojmiasto pl jest zakładka mapa
do góry