Widok

Dzisiejsza debata

Kielno Temat dostępny też na forum:
Proste zasady, a prowadzący i tak się pomylił. Pytanie do kontrkandydata i Kalkowski dostał 1,5 min a Dołkowskiemu dali... 30s.. Żeby nawet tego nie zauważyć i nie przeprosić. Kalkowski zamiast ruszyć z odpowiedzią mógł zareagować. Ale czego się po nim spodziewać..
Szkoda, że tak mało pytań, debata mogłaby być dłuższa jeszcze o 30min.

Wójt kilkukrotnie powtarzał, że trzeba się śpieszyć z wydawaniem pieniędzy z KPO nie ma co się zastanawiać. Nie zgodzę się z tym. Należy się zastanawiać, pieniądze muszą być wydawane rozsądnie. Trzeba działać szybko, ale z głową.

Dołkowski wygrał! Brawo!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

To ci Grażyna z Szemuda numer odwaliła. Była przeciwna wyburzeniu Domu Nauczyciela (gdzie aktualnie znajduje się Komisariat Policji).
A teraz zmieniła opcję i głosuje na Ryszarda. Czyżby miała kłopoty z rozpoznawaniem rzeczywistości. A na nią głosowałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cóż za pasja... ale Ci zalazł za skórę. Gartki za odwagę i powodzenia - (nie że się nabijam, poważanie).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciekawe informacje, i Konfederacja i Kalkowski? Pomieszanie z poplątaniem. I ja na nią głosowałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"zgodnie z prawem" można zrobić największe przekręty, że o zbrodniach nie wspomnę, Ostatnio Pan Premier, jako wzorzec legalisty przywołał - wiecie kogo? Inny pan po zachodniej stronie Polski też nic nie robił bez podstawy prawnej. Trzeba jeszcze zwyczajnej przyzwoitości, uczciwości w czytaniu i stosowaniu prawa, ale te cechy wysysa się z mlekiem matki. R.K. zabrakło tych cech. Niech się nie cieszy, poczekam do wyborów i złożę doniesienie w sprawie wyłudzenia opłat za szkolenie .( MBA)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nowemu wójtowi trzeba dać szanse, jak się nie sprawdzi to go wywieziemy na taczkach. Jeszcze takie w ogrodach mamy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze 8 godzin i 10 minut i cisza wyborcza. Najcudowniejszy okres.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem mieszkańcem Bojana, wielokrotnie zgłaszałem do UG skargi, problemy, które utrudniają codzienne życie mieszkańców wsi. Wściekłość na brak pozytywne załatwienie nakazywałaby mi dać czerwoną kartkę obecnemu Wójtowi. Rozsądek, jednak mówi mi głosować na p. Kalkowskiego, brak programu naprawczego kontrkandydata nie pozwala mi głosować na p. Dolkowskiego. Kolejne pięć lat wybranego obecnego wójta, to jakieś działania, nowego, to zastój.
Jedynym skutecznym działaniem byłoby kolejne pięć lat wykorzystać na przygotowanie ,,naszego" człowieka na stanowisko Wójta, człowieka już dziś aktywnego, biorącego udział w zebraniach wiejskich, wsłuchującego się w problemy mieszkańców i ich pomysły na poprawę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zabawne to forum :) widzę tu 4/5 IP co się powtarza (jak wejdziecie na wersje na komputerze to widać) niektórzy tutaj sami z sobą rozmawiają. Kabaret kabaret kabaret propaganda. Dajcie se na luz już jak dobrze że jutro cisza wyborcza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda, co pisze ex pracownik, bo czasami zwierzają mi się w moim zakładzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Gołubiu asfalt a pozostałe wsie gminy, też.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co do opracowania to RK zlecił opracowanie planu zaraz po wygranej swojej w pierwszej kadencji... nawet pokazywał mapy jakieś i chyba na starej stronie gminy ten plan był dostępny... trzeba by poszukać.
No to troszkę,,kiszka", bo Kielno będzie na pierwszym miejscu ale jak będzie dyskredytował Bojano a nie równoważył w inwestycjach to za pięć lat aut. Bojano bardzo rośnie w siłę i ilość mieszkańców bardzo dynamicznie rośnie. Jak wielu z wyborców Bojana się obudzi to będzie tak jak wybierze Bojano. Wielu jest tego nieświadomych i tylko będą narzekać jak zwykle. A w tej chwili mają naprawdę wpływ na nasze tzw. podwórko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pamiętam, Pani pytała, czy nie można postawić kosza przy wiatach przystankowych. Dyskusja trochę trwała. W Bojanie jest min. 6 przystanków na Wybickiego. To było jakieś 4 lata temu. Od tamtego czasu sprawa uległa zmianie bo doszły jeszcze te nowe przystanki do Wiczlina. Czyli nie, 1 czy 3 się okaże że na Bojano będzie ich ze 20 potrzebnych (w innych pewnie mniej), wywożone raz w tygodniu... i tak cała gmina to ze 2 no 3 dni pracy max dla samochodu + paliwo i dwóch osób + opłata za wywóz odpadów - le to chyba koszty gminy nie wiem czy do PSZOK'a nie moża tego zutylizować. Wydaje się że to taka prosta sprawa nie jest...
Pan Paweł jest z Kielna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak przy okazji z jakiej wsi jest drugi kandydat Dołkowski. Bo mało jest o nim.
Sprawdziłeś to.Podal bardzo dużą ilość koszy w każdej wsi. Wystarczy 1/3.
Poza tym GPK dostaje ogromne pieniądze. Propaganda w czystej postaci
Jeszcze jedno. Przez tyle lat rządzenia nie można zobaczyć jak ma wyglądać gmina za lat.....Nie ma żadnych opracowań.Partyzantka.
Teraz na potrzeby wyborów. Ale to tylko słowa i ulotki
Mamy być miastem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie pustosłowie. Mnóstwo deklaracji, zdjeć, filmów. A głupi wyborcy i tak go wybiorą. A tu nie wyszło i jest 2 tura i myślę że Ryszard ma duże szanse przepaść a tu nigdzie posada nie zaklepana i to jest ból pęcherza. Pewność siebie zgubiła nie jednego wójta, prezydenta/patrz Szczurek/. Czas na gminę Szemud. Wiatr wywiał już byłych radnych Bojana. Gdyby faktycznie działali dla mieszkańców to nadal byli. A tak zaliczyli wypad. Mam wielką nadzieję że kto kolwiek zostanie wójtem oprócz Kalkowskiego będzie lepszym wójtem, chociażby z racji tego że na początku nowej posady zawsze jest entuzjazm i chęć pokazania się od dobrej strony. Potem po latach jest już tylko rutynka i myśl i tak mnie wybiorą. Oby się Kalkowski pomylił. Co będzie niewątpliwie na naszą korzyść, czyli mieszkańców gminy Szemud. Pozdrawiam wszystkich myślących.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oczywiście na stronie FB Wójta. Znaczy się jego komitetu wyborczego jest jego plan. (Kosze) Pamiętam jak wójt tłumaczył i podawał liczby jeśli chodzi o kosze na spotkaniu wiejskim i mówił ile to szacunkowo może kosztować. (To była spora kwota, ale jej nie podam bo nie pamiętam) i teraz dalej tłumaczył że jeśli to dodamy do każdej wsi (kosze) to będzie bardzo duża kasa i kto by miał to robić? GPK ? jak tam ciągle ludzi mało... a pamiętajmy że Szemud to powierzchniowo bardzo duża gmina. i wyszło mu trochę mniej w roku niż za autobusy do Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie można zobaczyć plan RK. Gdzie strategia rozwoju. Gdzie plan na utrzymanie czystości w gminie.
Mamy Wersal w Szemudzie, a (jak to w Wersalu), po kątach śmierdzi. .
Normalnie królewskie XVIi wieczne rządy. Głupie kosze na śmieci, nie wspominając o zapiaszczonych do granic chodnikach i ulicach. Impreza za imprezą. Igrzyska. A gdzie codzienny, chleb?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
@RnP - mimo najlepszych chęci Twoich - masz słaby węch, bez urazy. Gminy na mnie nie stać :). Ale muszę przyznać, że fajnie mi się z Tobą konwersuje :) oczywiście tak mam bo lubię gadać. Za co przepraszam wszystkich forumowiczów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (53 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Butelkomat (6 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

do góry