Widok
Dzisiejsza debata
Proste zasady, a prowadzący i tak się pomylił. Pytanie do kontrkandydata i Kalkowski dostał 1,5 min a Dołkowskiemu dali... 30s.. Żeby nawet tego nie zauważyć i nie przeprosić. Kalkowski zamiast ruszyć z odpowiedzią mógł zareagować. Ale czego się po nim spodziewać..
Szkoda, że tak mało pytań, debata mogłaby być dłuższa jeszcze o 30min.
Wójt kilkukrotnie powtarzał, że trzeba się śpieszyć z wydawaniem pieniędzy z KPO nie ma co się zastanawiać. Nie zgodzę się z tym. Należy się zastanawiać, pieniądze muszą być wydawane rozsądnie. Trzeba działać szybko, ale z głową.
Dołkowski wygrał! Brawo!
Szkoda, że tak mało pytań, debata mogłaby być dłuższa jeszcze o 30min.
Wójt kilkukrotnie powtarzał, że trzeba się śpieszyć z wydawaniem pieniędzy z KPO nie ma co się zastanawiać. Nie zgodzę się z tym. Należy się zastanawiać, pieniądze muszą być wydawane rozsądnie. Trzeba działać szybko, ale z głową.
Dołkowski wygrał! Brawo!
Drogi Panie i propaganda na zadanie pytań było 30 sekund. A na odpowiedź 1.5 minuty.
Wskaż mi konkrety pana Dolkowskiego ?
Kanalizacja na bezpieczeństwo drogowe ?
Czy może że największe ośrodki wpłacające do budżetu nie będą najważniejsze ?
Czy zmiana projektów i utrata środków jak rondo w Szemudzie ?
Wiecznie ta sama gadka chodziłem po miejscowościach i słuchałem.
Bezpieczeństwo Wojt odpowiedział konkretnie straż, drogi, sprzęt aed , czy nawet budynki pogotowia i policji co powstały.
Proszę Ciebie gdzie ty wygrana widziałeś
Wskaż mi konkrety pana Dolkowskiego ?
Kanalizacja na bezpieczeństwo drogowe ?
Czy może że największe ośrodki wpłacające do budżetu nie będą najważniejsze ?
Czy zmiana projektów i utrata środków jak rondo w Szemudzie ?
Wiecznie ta sama gadka chodziłem po miejscowościach i słuchałem.
Bezpieczeństwo Wojt odpowiedział konkretnie straż, drogi, sprzęt aed , czy nawet budynki pogotowia i policji co powstały.
Proszę Ciebie gdzie ty wygrana widziałeś
Szanowny Panie. Rzeczywiście, odpowiedź w temacie bezpieczeństwa, która zawierała punkt o kanalizacji mogła zmylić. Jak rozumiem, chodziło o kanalizację drogową, odpływową. Część mieszkańców zgłaszało takie problemy, miejscami jest zagrożenie zalania posesji. Gmina nie reaguje tak jak powinna. Czyli pomoc doraźna bez zwłoki, z planowaniem rozwiązania docelowego. W pełnym kontakcie z mieszkańcami.
Oczekujesz konkretów programowych, a tak jak pisałem debata była za krótka. Co z tego ile pieniędzy wydał wójt, bynajmniej nie ze swoich.
Głosuj na kogo chcesz. Ja głosuję na Dołkowskiego, bo uważam, że to Czas na Zmianę!
Oczekujesz konkretów programowych, a tak jak pisałem debata była za krótka. Co z tego ile pieniędzy wydał wójt, bynajmniej nie ze swoich.
Głosuj na kogo chcesz. Ja głosuję na Dołkowskiego, bo uważam, że to Czas na Zmianę!
Wójt mówi o bezpieczeństwie. Ja zapraszam na drogi osiedlowe podczas rozptopów. Odśnieżone raz a potem 30 centymetrów ubitego śniego tworzą papkę, w której grzęzną karetki. Doprosić się regularnego odśnieżania nie można. Ty to nazywasz bezpieczeństwem? Co z tego, że AEDów ponastawia jak w kryzysowych styuacjach nikt do tego nie dotrze.
Byłem widziałem, rozmawiałem z Panami kandydatami. Wesoło nie jest po tej debacie. Głównie chodzi o Pana Pawła. Szkoda, naprawdę szkoda. Wydawał się mniej zestresowany od Wójta, ładnie się uśmiechał, fotografował ale to było przed debatą. Debata nie wyszła parę razy jak mantrę powtarzał, że chodził po całej gminie i rozmawiał, i wsłuchiwał się w potrzeby czy coś takiego dosłownie, jakbym słyszał Beatę Szydło, która powtarzała jak mantrę Przez osiem ostatnich lat Polki i Polacy byli lekceważeni przez rządy Platformy Tu prawie tak samo. Merytoryki mało można powiedzieć wcale, na koniec wyleciał z Kodeksem Karnym słabe to, bo przyjęcie i cała debata była megasympatyczna, było wielu sąsiadów i sąsiadek z Bojana. À propos naszej wsi, Pan Paweł, jakby dał nam dwa razy pstryczka w nos, że jako najwięksi beneficjenci budżetu nie mamy co liczyć na podział budżetu i wydatków wg ilości mieszkańców tylko po równo dla całej gminy. No już na stracie zostaliśmy spoliczkowani, tak uważam. Szkoda, widziałem niezadowolenie na twarzach sąsiadów.
O Wójcie nie będę pisał, może tylko tyle, że merytoryka, przykłady i plany widać ma dopracowane. A kwestie polityczne, czyli na mniejszość w radzie jest przygotowany i skory do rozmów.
O Wójcie nie będę pisał, może tylko tyle, że merytoryka, przykłady i plany widać ma dopracowane. A kwestie polityczne, czyli na mniejszość w radzie jest przygotowany i skory do rozmów.
Merytorycznie to wiadomo bylo ze wojt ma przewage bo w tym siedzi od 10lat. Co nie zmienia faktu, ze nie slucha mieszkancow i ich problemow, nie sluchal na zadnym z zebran wiejskich, ciagle czlowiek odbijal sie od sciany, ze sie nie da. Zero komunikacji. Nagle poruszenie tylko w ostatnim czasie, na pozor przed wyborami. I jak dalsza jego praca mialaby dalej tak wygladac, ze czlowiek odbija sie od sciany, to ja mu juz podziekuje i zaryzykuje zmiane. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
Co do zrownowazonego rozwoju wszystkich solectw, to byla sprawa oczywista. Tak robil tez obecny wojt i nie oczekuje i nie oczekiwalam, ze wszystko bedzie sie krecic tylko wokol bojana, bo to groziloby stagnacja innych wsi. Ale inwestycje inwestycjami, ale biezace zarzadzanie tym co jest to podstawa - w tym rownanie i odsniezanie drog, boiska dostepne dla mieszlancow, no i komunikacja publiczna
Zeby sie przygotowac to trzeba miec dane zarowno gminy jak i spolek powiazanych, szczegolowy wglad do projektow, przetargow, na jakim co jest etapie itd, takiej wiedzy nikt nie udostepnia, a tym bardziej kontrkandydatowi. Nie oszukujmy sie tego wszystkiego wojt sam nie pisze, ma sztab pracownikow, ktorzy to obrabiaja i nadal by to czynili.
No rzeczywiscie plyty z kasa od mieszkancow, to rzeczywiscie nalezy bic brawa, poprostu ekstra rozwiazanie. Ludzie to czynia, zeby chociaz cos miec i nie taplac w blocie, ale to nie jest szczyt ich marzen i rodzi inne przeszkody np halas. Jest to tzw prowizorka. Tylko u mas multum plyt widac. No doslownie bijmy brawa za taki stan. I jeszcze przypisujmy ta zasluge wojtowi. Smieszne
Ja 12 lat jeździłem po błocie od paru po płytach. Wiedziałem, gdzie się buduje i czego chce od życia. Życie nauczyło wiele, ale najważniejsze to liczyć na siebie nie płacze nad swoim losem i nie narzekam. Teraz takie roszczeniowe towarzystwo się posprowadzało, że im woda w kałuży przeszkadza albo śnieg My zebraliśmy niecałe 40 ٪ resztę dała gmina. I mamy fajnie a Ty sobie tu ponarzekaj