Widok

Dzisiejsza debata

Bojano Temat dostępny też na forum:
Proste zasady, a prowadzący i tak się pomylił. Pytanie do kontrkandydata i Kalkowski dostał 1,5 min a Dołkowskiemu dali... 30s.. Żeby nawet tego nie zauważyć i nie przeprosić. Kalkowski zamiast ruszyć z odpowiedzią mógł zareagować. Ale czego się po nim spodziewać..
Szkoda, że tak mało pytań, debata mogłaby być dłuższa jeszcze o 30min.

Wójt kilkukrotnie powtarzał, że trzeba się śpieszyć z wydawaniem pieniędzy z KPO nie ma co się zastanawiać. Nie zgodzę się z tym. Należy się zastanawiać, pieniądze muszą być wydawane rozsądnie. Trzeba działać szybko, ale z głową.

Dołkowski wygrał! Brawo!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10
Przekręty? Proszę bardzo. Na przykład jak oszukał pana Machalińskiego wykupując od niego pole za bezcen (By postawić tam park) później zmieniono typ tej działki a sama działka ma służyć teraz o ile się nie mylę nowej stacji i jej cena wzrosła wielokrotnie. Asfalt w pole? Mówię o wylewaniu asfaltu i dołączaniu kanalizy pod działki które dziwnym trafem należą do wójta. ;) Nigdzie nie napisałem, że finansowanie jest niezgodne z prawem. Jest zgodne z prawem, ale gdy szuka się oszczędności i reorganizuje stołówki, jest to śmieszne. Ale rozumiem, że rozmawiam w tym momencie z urzędnikiem którego edukacja również została sfinansowana w ten sposób.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co zrobiła Bubacz??? i znowu fake news - oficjalnie nikogo nie poparła - siejcie zamęt żeby skłócić ludzi . Przecież na kogoś muszą zagłosować jej wyborcy (Rysiek albo Pawełek) -jest trzecia opcja nie idą na wybory. A to ze była na przekazaniu placu budowy to logiczne jeżeli jest sołysem -czyli interesuje się tym co się dzieje w Bojanie. Wcześniej również była na zdjęcia z Wójtem nie widzę w tym nic złego . Antosikowa również była na spotkaniu w Aleja Brzozowej z Kalkowskim i klaskała ( widać na filmiku) - to co tez już poparła Kalkowskiego??? Masakra z tym forum. Obiecałem sobie już nie odpisywać ale jak czytam ten głupoty aż ręką się trzęsie żeby odpowiedzieć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego teraz nie udostępni tej wiadomości brak logiki. dopiero po wyborach bez sensu. na siłę widzę oczernianie rysika lub Pawełka na tym forum. Sztaby obu ugrupowań obległy to forum jeszcze dwa/trzy dni i spokój w końcu... czytać się nie chce tych wypocin jednych i drugich. po trupach do celu....przecież wiekoszc. już wybrała na kogo głosuje , a tu nadal hejt na anonimowym forum. ciekawe czy tak chętnie pisali by nieprawdę, gdy trzeba było się ujawnić .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pisz krętaczu o przekrętach... jakie gdzie?, z kim? bez plotek bez pomówień. Asfalt w pole? które do wójtowego domu? Przepraszam, najważniejszy urzędnik gminy, musi mieć szybki i bezpieczny dojazd do domu. To że Ty masz "tylko " płyty pod domem a asfalt 10m to widać boli, oj boli. Asflat pod dom wójta, burmistrza czy prezydenta zasada znana od lat i stosowana w całej Polsce. I najlepsze, finansowanie edukacji zgodne z prawem. Same kłamstwa tu wypisujesz. Widać jak przekłamujecie rzeczywistość. Manipulacja, sfrustrowanych pseudo biznesmenów, którym nie podoba się RK... ale nic w Bojanie jest wielu inteligentnych ludzi którzy wiedzą jak czytać ten stek bzdur... Zakon PiS Dołkowskiego traci grunt pod nogami i chwyta się tanich sztuczek z trudnym wyborem... wybór jest prosty RK to kontynuacja inwestycji a PD to strata czasu, kłótnie, załamanie finansów... tak Ten gościu mami populistycznymi hasłami, ale pomysłów to nie ma.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Raczej to nie fake newsy , Pani co otrzymała ta wiadomość pracuje w instytucji publicznej. Udostępni wiadomość na forum to po wygranej RK pożegna się z posada. Wczoraj na FB u Rk

Kalkowskiego był filmik nagrany z 2 kandydatkami na radne- Grażyną Bizewska od Dołka oraz drugą kandydatnką na radna od Bubacz. Oby dwie były nagrane jak mówią że idą na wybory i głosują na Ryszarda Kalkowskiego. Po godzinie film został usunięty. Wieczorem dodali ten sam filmik ale bez tych dwóch kandydatek. Ktoś wie o co chodzi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Krótka piłka. Chcecie dalej przekrętów, gminnych układów, wylewania asfaltu w pole i finansowania edukacji wójta z gminnych pieniędzy? Głosujcie na Kalkowskiego a dostaniecie to wszystko, w dodatku na sterydach bo wójt po raz kolejny nie będzie mógł zostać wybranym, więc nie będzie interesował się ewentualnym rozliczeniem przez wyborców. Dołkowski to też wybór daleki od ideału, ale będziemy mogli w przyszłości go rozliczyć z obietnic no i nie ma w tym momencie już innej alternatywy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

To co zrobila Pani Bubacz z tym poparciem Rysia to jest niewybaczalne. Mam nadzieje ze to jej ostatnia kadencja na stanowisku samorządowym. Zdradziła Wyborców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobno, Pan Paweł zaczął obiecywać dofinansowania do traktora, a u nas w Bojanie chodzi fama, że Antosikowa robi zapisy na asfalt, można dostać bon na 5m2. Całe szczęście że w Bojanie pijaczków nie ma bo RK by wygrał....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żeby było śmieszniej w sklepie w szemudzie tam gdzie kwiaciarnia u góry jest właścicielka rozdaje za darmo piwo pijaczkom i mówi żeby na Rysia glosowali
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba być głupcem żeby nie widzieć jak sołtysowa ma się ku Rysiowi. Ludzie jej nie wybaczą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Następny wyznawca zakonu dołkowsko-antosikowego. Weź się As-ie ebnij w czerep, zrób sobie lobotmie i zwiń resztę kory mózgowej... Gdzie Sołtysowa napisała, że idzie z Ryśkiem? A zdjęcia są rożne pajacu... Twój As Dołkowski lubi się fotografować z PiSowskimi eminencjami - to zdjęcia z jego FB i jego kolegów. Zakłamywanie rzeczywistości to wasza specjalność. 10 lat kłamstwa, pomówień i wypaczeń na tym forum. Jedna kobita a zasiała tyle nienawiści między ludzmi... potrafiła wywalić w kosmos nawet radę sołecką... żal.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ciekawe rzeczy się dzieją. Pani Sołtys na FB występuje na wspólnym filmiku z Krakowskim. Nie nazwę go wójtem, bo to jest wójt tylko wybrańców Bojana. Inaczej starej ekipy Bojana. Pani Bubacz już nigdy nie dostanie tyle głosów za to że firmuje swoją obecnością Kalkowskiego. Nieładnie - na panią głosowali zdecydowani przeciwnicy Kalkowskiego. A pani się z nim filmuje tuż przed wyborami. Nieźle jak na początek urzędowania. Mojego głosu i wielu innych już nie będzie za pięć lat. A czas szybko umyka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeszcze większej głupoty nie słyszałam , nie ma jak propaganda anonimowa. Wyślij skan sms, na grupie Bojano jak to prawda . Nie wiem niektórzy założyli że to forum czytają idioci - i w każdy fake news uwierzą .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie, to nie jest ściema. I to nie konkurencja. Faktycznie pracownica UG wysyła takie smsy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Haha... dobre. Niezły dowcip. Pan Paweł obiecuje wszystko... lepiej iść w tym kierunku... te obietnice są przecież wiadomix pewniejsze nowsze... takie bardziej eleganckie mniej oklepane... Dziś z wieczora to przebijacie sufit głupoty. Mam nadzieje ze to nie koniec na dzis wieczor ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jeziu, no masz problem... co tu zrobić... Jeden Pan zły Drugi jeszcze źlejszy...co ja bidny zrobie.... Jeszcze te smsy no chyba należy to zgłosić Gościu do odpowiednich organów a nie tu na forum wylewać.
Masz problem...co Ty bidulku poczniesz...wiem jedź do pana Pawła z smsami on bedzie wiedział co z tym fantem zrobić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rysiu umie obiecywac, tylko jak nie macie nic na pismie, to se mozecie to obietnice w tylek wlozyc. Po osiagnieciu celu bedziecie w czarnej d.... Ale to juz bedzie potem, po fakcie. Dopiero wtedy przejrzycie na oczy, że obiecanki cacanki a glupiemu radosc. Poki co niektorzy ciesza sie ze ktos im cos da, jednym slowem ludzie sprzedaja sie, to za droge, to za kanalize, bo rysiu mowi, ze da. Ocknijcie sie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem jak odczytałeś stan ducha Riczarda ale pewnie masz jakieś zdjęcia lub film... idąc z tym na policję możesz zgłosić kradzież, jest też tam monitoring... naprawdę oddasz Panu Pawłowi nie lada prezent! A jak ściemniasz tu jakieś pierdoły to to niestety pomówienie. Bardzo nieładna praktyka konkurencji...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadza się. Również doszły mnie słuchy od osób z otoczenia, że są wysyłane smsy od niej do konkretnych osób, że jeśli nie zagłosują na RK to ich dotacja na wymianę pieców " stoi pod znakiem zapytania". Z tego co kojarzę, jest ona również w komisji wyborczej w Szemudzie. To chyba nadaje się do zgłoszenia do konkretnych instytucji! W I turze mój głos poszedł na obecnego wójta. Po tym wszystkim co zaczęło się dziać w internecie - ich komentarze , hejt, nawoływania, ( akt desperacji ?) , nie wiem na kogo mam głosować! RK nie był idealny - ale teraz wydaje się fatalny. Ich zachowanie sugeruje że mają coś do ukrycia ?! Na kogo głosować?!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rysiek ze strachu w sobotę i niedzielę dokumenty kartonami wynosił z gminy razem z Basią rzeszewicz i to parę kursów robili. Czoskowa z gminy dzwoni po ludziach że jak nie zagłosują na Rysia to dotacji na wymianę pieca nie dostaną. W szemudzie nie jedną już zastraszyli i robią to nadal. Argument siły? Tylko tyle potrafi?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry