Widok

Dzisiejsza debata

Bojano Temat dostępny też na forum:
Proste zasady, a prowadzący i tak się pomylił. Pytanie do kontrkandydata i Kalkowski dostał 1,5 min a Dołkowskiemu dali... 30s.. Żeby nawet tego nie zauważyć i nie przeprosić. Kalkowski zamiast ruszyć z odpowiedzią mógł zareagować. Ale czego się po nim spodziewać..
Szkoda, że tak mało pytań, debata mogłaby być dłuższa jeszcze o 30min.

Wójt kilkukrotnie powtarzał, że trzeba się śpieszyć z wydawaniem pieniędzy z KPO nie ma co się zastanawiać. Nie zgodzę się z tym. Należy się zastanawiać, pieniądze muszą być wydawane rozsądnie. Trzeba działać szybko, ale z głową.

Dołkowski wygrał! Brawo!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ten argument, że jak Rychu odejdzie to inwestycje ustaną, albo że jest doświadczony. Przecież mamy teraz kadencyjność. To ostatnia kadencja jego ewentualna. A co potem? Gmina się zwinie bo Jaśnie oświecony Ryszard Kalkowski już nie będzie tu rządził? Przyjdzie nowy Wójt i tyle w temacie. Ludzie boją się zmian...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

To że Dołkowski chce przeznaczać po równo na miejscowości to chyba dobrze, nie będzie tak jak teraz że cała gmina składa się na dwie wsie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

RK jest dyktatorem. Nie współpracuje z nikim. Wydaje zarządzenia. Wiem jak rządzi i się nie zgadzam A nowa miotła na nowo zamiata. Przynajmniej jest szansa. Zwłaszcza przy zmienionej radzie. Nie bać się zmian
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Masz do wyboru z programu RK kontynuację utwardzeń : Lesoki,Wrzosowej, św Józefa, Poległych żołnierzy Dąbrowskiego, Turystycznej, NaDambiki, Majkowskiego plus podobno inne oraz modernizacja Gryfa Pomorskiego do ul. Św Józefa .
Budowa Chodnika od Dobrzewina do Koleczkowa.
Oraz przebudowa skrzyżowań

To jest wyłącznie program drogowy.

A o światłowodzie który Pan Paweł twierdzi że zrobi a jest już od 2019 planowany i pierwsze roboty budowlane za 4 miesiące świadczy o tym że obiecuję coś co jest już w trakcie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie narzekam. Wskazuję konkretny problem i brak wsparcia mieszkańców w tym temacie. Zaangażowani radni - tu jest siła. :). Obecny kandydaci na Wójta to jak już ktoś napisał - wybieranie mniejszego zła. Tylko które zło wybrać?;).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i fajnie Pan D szykuje dla nas takie same inwestycje jak dla innych miejscowości. Za 5 lat znów będziesz narzekał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety jako mieszkaniec Bojana w związku z biernoscią obecnego Wójta w kwestii m.in. przebiegu trasy S6 daje czerwoną kartkę. Proszę zwrócić uwagę ile energii zostało włożonej przez mieszkańców a ile pomogła gmina w kwestii pomiarów głośności, wsparcia w uzyskaniu dodatkowych zabezpieczeń akustycznych - Gmina czyli Wój byli radni zero. Podobnie jak w Gdyni dla higieny urzędu potrzebne są zmiany. Licze mocno na nowych radnych niezależnie kto zasiądzie na stanowisku Wójta, proszę tylko mieć na uwadze, że kadencja mija a wśród sąsiadów trzeba żyć dalej;). Trzymam kciuki za zmiany i życzę wytrwałości.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

I kolejny raz wybór miedzy dżumą a cholerą . Dlaczego nie mogą startować profesjonaliści od zarządzania , z którym mieszkańcy gminy podpiszą kontrakt na czas określony .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczególnie ten budynek Policji, który stoi pusty, bo dzierżawa dla GPK taka, że policji na to nie stać .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli to prawda to słusznie zrobił podając mu KP. niestety ludzie nie wiedzą jakim pracodawca jest/ był RK. Prawa pracowników owszem istnieją, ale tylko jego " ulubionych " współpracowników. Oni to mogą brać samochody służbowe i jeździć nimi po Gminie w czasie pracy a i po pracy. Miałam możliwość uzyskać doświadczenie w pracy w samorządzie gminnym i było to tak intensywne doświadczenie, że już nigdy nie wrócę do pracy w budżetówce. Mobbing pełną parą. Z resztą pomyślcie, lata temu, wice wójt Pani Panek - zakończenie współpracy, sekretarz - Jaroszek - zakończenie współpracy, kierownicy ref. oświaty- zakończenie współpracy, utworzenie ref. organizacyjnego - specjalnie dla człowieka RK. niewygodni ludzie byli zwalniani. Inni sami poodchodzili widząc od środka co się dzieje. Poszli głównie pracować do ościennych gmin, tam są doceniani, mają godne wynagrodzenie ( bo tutaj to minimum plus ewentualne coś więcej, no chyba, że jesteś z namaszczenia Wodza ). Dużo naginania prawa, macki szefa w każdym referacie zostały umieszczone tak aby wiedział co się dzieje. Rodzinne zatrudnianie pracowników. Zacznijmy od mamy. Potem są córki. potem mąż córki. Rodzeństwo. szwagrowie. Potem sie okazuje, że okoliczny deweloper to oczywiście rodzina tych zatrudnionych. Jeden wieli bajzel. Oczywiście 3/4 pracowników świetnie wykonuje swoją robotę. Natomiast faworyzowani utopiliby w łyżce wody resztę. Reszta tylko siedzi i klepie dokumenty i jest tymi " głupkami" , a inni biegają do zdjęć. Tych co rzeczywiście pracują nie zobaczycie na zdjęciach na FB.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Połowa komentarzy bez żadnej argumentacji. Tylko mnóstwo wymysłów bez faktów. Każdy kto oglądał debatę widział kto wyciągał argumenty opartem na czymś a kto zatrzymał się na powtarzaniu tego samego. Szkoda niektórym odpowiadać na to straszenie wójtem bez oparcia w faktach. Rzucanie słów na wiatr widac po debacie trzeba ratować sie czymś takim współczuję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak ktoś się podnieca tym, że dokłada do płyt jomb podczas gdy Wójt sobie wyasfaltował drogę pod dom to ma mentalność chłopa pańszczyźnianego. Dla mnie bez róznicy. Obydwoje kandydaci mi nie leżą. Tak samo jak siedzenie przy korycie 15 lat. Dlatego jestem za pogonieniem Wójta. A ten argument o tym, że Kalkowski doświadczony. Przypominam, że Wójt to nie iest zawód. Jedyne co za PISu udało im się dobelrego zrobić to właśnie uciąć tą patologię Wójtów i Prezydentów miast siedzących na stołkach po parenaście lat i obrastających w układy i układziki. Widać zresztą jaki lament jest skoro deweloperka o pewna chrzecijańska grupka z Bojana i cała reszta ludzi, którzy z facebooka na codzień niekorzysta nagle zaczęla skamlać w mediach społecznościowych. Układzik zagrożony to wszystkie ręce na pokład. Won z taką patologią!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zawiść nie jest dobra i nie dobrym doradcą. Ty myślisz damy mu pstryczka... a życie skopie Ci dupsko. RK wygra i pozamiata Bojano... nie będzie niczego. A jak przegra to się nic nie zmieni... tylko osoba na którą będziesz wieszał psy... . Czasem warto przekalkulować na chłodno niż kierować sie zemstą...ale co ja Ci tu będe pisał ...wiesz lapiej . Pozdrawiam udanego wieczora.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wbij na profil jego i masz opis inwestycji na kolejne 5 lat. Musisz poszukać o bojanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przed debata miałem głosować na pan. Paweł. Teraz nie wiem nie mam pojęcia. Obecny wójt dla Bojana nie zrobił żadnej drogi bez mieszkańców. W kielnie asfalt w polu się leje. Nie wiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Płyty to taki trzeci świat, trochę za Białorusią
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kalkowski zawsze pokazywał. A teraz się ślini żeby zdobyć głosy. A dostanie pstryczka w nos.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

A co pokazal dla Bojana wojt? tez nie ma jakiegos szczegolnego programu wobec nas. Mozna sie tak przepychac w nieskonczonosc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może za dużo drzwi się przed panem nie otworzyło w Bojanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Był radnym od 2010 do 2013 gdybdoszlo do tragedii z SP wójtem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry