Widok

Dziwie sie ludziom,którzy mają pod ...

Dziwie sie ludziom,którzy mają pod nosem tramwaj i jeżdzą po pare kilometrów do pracy autem. Naprawdę. Co innego z okolic Kowal,Borkowa czy Starogardzkiej. Bo tam autobus tak samo stoi. Rower w moim mniemaniu to dla przyjemności raczej marzec-listopad niz w taką pogode. Miasto strzeliło sobie w kolano,że już naście at temu nie porobiło dalej torowisk i nie lało pod buspasy wydając pozwolenia ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Typowa odpowiedź

Przyspawanego do auta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to ze co 3 dni mam ochote pojechac autem i wyciagne je z garazu nic ci do tego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie nowa Świętokrzyska?

polecam zapoznać się z mapami planów miejscowych gdzie sa wydzielone działki pod przyszłe drogi, w sumie dobrze to jest rozplanowane ale nikt tego nie realizuje
włodarze pozwalają na gęsta zabudowę deweloperom, bo na top pozwalają przepisy, ale gdzie reszta? gdzie drogi? gdzie tramwaje?, gdzie buspasy, gdzie szkoły? gdzie sklepy na tych osiedlach?
każda dzielnica powinna mieć wszystko u siebie od lekarza, po szkołę, po przedszkole po budynki biurowe
a tak zrobiliśmy sypialnie i centrum miasta gdzie wszyscy jadą bo tam pracują
brakuje zrównoważonego rozwoju w poszczególnych dzielnicach,
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie po to kupiłem auto, by stało w garażu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście

I co rano się zastanawiać przyjedzie czy nie przyjedzie??? Będzie awaria i wszystkie tramwaje staną czy dojadę do pracy na czas? Przecież w Gdańsku zdanie dzień bez awarii nie występuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Są też Asy którzy po drugiej stronie mają sklep

a wsiada w samochód. Rozumiem jak by było trzeba nosić ciężkie wody w kartonach a tak naprawdę pojechał po pieczywo .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chętnie bym jeździł rowerem ale ani w domu ani w pracy nie ma go gdzie trzymać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Serio? A ja rozumiem

Siedzisz w ciepłym tak jak w dzisiejszą pogodę, możesz sobie słuchać muzyki i masz wokół siebie swoją przestrzeń, a nie śmierdzących ludzi jak w autobusie, czy pełen napchany na full rano autobus z dziećmi i ich plecakami. Ja dziś tak zmarzłam czekając na autobus, że wiele bym dała, żeby sobie posiedzieć w cieplutkim samochodzie i jeszcze stałam przez 20minut w korku jak kołek tak byk autobus przepełniony. I jak normlanie rano autobus pokonuje moja trase do pracy w korkach 45min.tak po poludniu jest krócej, ale warunki jak zwierzęta. A uprzedzając teksty, że mam sobie kupić auto, nie stać mnie na samochód
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

miasto zlikwidowało SKM do Pruszcz i Tczewa, a tak pięknie w planach miało się dojechać z Tczewa do Lotniska skm. Jak otworzyli PKM zamknęli SKM bo NIBY nie ma pasażerów. Tylko że korki z rana od Różyn do Gdańska sięgają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To post nie o każdym człowieku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rower nie taki zły...

Jestem po 40-ce i jeżdżę rowerem nie tylko do pracy, przez cały rok. Czasami skorzystam z tramwaju lub auta na minuty - ale to raczej wieczorem, gdy wiem, że np. nie będzie korków. Taka pogoda jak dziś nie jest taka straszna - trzeba może trochę pokombinować z ubraniem. Nie jest to jednak wiele większe wyzwanie niż zabranie ze sobą parasola, droga na tramwaj i potem podróż tramwajem, w którym jest nagrzane pod sufit ;)
Oczywiście rower nie jest dla każdego - ja akurat korzystam z dobrej lokalizacji, ale znam kilka osób, które wybierają auto, gdy mają naprawdę dobre połączenia tramwajem lub SKM i podobny czas całej podróży. I tych osób naprawdę nie rozumiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Prawda i zgoda.

Gdyby nie fakt, że mieszkam całe życie w centrum, już dawno by mnie tu nie było. Komunikacja kuleje, korki, nieprzemyślana rozbudowa. Tygodniowo daje to +/- 6-7h w korku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

A Ty wiesz gdzie zczynaja podroz i czy w ciagu dnia nke zalatwiaja czegos w innych miejscach?

Każdego śledzisz czy jak
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

To dziw się dalej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zajmij się sobą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Opinia

A teraz proszę po polsku i ze zrozumieniem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 29

ale my lubimy stać w korkach
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 14
do góry