Widok

E-dzienniki wciąż niedostępne dla rodziców

Opinie do artykułu: E-dzienniki wciąż niedostępne dla rodziców.

Dzienniki elektroniczne, zgodnie z projektem Gdańskiej Platformy Edukacyjnej, miały wejść do szkół wraz z początkiem września 2013 r. Choć aplikacja jest już zainstalowana, a nauczyciele przeszkoleni, dzienniki elektroniczne wciąż nie są gotowe do użytku.Zgodnie z początkowym założeniem Gdańskiej Platformy Edukacyjnej, od września wszystkie szkoły w Gdańsku miały pracować na bezpłatnych e-dziennikach, umożliwiających rodzicom lepszą komunikację ze szkołą i nauczycielem, a także kontrolę ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komputerów , jak czytamy, brak, kadra nie przeszkolona, wdrożenie zajmie rok

komunikacja z rodzicami jak widać także pozostawia do życzenia a tymczasem w szkolach poza Gdanskiem są takie gdzie w każdej klasie sa komputery,, nauczyciele przeszkoleni, dzienniki elektroniczne działają od dawna a rodzice wszystko wiedzą na bieżąco bez Platformy. Ja mam tylko pytanie ile to kosztowało?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Stworzenie Gdańskiej Platformy Edukacyjnej kosztowało ponad 16 mln zł (9 mln. zł dofinansowania, reszta, czyli ponad 7 mln, to środki własne z Urzędu Miasta).- cytat z artykułu.
W Sopocie z dziennikiem elektronicznym nie ma żadnych problemów od ponad 2 lat. W zeszłym roku w Gdańsku Librus też działał ok
Wole zapłaci te 20 czy 30 zł na rok i miec spokój niz zastanawiac się, kiedy ten darmowy chłam zacznie działac.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

komentarz

Librus kosztuje w Sopocie miasto za wszystkie szkoły okolo 40 tys rocznie. I dziala swietnie. Gdynia wydala na swoj dzienniki 6 mln zł ale w wielu szkolach nadal dziala Librus poniewaz system miejski to katastrofa i nie działa. Gdansk niestety spartolił wszystko na całej linii gdzy wydal 16 mln i nic nie dziala jak nalezy (w tym e-dziennik).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Forum dyskusyjne

Nowe forum dyskusyjne o Gdańskiej Platformie Edukacyjnej
http://www.gpe.e-fora.pl

..

czas nauczyc sie czytac ze zrozumieniem... wszystko podane jest w artykule..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zerknijcie na zdjęcie, widać tam jakiś laptop albo komputer na biurku?

Że system Optivum Vulcana nie funkcjonuje dobrze, to jedno.
Że od miesiąca uzyskuję stopniowo dostęp do kolejnych funkcji programu, też da się znieść. W końcu zaskoczy.

Ale, przepraszam bardzo, żeby edziennik zadziałał zgodnie z planem, MUSZĘ mieć na lekcji sprzęt ze stabilnym połączeniem sieciowym (dane są w chmurze).

W szkole sieć wifi nie sięga połowy pomieszczeń. Nie mam laptopa własnego, szkoła takowego nie zapewnia. Ten cały edziennik to dodatkowa potrójna robota. Najpierw wpisuję temat, frekwencję i oceny do dziennika papierowego, potem do notesu (taki zbiorczy dziennik wszystkich klas, które uczę), wreszcie wieczorem w domu wstukuję dane na eplatformę.

A właściwie - już nie wpisuję. W zeszłym tygodniu zniknęła stamtąd prawie połowa wpisanych tematów. Chrzanię, ile razy mam wykonywać tę samą pracę?!

nie wziął, ale przez pomyłkę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzieci i tak będą chakować e-dzienniki i zmieniać sobie oceny

a rodzice będą spokojni że ich dzieci mają samie 5
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Haker

a potem wyrosną na takich jak Ty analfabetów, którzy nie wiedzą jak poprawnie napisać "chakować"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Normalni rodzice zajarzą, gdy trójkowy uczeń nagle zacznie dostawać dużo lepsze oceny i wątpliwości pójdzie wyjaśnić do nauczyciela - podobnie gdy oceny nagle lecą w dół. Wystarczy zwyczajnie interesować się osobistym potomstwem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vulcan jest do .......

system Vulcan jest niefunkcjonalny, zawiera błędy, jest drogi (w porównaniu np. do Librusa), a ponadto łamie prawo - ustawa o ochronie danych osobowych, gdyż wymaga podania PESELU rodziców - co nie jest niezbędnie potrzebne do dostarczenia im informacji.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 2

podanie nr pesel to jeszcze pół biedy, niezgodne z prawem jest wymagania od rodzica podania prywatnego adresu email ktory warunkuje otrzymanie hasła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do edukacji wczesnoszkolnej wcale nie jest przygotowany . Beznadzieja .

Librus jest fantastyczny !

Do tej pory - w gdańskim gimnazjum nr 50 - moje dziecko miało dziennik papierowy i przepływ informacji rodzic - nauczyciel był marny. Teraz w Sopocie mamy Librusa. Wgląd w oceny , nieobecności , prace domowe , tematy lekcji , zapowiedziane sprawdziany i przede wszystkim bezpośredni kontakt mailowy ze wszystkimi nauczycielami. Doskonałe urządzenie - czytelne , proste w obsłudze .
W Sopocie Librus jest ... darmowy !!!
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 3

Librus był w jednym z techników w Gdyni, był REWELACYJNY!!! Nawet za te 20 zł. Teraz Gdynia wprowadziła coś..... Tego nie da się nazwać dziennikiem.... WSTYD!!!!! Darmowe to to ale wielkie "G"
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponieważ miasto zapłaciło za niego 40 000 zł czyli okolo 3500 zł za szkołę na rok. Oczywiscie w Gdansku jest wiecej szkol jednak wciaz bylaby to rozsadna kwota , wielokrotnie mniejsza niż 16 mln wydane przez Gdanśk na nowy system. Ale to jest już polityka jak Państwo wiedzą i bynajmniej nie chodziło tam o jakoś edukacji. Przed ogłoszeniem wykonawców było wiadomo kto ma system tworzyć i na nim zarobić
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne bo ja płacę za librusa...

Ja też mam dziecko w jednej z sopockich szkół i płace za librusa 20 zł...

Nie będę premierem, jak mój brat zostanie prezydentem

Po kolejnej porażce odejdę - kto to powiedział
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak może działać coś co nie działa?!

Naiwność czy nieznajomość sprawy: "Liczymy na to, że do końca roku odniesiemy pełen sukces, że do tego czasu system będzie hulał w najlepsze, a rodzice jak i nauczyciele odczują udogodnienie - mówi Regina Białousów, dyrektor wydziału edukacji ". Oj odczują, aż się zdziwią. Ciekawe czy Wydział naprawdę nie jest świadomy jakie "g" kupili czy dobrze wiedzą?! Kto z WE skorzystał na tej transakcji? A te szkolenia to niby kiedy były? A może były tylko dla wybranych?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla nauczycieli to będzie proste

Dla nauczycieli to będzie proste - o ile zafunkcjonuje - gorzej będzie z rodzicami.

Jak pisałem wątek wyżej. To nawet nie chodzi o to czy ktoś skorzystał (bo tego pewnie nie uda się udowodnić) tylko przede wszystkim o to że wydział miał gdzieś jakość oraz szkoły. patrzył na swój interes, dał się omamić a potem odpowiedzialny za projekt Pan Jasiński rozegrał to tak że mniejsze firmy jak np. Librus, ProgMan, Krakfin itd, nie mogły nawet spróbować wystartować czy tworzyć razem konsorcjów. Ludzie z wydziału edukacji wypowiadali się chyba ostatnio w Wyborczej że co zrobić jak Librus nie chciał wystartować w przetargu, otóż ja wiem że chciał, ale nie mógł bo tak została stworzona specyfikacja że nie spełniał warunków formalnych. I wydział o tym wiedział że tak się stanie a teraz bezczelnie kłamią w wypowiedziach do gazety.

:)

Jak ci nauczyciele mają uczyć dzieci skoro sami nie potrafią nauczyć się prostego programu. Dziennik elektroniczny to nie fizyka kwantowa.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 29

Ja nauczyłem się obsługi dwóch dzienników bez niczyjej pomocy. Nikt mnie nie szkolił.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rodziców nikt

nie uczył obslugi dziennika elektronicznego i sobie radzą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Oczywiście, że nie. Fizyka kwantowa działa !!!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z Panem M. Draws. O ile ktoś zrozumiał to co on napisał. Jeżeli zaś nie, to tłumacze, dzienniki nie działają poprawnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekam, aż się spróbujesz zalogować

aż odrzuci Twoje logowania (komunikat: nie ma takiego użytkownika w systemie);
aż nie wyświetli Ci dziecka (komunikat: brak listy uczniów);
aż pokaże Ci inną klasę, w dodatku w całości i z opcją edycji, której teoretycznie nie powinieneś mieć.

Wszystkie powyższe błędy wystąpiły dotąd więcej niż raz a ich lista jest znacznie dłuższa. Równie dobrze możesz mieć pretensje do kierowcy, że nie umie poprowadzić samochodu z zablokowaną kierownicą i bez pedału sprzęgła.

Prawda w oczy kole

Ten system to jedna wielka sciema, g warta, zeby wydoic kase z unii, kompletnie sie nie nadaje do uzytku
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

sciema za 16 mln zł. Ale wydział edukacji uległ lobby i postanowił nie dopuścić do przetargu firmy Librus blokując ją na zapisach w sepcyfikacji której librus spełnic nie mógł. Nie chciał rozmawiać, odmawiał spotkań, ignorował wieloletnie doświadczenie w obsłudze szkół w gdańsku. W chwili obecnej jest jeszcze parenascie szkol pracujących na librusie ale szkoly te są zastraszane i mobbingowane przez wydział edukacji. za wszelką cene probuje sie zamiatać pod dywan niegospodarne wydanie 16 mln zł na niedziałający system i zmusza szkoly na siłe zeby go uzywały. Taka jest smutan gdanska prawda.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego ?

W Technikum łączności działa bez zarzutu od kilku lat

nauczyciele wpisują tam wszystko bezpośrednio, a nie jak w innych szkołach,

muszą przepisywać co generuje dłużysz czas pracy i brak aktualnych wpisów

Ktoś tu jest śmieszny

"a ta aplikacja jest bardzo złożona" - mówi Marcin Hintz, dyrektor Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 7 w Gdańsku. Że co? Wpisać imie, pesel, obecności i oceny. To ma być złożona aplikacja? Widać kto na państwowej posadce się buja całe życie i nie ma pojęcia o realiach otaczającego go świata. Kosmos
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13

Widać, że wypowiada się ktoś

kto nie ma pojęcia o Gdańskiej Platformie Edukacyjnej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Można by się z Tobą zgodzić gdyby system miał być tylko do wpisywania ocen i nieobecności. Aplikacje tego typu jednak są zdecydowanie bardziej złożone - nie oceniaj zbyt pochopnie czegoś, o czym widać na pierwszy rzut oka, za dużo nie wiesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, ale dziennik Vulcana i Librusa to jak dzień do nocy. W naszej szkole od dawna był dziennik elektroniczny Librusa. Dziennik Vulcana jest tak fatalny, jak wszystkie ich programy. A teraz dzięki WE cofnęliśmy się do papierowego.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedy??????

czy ktoś wie kiedy ten elektroniczny dziennik w szkole musi zacząć działać? jest jakaś data graniczna?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oby nigdy

A przynajmniej nie wcześniej, aż miasto wyposaży każdą klasę w komputer i Internet.

Niejasność

A firma z Gdańska ogłosiła sukces wdrożenia, więc mamy niejasność ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koligacje

Firma Otago ogłosiła sukces. Sukcesu nie było. Jest porażka.
Chyba, że za sukces przyjąć że syn pani viceprezydent, który pracuje w otago powiedział mamie że platforma działa

Jeszcze nie słyszałam, żeby jakiś rodzic nie poradził sobie z e-dziennikiem - to nauczyciele wciąż narzekają!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nauczyciele ciągle narzekają,mimo że pracują mało godzin,zarabiają dużo ,mają duuuużo wolnego itp.Poprostu w d.........im się przewraca.Gdyby jszcze chociaż dobrze uczyli.....mało jest nauczycieli z prawdziwego zdarzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie podam nr PESEL i choćby mnie ukarali nie mają prawa tego ode mne wymagać. Ustawa o ochronie danych osobowych. Z banku wyciekają dane a co copiero z takiego systemu. Po co im mój PESEL?

No właśnie. Po co rodzice, uczniowie, nauczyciele, pracownicy adm. muszą podawać PESELE??? Komu i po co będą potrzebne?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie ciekawi co innego,

po co PESEL kiedy i tak nie ma dzienników.

paranoja

Urząd narzeka, że nie ma pieniędzy na wyposażenie szkół w komputery, a jak wydawnictwa chcą szkoły zaopatrzyć, to nie wolno, bo to korupcja...
Zamiast dziękować wydawnictwom, że chcą inwestować w szkoły, to nie, zakaz pod groźbą prokuratury! oto cala paranoja, sam nie da i drugiemu nie pozwoli.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

wydawnictwa

Wydawnictwa oczywiście chcą dać sprzęt, ale w zamian za to, że będzie używać się w szkole ich podręczników i aplikacji. A to ma posmak "korupcjogenny".

Jestem mieszkańcem Pruszcz Gdańskiego ...

W szkole moje córki działa to dość sprawnie choć oceny wpisywane są z lekkim poślizgiem .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ach...

teraz to nawet dzieciaki na waksy spokojnie nie pójdą bo rodzic od razu się dowie

Jak sie rodzic intersuje dzickiem to i bez e dziennika sobie poradzi w praktyce bedzie to wygladac tak ze uczniowie zdobede kody rodzicow i sami sobie pousprawiedliwiaja wszystkie godziny juz widze jak niektorzy rodzice ledwo znajacy sie na tel obsluguja e dziennik haha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoła

Nauczy się pani Autor artykułu języka polskiego,czy już za póżno? "...stoją też również warunki...","konto wygenerowane..."Poezja..........

Ale nie znajdzie...

informacji dotyczących innych uczniów, co sugeruje zdjęcie...

Za to e-papierosy są dostępne bez problemu

i gnojki łażą z tym po ulicy

LIBRUS jest genialny,

ten e-dziennik działa już trzy lata w SP nr 48, której uczniem jest mój syn. Płacę za dostęp 20zł na rok i nikt nie wymagał podania mojego nr PESEL aby otrzymać login. Nikt z rodziców w klasie syna nie chce zmieniać dziennika na ten "darmowy z urzędu" ponieważ nasz nie wymaga chronionych prawem danych osobowych i przede wszystkim DZIAŁA:-)

Mam 25 lat

i cieszę się, że skończyłam edukację przed wprowadzeniem e-dzienników. Można było dostać pałę i poprawić ją bez przypału u rodziców, tak żeby się nigdy nie dowiedzieli. Można było też iść na wagary albo wrócić później do domu. Teraz okres szkoły straci swój urok. Szkoda...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w Sopocie, Słupsku, Warszawie, Łodzi i wielu polskich miastach wszystko działa idealnie. W Gdyni zmartnotrawiono co prawda 6 mln zł na dziennik ktory zrobił Comarch ale ten okazał się niewypałem i w wielu szkołach pozostał Librus, tak jak zresztą wciaz dziala on w niewielkiej liczbie szkol w Gdansku (w tych w ktorych Dyrektorzy nie dali sie zastraszyć miastu i zmusić do wdrozenia niedziałającego systemu miejskiego). Smutna prawda jest taka ze ludzie w miescie wydali 16 mln zł na niedziałający system z pieniędzy podatników!!!, a jezeli mowi sie o tym ze gdzie w Gdansku są dzienniki i Rodzice są zadowoleni to okazuje sie ze jest to tak na prawdę Librus

hahahaha

"Liczymy na to, że do końca roku odniesiemy pełen sukces"
czy pani Białousów mogłaby sprawdzić znaczenie słowa "sukces"? :DDD

W III Lo w gdyni był w zeszłym roku płatny dziennik, platny, ale przynajmniej przejrzysty i dosć "user-friendly". Teraz jest to g...o i z perspektywy rodzica, ale i nauczyciela korzystającego z innego programu musze stwierdzić: "tanie mięso psi jedzą", jak mówi moja przyjaciólka. Do niczego się toto nie nadaje. No, ale prezydent moze się pochwalić, ze szkołom za darmo dał ów dziennik. A login do niego to chyba z 30 zanków.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja tęsknię za LIBRUSEM

Należę do tych nauczycieli, którzy nie boją się nowinek i chętnie korzystam z nowych technologii w codziennej pracy. Lubię sobie ułatwiać pracę i według mnie temu powinno służyć wprowadzenie elektronicznego systemu oceniania. Vulcan w moim odczuciu jest prymitywnym narzędziem, posiadającym wiele ograniczeń (mam porównanie, gdyż do tej pory korzystałam z Librusa). Zastanawia mnie, dlaczego wybrano akurat tę aplikację, mając do dyspozycji sprawdzony już dziennik elektroniczny Librus. LIBRUSIE TĘSKNIĘ ZA TOBĄ!!!!!!!!!!!!!!!! WRÓĆ!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprawdzian

Ją nawet sprawdzianu nie mogę się ze szkoły doprosić, a oni mi tu z e-dziennikiem wyjeżdżają.

Rzeczywiście

Chyba dwalata temu usłyszałem że dzieci sprawdzianów nie bedą przynosić do domów. Jak rodzic chce to może obejżeć sprawdzian w szkole. Paranoja. Ja mam brać wolne w pracy aby zobaczyć sprawdzian dziecka.

nie, najlepiej szczekać na szkołę! zadzwoniłeś choć raz, zapytałeś w jakich godzinach i kiedy można przyjść?? Nie. Bo po co. Lepiej poszczekać na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ ja

To nie jest kwestia szczekania na szkołę. Tylko zwrócenie uwagi na problem że w szkole mojego syna od dwóch lat nauczyciele nie dają sprawdzianów do domów. Zasłaniają się przy tym przepisami. Osobiście uważam, że to kompletny idiotyzm bo chciałbym przeanalizować sprawdzian z dzieckiem i narobić zaległości. Co z tego, że poznam ocenę skoro nie wiem jakie były błędy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale zaraz, to wymagasz żeby nauczyciele trzymali się przepisów, czy je łamali? I które mogą łamać a których przestrzegać?? I kto o tym ma decydować? Ty? Nie uważasz, ze to nonsens?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rodzinny interes

A ja sugeruję sprawdzić powiązania rodzinne szanownego pana Jasińskiego z pewnym wysoko postawionym pracownikiem firmy Vulcan (pozdrawiamy Panią!) :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoła

W szkole której uczę jest około 120 nauczycieli, a tylko 1 komputer dostępny w pokoju nauczycielskim. Jak to się ma do e-dzienników?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gderanie

To, że masz pensum 18 lekcji, a drugie tyle masz pracy w domu, więc zacznij wykonywać tę "pracę w domu" i przestań gderać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

LIBRUS WRACAJ

To dlaczego nie mozemy juz korzystac z librusa? ,20 zl nie majątek....jak zwykle u nas
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A bezpieczeństwo?

To, że wprowadzenie tego edziennika od Vulcana to ogólnie tragedia, to jedna sprawa. Ale czy ktoś zajął się kwestiami bezpieczeństwa w tych szkołach? Przecież to ma zastąpić papierowe dzienniki. A w szkołach nikt nie ma pojęcia o bezpieczeństwie. Wspólne laptopy, nieświadomi nauczyciela zapisujący w przeglądarce loginy i hasła. Sieć wewnętrzna na WiFi ze słabym szyfrowaniem, do której dobierają się uczniowie, itd.
A magistrat: "Liczymy na to, że do końca roku odniesiemy pełen sukces". Co to za bzdurne teksty?? Czy ktoś tam panuje w ogóle nad tym bałaganem?

inwigilacja dzieci

w d*pe z e dziennikami, wystarczą wywiadówki, ja żadnych danych nikomu nie dostarczam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Librus był bezbłędny!!!

Moja córa miała Librusa w gimnazjum i było bezproblemowo, ale oczywiście trzeba to skomplikować i w LO jest COŚ, co nie działa...

dziwne.........

Dziwne co? Tam gdzie jest Librus i wszystko działa to nauczyciele się nauczyli , a gdzie Vulcan to niby nie ........o co rzeczywiście chodzi to przecież wiadomo ......jak zawsze zresztą.

Kolejny sposób na dojenie kasy od rodziców

kiedy to zostanie jasno i jednoznacznie uregulowane?
Skoro e-dziennik przynosi szkoła oszczędności to dlaczego rodzice mają płacić za pełen dostęp? Stanowisko ministerstwa i kuratorium jest jednoznaczne , warunkowanie pełnego dostępu od wniesienia opłaty jest nielegalne.
Ile Szkoły płacą za system rocznie a ile librus wyłudza od rodziców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

GPE do likwidacji!!!!

skandal, jest grudzień i ciągle są kłopoty. Jak można było zapłacić za tak fatalne i niedopracowane rozwiązanie. Po co wymyślać coś co już istnieje. PGE to dramat dla rodziców i nauczycieli. Błagam działajmy aby pozbyć się tego pseudo programu

dziennik elektroniczny Comarch to porażka

Jestem rodzicem dwójki dzieci. U jednego dziecka w szkole działał dziennik elektroniczny Librus, a u drugiego dziecięcia Comarch. Mam porównanie i mogę się wypowiedzieć, że Comarch zrobił "dziadostwo" ,za które zapłacono mu grubą kasę. Gdynia wywaliła 6 mln w błoto, bo z całą przylkrością muszę stwierdzić, że e-dziennik Comarchu nawet w 1% nie dorównuje Librusowi. Pytam dlaczego????? w Gdyni ostatnimi czasy dzieją się takie rzeczy.

Jest rok 2018.

Jest luty 2018. Czyli mamy za sobą ładnych kilka lat "rozwoju" (???) platformy.

Aplikacja to dalej dno kompletne! Jest to coś, to początkujący programista napisałby samodzielnie w miesiąc - dwa. Ile ta platforma kosztowała? Czy tyle co praca jednego programisty przez 2 miesiące?

Przykładowo tylko. Oceny - przeglądając je w drugim semestrze nie wiem, które to oceny z bieżącego semestru, bo brak rozróżnienia. Nie mówiąc o tym, że nie ma żadnej daty przy ocenie, ani informacji za co jest wystawiona, o wadze oceny, poprawkach itp, itd.

O reszcie (frekwencji, kontakcie z nauczycielami, planie lekcji) w ogóle nie chce mi się pisać. :(

Kto korzystał z platformy z prawdziwego zdarzenia, np. Librus, to wie, jak powinien wyglądać PRAWDZIWY dziennik elektroniczny. Korzystające z niego szkoły mogą rzeczywiście porzucić (i porzucają) dzienniki papierowe, bo wszystko i dużo, dużo więcej da się robić w Librusie. Pewnie jest też kilka innych wartościowych platform. Ale akurat tę znam.

To co oferuje pseudo platforma Comarchu jest zwykłym bublem....

Klasapjeral11
do góry