Widok
Edyta Datta - opinia
Nie polecam. Za taką cenę spodziewałam się, że firanki i karnisze, które zamówiłam będą jak z "żurnala". Okazało się zupełnie co innego. Są to zwyczajnie uszyte firany, na zwykłej taśmie takiej jak sprzed 20 lat. Gdyby mi wcześniej pokazano rodzaj tej taśmy to na pewno bym się nie zdecydowała. Dodatkowo firany nie były uszyte na wymiar. Okazały się za długie i za szerokie. W związku z tym poszły do reklamacji, którą uwzględniono połowicznie. Jedną zwężono tłumacząc, że zastosowano inną taśmę. Niestety jeśli chodzi o długość oświadczono, że klient dokonał złych pomiarów. Uważam, że skoro przedstawiciele firmy przyjeżdżają na aranżację to pomiary powinny być wykonane przez nich od początku do końca, żeby nie było wątpliwości, że jest źle pomierzone. Firany trzeba było upiąć niżej na taśmie, żeby nie leżały na ziemi. Nie wygląda to tak jak powinno. Zamawiałam również karnisze. Otrzymałam niby komplet, a okazało się że jest za mało kółek. Jeden z karniszy był łączony i w związku z tym niestety różni się kolorem, nie stanowi jednej całości. Na każdą moją argumentację Panie miały tysiąc swoich argumentów i jednym słowem to klient jest sam sobie winny, że ma to co ma.
Moja ocena
6 Plus
kategoria: Firany, zasłony, dekoracja okien
obsługa: 3
asortyment: 3
jakość usług: 2
kreatywność: 2
przystępność cen: 1
ocena ogólna: 3
2.3
* maksymalna ocena 6
Czytając Pani wypowiedź nie zostaje mi nic więcej jak również na forum się do niej ustosunkować. Jako właściciel i osoba współuczestnicząca w realizacji Pani zamówienia pragnę stwierdzić,że nasza firma wykonała wszelkie czynności w sposób rzetelny i profesjonalny. Pani reklamacja pomimo wyraźnych braków podstaw do jej przyjęcia została rozpatrzona przez czołowego producenta produktów tekstylnych firmę Ado. Wszelkie wysokości firanek są mierzone metodą laserową i zostały uszyte w sposób poprawny względem wymiarów jakie Pani nam podała. Szkoda tylko, że w swojej opinii nie napisała Pani, że owe wymiary, które nam Pani podała były błędne, tymbardziej, że informujemy jak dokładnie pobrać wysokości. Podczas aranżacji nie byłyśmy w stanie dokonać pomiarów, ponieważ karnisze jeszcze nie były zamontowane. A jeśli chodzi o ilość kółek, to również zapomniała Pani wspomnieć, że brakującą ilość otrzymała Pani na następny dzień po zgłoszeniu nam tej uwagi. Skoro klientka posiadała okrojony budżet na dekoracje okienne nie pozostało nam nic więcej jak zaproponować firanki marszczone taśmą, metoda ta pokutuje na rynku europejskim conajmniej od 30 lat i po dzień dzisiejszy jest często wybierana przez naszych klientów. Pani Datta również świadomie zdecydowała sie na taką formę upięcia.
Reasumując łatwo jest wystawić negatywną i bardzo subiektywną ocenę na forum, ale i tak wyrażam wdzięczność Pani, że owa wypowiedź zamieszczona została w miejscu, które daje możliwość skomentowania i jednocześnie sprostowania zawiłej historii.
Reasumując łatwo jest wystawić negatywną i bardzo subiektywną ocenę na forum, ale i tak wyrażam wdzięczność Pani, że owa wypowiedź zamieszczona została w miejscu, które daje możliwość skomentowania i jednocześnie sprostowania zawiłej historii.