Widok
Ekspansja żwirowni
http://chwaszczyno.pl/wiadomosci-wszystkie/aktualnosci/2111-czy-radni-dadza-zielone-swiatlo-ekspansji-zwirowni.html
masakra!
Dojazdu do PKM nie ma, ale żwirownia - dlaczego nie.
A to wszystko, by nam żyło się lepiej.
masakra!
Dojazdu do PKM nie ma, ale żwirownia - dlaczego nie.
A to wszystko, by nam żyło się lepiej.
Byłem wczoraj na grzybach w naszym lesie. Od ubiegłego roku zniknęło tam kilka hektarów, w tym mój ulubiony zagajnik, w którym rosły koźlarze czerwońce. Odnoszę wrażenie, że władze Gminy traktują Banino jak dojną krowę, a prawo i obyczaje dyktują tu deweloperzy i właściciel żwirowni. Może warto byłoby przypomnieć nowemu włodarzowi Gminy (spotkanie z nim w OSP w poniedziałek o 19.00) kto jest podmiotem jego działań?
Ile razy można wałkować ten sam temat?
Żaden argument nie przemawia za dewastacją lasu tak blisko położonego osiedli, teren leży w ciągu ekologicznym - tym bardziej, przecież to sam środek tego ekosystemu - już i tak nieprawnie wcześniej niszczonego.
Znowu mamy chodzić na zebrania i głosować że nie chcemy inwestycji która ma powstać wbrew obowiązującemu prawu, woli mieszkańców itp
Co mnie to obchodzi, że jakaś firma kopie sobie tu od 25lat i robi swoje interesy, to nie znaczy że ma prawo kopać przez kolejne 25 lat i zmłócić ten las do zera:( Żwiru w okolicy są ogromne pokłady na terenach nieleśnych, inne żwirownie też chcą zarobić.
Przecież już raz mieszkańcy wyrazili swoją wolę i chyba jest jasne że nie odpuszczą.
Żaden argument nie przemawia za dewastacją lasu tak blisko położonego osiedli, teren leży w ciągu ekologicznym - tym bardziej, przecież to sam środek tego ekosystemu - już i tak nieprawnie wcześniej niszczonego.
Znowu mamy chodzić na zebrania i głosować że nie chcemy inwestycji która ma powstać wbrew obowiązującemu prawu, woli mieszkańców itp
Co mnie to obchodzi, że jakaś firma kopie sobie tu od 25lat i robi swoje interesy, to nie znaczy że ma prawo kopać przez kolejne 25 lat i zmłócić ten las do zera:( Żwiru w okolicy są ogromne pokłady na terenach nieleśnych, inne żwirownie też chcą zarobić.
Przecież już raz mieszkańcy wyrazili swoją wolę i chyba jest jasne że nie odpuszczą.