Widok
Ekspozycja bardzo ciekawa i tym bardziej szkoda, że takie miejsce nie służy przykładem
Cała ekspozycja jest doskonałym przykładem jak wiele z idei, wartości solidarności zaprzepaściliśmy od odzyskania przez Polskę autonomii. Najbardziej chyba bolesnym tego przejawem jest sposób zatrudniania szeregowych pracowników centrum. Przepraszam bardzo, ale ktoś z kierownictwa tego muzeum powinien po prostu stracić za to posadę. Śmieciówki z centrum solidarności, gdzie ta solidarność? Tym się powinna zainteresować prasa i tv.
Moja ocena
inicjatywy: 5
zaangażowanie: 5
skuteczność: 5
ocena ogólna: 2
4.2
* maksymalna ocena 6
ECS robi wrażenie, pomysłowa architektura, zwłaszcza rozplanowanie wnętrza, chciałbym być dumny, że powstało, tylko dlaczego związek Solidarność zawłaszczył sobie, jest to własność, nas wszystkich Polaków i Gdańszczan. Ja znam tą Solidarność po sierpniu 1980, była inna i godna szacunku za odwagę i prawdziwą solidarność. To czego byłem świadkiem w dniu 31 sierpnia, jak kilku "zadymiaczy" zaatakowało słownie posła Borowczaka, osobom mu towarzyszącym i przeprowadzającym z nim wywiad, wyzywając od ubeków. Po interwencji ochrony udało im się ich wyprosić. Czy to jest ta solidarność, ja pamiętam inną w której sam działałem, idee które wtedy sobą prezentowała były ponad wszystko, a teraz...to tylko z nazwy ten związek przypomina dawną piękną panią SOLIDAROŚĆ, wstyd mi za nich i raczej tego miejsca nie odwiedzą, w obawie, że spotkam "bojówkarzy" solidarności, a może PiS, szkoda, bo to piękne miejsce na mapie Gdańska
Smiech na sali, kto to pisze??? Sprzątaczki zarabiają 9,5 zł/h , ochrona 9zł/h. To owszem nie jest dużo ale bardzo dużo w porwnaniu do innych firm. Zarządca, Agis, jest naprawdę dobrym płatnikiem. Ludzie, nie dajcie się zwariować, akurat praca w tym miejscu, to praca spokojna, bez mobbingu i stresu, wiem co piszę, mój mąż pracuje tam prawie rok. Nie przyjmują obiboków, widocznie piszący opinię to ex sfrustrowany pracownik...