Widok

Ekspres ciśnieniowy

Zamierzam kupić ekspres ciśnieniowy (chyba 15 bar) na kawę
mieloną, z funkcją regulacji mocy kawy i dyszą do spieniania mleka.
Zakres cenowy to 250-350zł.
Czy moglibyście polecić coś sensownego?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
up up up
image
image
nobody?
image
image
No za taka cenę dobry to ciężko będzie. Ja ma ekspress DeLonghi - jest rewelacyjny, już 2 lata mija jak go mam i nie było żadnych usterek. Ale to przedział cenowy dużo wyżej. Coś tam Zelmer ostatnio wypuścił z ekspresów - może to sprawdż. Czasami lepiej jednak coś dorzucić do ceny - albo jeszcze poczekać na przeceny. Ja swój kupułam przy okazji cięcia Vat(- 22%) w Avansie.
A mógłbyś podać jaki to konkretnie model? Czy wlewasz do niego normalną wodę z kranu czy przefiltrowaną? Czy rzeczywiście jest konieczne stosowanie tych dziwnych środków odkamieniających?
image
image
Te mi chyba by odpowiadały, tylko nie wiem jak jest z jakością
http://www.ekspresydelonghi.edu.pl/ec145.html
http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/electrolux-easypresso-eea-110.bhtml
i nie mają regulacji mocy naparu :(
image
image
Faktycznie ekspresy bardzo się "zakamieniowywuja" i stawia to pod
znakiem zapytania ekonomiczny sens całej tej zabawy.
Typ EAM 3100 SB, wlewam wodę mineralną niegazowaną - ale to dlatego,że mam takie widzimsię (uważam że kawa ma lepszy smak - ale to moja prywatna opinia).Jeżeli chodzi o odkamienianie - tak oczywiście robi się to - ale to kompletnie nie problem, ekspres ma do tego specjalny program (dokładny opis w instrkcji) ,płyn kupuje w sklepach ze sprzętem AGD(wszędzie dostepne) - wlwewam,potem 2 razy wylewam wodę i już.....To proste jak drut.Espres sam daje znać kiedy to robić(lamka) .U mnie raz na 3-4 miesiące. Mam pyszną,pachnącą kawę w domu kiedy mam ochotę (taka jak w kawiarni) i uważam ,że to był super zakup.Pozdrawiam. Ps.do kawiarni nadal chodzę, ale ekspres umilił miżycie w domu.
A co ile czasu myjesz zaparzacz, spieniacz mleka, zasobnik na wodę? :)
Zaparzecz wbudowany i nie wyciaga sie go, spieniacz - tylko końcówkę się odczepia i przepłukiuje wodą (60 seK.), zasobnik można raz na jakiś czas przemyć ale niekoniecznie - instukcja tego nie pokazuje. Wygoda i jakiść kawy a nie rozpiuszczalna (szkodliwa , przetworzona chemicznie ) lura. I jaki zapach podczas zaparzania......
Jakos mnie to nie przekonuje. Chemicznie się odkamieniowuje, więc
ta chemia zostaje wewnątrz i się ją pije. Nie wyjmowalny zaparzacz
nabiera pleśni. Lepszy jest młynek i czajniczek :)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Drzwi zewnętrzne Aluhaus - warto? (37 odpowiedzi)

Dzień dobry, Chcemy wymienić stare drzwi na nowe. Stwierdziliśmy z mężem, że pójdziemy w drzwi...

Okna Pava Oknoplast prośba o opinie (19 odpowiedzi)

Witam, Myślę o zamówieniu tych okien ale nie wiem jeszcze na 100%. To nowość nie znam nikogo...

Jakie okna polecacie? (162 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

do góry