Widok

Emigrantki

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Emigrantki.
"EMIGRANTKI" Radosław Paczocha [lead]EMIGRANTKI pokazują polską emigrację zarobkową z perspektywy ciężko pracujących kobiet, do tego matek wychowujących swoje dzieci na odległość.[/lead] Dramat ukazuje ich pełną napięć relację pomiędzy sobą, trudne życie codzienne, problemy tożsamościowe, życie na walizkach i poczucie straconego życia osobistego, które próbują odkupić zarabianymi na swoje ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

im dłużej o tym myślę

tym oceniam spektakl lepiej. Pewnie, że nie wszystko było jak by można było. Pewnie,że nieszczęsnej Figurze znów nachalnie wciśnięto rolę " wampa" ale była bardzo przekonująca jako głos bitych żon. Zresztą nic dziwnego-ponoć wie, co mówi. Zgadzam się z przedmówcami, że Zośka to postać, której los i kwestie wydają się najbliższe.Także moim wspomnieniom-a byłam wówczas młodą nauczycielką mierzącą się z tematem eurosierot. Na własne uszy i oczy słyszałam i widziałam takie dramaty. Scenografia świetna!Bardzo podkreślająca klimat zmagań. Wyszłam poruszona, przeżyłam swoje dylematy sprzed lat jeszcze raz, przypomniałam sobie tą gorycz. Dziękuję za to przedstawienie.Rzeczywiście temat mało otrzaskany- a przecież każdy Polak zna kogoś , kto był w takiej sytuacji. Była to sytuacja masowa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry