Widok
Maria napisz czy coś wskórałaś mój maż taż sie zgodził i na czas nie odesłaliśmy rezygnacji nie było mowy o tym że będzie płacone 14 99 zł więcej za to że jest e-faktura 2 lata byłam na e-fakturze i nic nie płaciłam a teraz muszę bo te 14.99 to ta gwarancja stałej ceny jest jak dzwoniłam do nich to pytano się czy umowa została zawarta na 3 miesiące czy na cztery lata ale w rozmowie nikt męża się nie pytał czy chce na 3 miesiące tylko odrazy na 4 mu wepchnęli
Jak zobaczyłam fakturę, która zawierała opłatę handlową zaraz do nich przedzwoniłam,rozmawiałam z konsultantką,która nic konkretnego mi nie odpowiedział - powiedział,że mam opisać całą sytuację w mailu, niestety po dłuższej korespondencji mailowej nic konkretnego mi nie odpisano.
Na koniec podali mi adres na ,który mam wysłać pismo.
06.07.2015 r. wysłałam do nich pismo i czekam na odpowiedz.Fakturę opłaciłam bez opłaty handlowej.
Na koniec podali mi adres na ,który mam wysłać pismo.
06.07.2015 r. wysłałam do nich pismo i czekam na odpowiedz.Fakturę opłaciłam bez opłaty handlowej.
Ja byłam na policji i w prokuraturze i powiedzieli ze jeżeli nie ma potwierdzenia umowy na piśmie, to taka umowa jest bezskuteczna w myśl ustawy z dnia 25 grudnia 2014 i mogę iść do biura obsługi klienta aby mi tę umowę przedstawili na piśmie a następnie z niej pisemnie zrezygnować i to powinno wystarczyć. Więc jutro idę...
wiec tak. Zadzwoniłem do powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta. Powiedziała mi Pani, żebym napisał 'WNIOSEK
o udzielenie pomocy w zakresie praw konsumenckich' Pani Rzecznik nie zdziwiła się że chodzi o ENERGE. Pisze wniosek i dzis wysyłam. Powiedziała też, żeby nie pisać samemu do ENERGI bo będą zbywać. A rzecznikowi szybko odpiszą.
o udzielenie pomocy w zakresie praw konsumenckich' Pani Rzecznik nie zdziwiła się że chodzi o ENERGE. Pisze wniosek i dzis wysyłam. Powiedziała też, żeby nie pisać samemu do ENERGI bo będą zbywać. A rzecznikowi szybko odpiszą.
Witam,.Proszę o napisanie co uzyskaliście,ja też czuję się oszukana zawarłam umowę przez telefon,przedstawiciel nie poinformował,mnie o opłacie handlowej,dostałam umowę i załączniki na maila,niestety przeczytałam je po 14-dniach.Uważam,ze jest to naciąganie ludzi ,ta umowa powinna się nazywać gwarancja stałej opłaty handlowej,też zraziłam się do firmy Energa.
Witam mam ten sam problem umowa zawarta telefonicznie bez żadnego potwierdzenia na piśmie,w grudniu zeszłego roku weszła nowelizacja ustawy o prawach konsumenta art 20 tej ustawy mówi wprost że taka forma zawierania umowy jest niezgodna z prawem.Na razie próbuje wywalczyć anulowanie umowy przez BOK ale z marnym skutkiem mam zamiar zgłosić sprawę do uokik jak nic nie da idę do sądu.Popieram ze złodziejami trzeba walczyć
Proszę Państwa większość pisze tutaj iż zawarła umowę telefonicznie i tym samym dała się naciągnąć.Od grudnia 2014 r nie ma możliwości zawarcia umowy tylko i wyłącznie przez telefon musi być potwierdzenie woli na papierze (lub innym nośniku stałym) czyli Państwa umowy są właściwie w świetle prawa nie zawarte.
Art. 20. prawa konsumenta ustęp 2.Pozdrawiam
Art. 20. prawa konsumenta ustęp 2.Pozdrawiam