Widok
Jeśli ty nie potwierdziłaś chęci zawarcia umowy na nośniku trwałym (papierze, mailu), to ta umowa nie została skutecznie zawarta. 14 dni dotyczy odstąpienia od umowy zawartej - artykuł 20.2 ustawy z dnia 30 maja 2014 o prawach konsumenta. Polecam również znaleźć w sieci artykuł pana krzysztofa lehmanna, głównego specjalisty w delegaturze uokik w bydgoszczy umowy przez telefon na nowych zasadach. Przerobiłam temat na sobie, umowa po 5 reklamacjach i piśmie do rzecznika została mi anulowana.
Przecież masz na górze.
https://www.energa.pl/dla-domu/strona_glowna/dom/kontakt
skopiuj ten link wklej w wyszukiwarkę, zjedz niżej na ich stronie z tematy zapytania wybierz odstąpienie od umowy, skopiuj tekst powyżej gdzie jest napisane reklamacja i wklej, następnie z prawej strony na ich stronie wypełnij swoje dane i po robocie. LUB zarejestruj się na ich stronie i odstąpienie od umowy złóż tam.
https://www.energa.pl/dla-domu/strona_glowna/dom/kontakt
skopiuj ten link wklej w wyszukiwarkę, zjedz niżej na ich stronie z tematy zapytania wybierz odstąpienie od umowy, skopiuj tekst powyżej gdzie jest napisane reklamacja i wklej, następnie z prawej strony na ich stronie wypełnij swoje dane i po robocie. LUB zarejestruj się na ich stronie i odstąpienie od umowy złóż tam.
Witam
Proszę o pomoc, sama dałam się nabrać przedstawicielowi ich firmy i 31.10.15r podpisałam umowę w domu.Teraz chcę się wycofać , czy muszę mieć jakiś specjalny formularz z wypowiedzeniem, czy mogę skorzystać z tego ,który jest podłączony do umowy kompleksowej. Proszę też o podanie maila,na który powinnam wysłać wypowiedzenie.
Z góry dziękuję za informację.
Proszę o pomoc, sama dałam się nabrać przedstawicielowi ich firmy i 31.10.15r podpisałam umowę w domu.Teraz chcę się wycofać , czy muszę mieć jakiś specjalny formularz z wypowiedzeniem, czy mogę skorzystać z tego ,który jest podłączony do umowy kompleksowej. Proszę też o podanie maila,na który powinnam wysłać wypowiedzenie.
Z góry dziękuję za informację.
Skłaniam się, żeby sprawę złożyć do sądu. Dziś byłem u Rzecznika Praw Konsumentów i powiedział, że taka sprawa to koszt rzędu 30 zł. A dlaczego to wszystko popieram bo wczoraj płaciłem już 60 zł za te stałe ceny za energię gdzie w ostatnim miesiącu płaciłem 30 zł a w poprzednich 17 zł. Po wczorajszej rozmowie z konsultantką z Energi nie umiała mi odpowiedzieć skąd te ceny się biorą więc wymyślała, że jest to opłata przesył zmienny, przesył stały, za którą płacimy już wliczone stawki. Najgorsze jest, że w białych rękawiczkach w tym demokratycznym Państwie prawa jesteśmy tak bujani. "RAZEM DAMY RADĘ"