Widok
Estakada dla rowerzystów!!!!!
Jestem ciekaw dlaczego nasi drogowcy nie przewidzieli możliwości jazdy
rowerem po estakadzie w Gdyni. Teraz, żeby przedostać się z Obłuża na
Morską, trzeba jechać albo do centrum, albo na Pucką. Może ktoś zna
alternatywną trasę? Oczywiście nie mam na myśli pokonywania torów z rowerem
na grzbiecie, bo często jeżdżę z dziećmi. A swoją drogą te kilka ścieżek
rowerowych też wypadałoby połączyć. Planuje się remont ul. Wiśniewskiego.
Nawet powstał nowy wiadukt, ale oczywiście nikt o rowerzystach nie pomyślał.
Teraz jeżdżą po ulicy i to dość ruchliwej. Może warto jednak uwzględnić w
planach jakąś trasę zanim rozpocznie się dalszą przebudowę?
rowerem po estakadzie w Gdyni. Teraz, żeby przedostać się z Obłuża na
Morską, trzeba jechać albo do centrum, albo na Pucką. Może ktoś zna
alternatywną trasę? Oczywiście nie mam na myśli pokonywania torów z rowerem
na grzbiecie, bo często jeżdżę z dziećmi. A swoją drogą te kilka ścieżek
rowerowych też wypadałoby połączyć. Planuje się remont ul. Wiśniewskiego.
Nawet powstał nowy wiadukt, ale oczywiście nikt o rowerzystach nie pomyślał.
Teraz jeżdżą po ulicy i to dość ruchliwej. Może warto jednak uwzględnić w
planach jakąś trasę zanim rozpocznie się dalszą przebudowę?
Ja np. jeżdże w ten sposób, że na ostatnim zjeździe z estakady zjeżdżam w prawo... tzn jade dołem i jak jest ostatni zjazd z estakady to skręcam w prawo... no i jade przez te tory :] to przejście nie jest niebezpieczne no ale jak z dziećmi to rozumiem.... zostaje tylko pucka (gdzie zawsze są szlabany pozamykane :) ) albo przez centrum (gdzie wdycha się super świeże powietrze :( )
pozdro.
nurek
P.S. PISZEMY PETYCJE DO SZCZURKA !! :)))
pozdro.
nurek
P.S. PISZEMY PETYCJE DO SZCZURKA !! :)))
Czesc Chlopaki,
jestem doprawdy zaniepokojony poruszanymi przez Was sprawami!
Dzieki Waszej pomocy zrozumialem, ze sprawa sciezki rowerowej laczacej Obluze z Chylonia jest priorytetowa dla naszego miasta.
Zdecydowalem, ze zwieksze deficyt Gdyni o dodatkowe kilkanascie milionow zlotych dla Waszego dobra i wybuduje dodatkowa sciezke rowerowa wzdluz estakady!
Spolecznosc Naszego miasta napewno zrozumie ten honjy gest.
jestem doprawdy zaniepokojony poruszanymi przez Was sprawami!
Dzieki Waszej pomocy zrozumialem, ze sprawa sciezki rowerowej laczacej Obluze z Chylonia jest priorytetowa dla naszego miasta.
Zdecydowalem, ze zwieksze deficyt Gdyni o dodatkowe kilkanascie milionow zlotych dla Waszego dobra i wybuduje dodatkowa sciezke rowerowa wzdluz estakady!
Spolecznosc Naszego miasta napewno zrozumie ten honjy gest.
Szczurek napisał(a):
> Czesc Chlopaki,
>
> jestem doprawdy zaniepokojony poruszanymi przez Was sprawami!
>
> Dzieki Waszej pomocy zrozumialem, ze sprawa sciezki rowerowej
> laczacej Obluze z Chylonia jest priorytetowa dla naszego
> miasta.
>
> Zdecydowalem, ze zwieksze deficyt Gdyni o dodatkowe kilkanascie
> milionow zlotych dla Waszego dobra i wybuduje dodatkowa sciezke
> rowerowa wzdluz estakady!
>
> Spolecznosc Naszego miasta napewno zrozumie ten honjy gest.
Przecież to nie prezydent szczurek!!!On sam nie zajmuje się takimi sprawami, a kilkanaście milionow złotych? Przecież to żart!!!Nie mówiąc już o błędaCH
> Czesc Chlopaki,
>
> jestem doprawdy zaniepokojony poruszanymi przez Was sprawami!
>
> Dzieki Waszej pomocy zrozumialem, ze sprawa sciezki rowerowej
> laczacej Obluze z Chylonia jest priorytetowa dla naszego
> miasta.
>
> Zdecydowalem, ze zwieksze deficyt Gdyni o dodatkowe kilkanascie
> milionow zlotych dla Waszego dobra i wybuduje dodatkowa sciezke
> rowerowa wzdluz estakady!
>
> Spolecznosc Naszego miasta napewno zrozumie ten honjy gest.
Przecież to nie prezydent szczurek!!!On sam nie zajmuje się takimi sprawami, a kilkanaście milionow złotych? Przecież to żart!!!Nie mówiąc już o błędaCH
Ja rowniez sie podpisuje, sam mieszkam na Obluzu i czesto mam ten problem. Przewaznie jade wtedy przez Pucka, a jak tam szlaban zamkniety to tylko patrze czy nic nie jedzie i przejezdzam. Przez centrum nie oplaca sie jezdzic bo w sumie za dlugo i nie przepadam za jazda w towarzystwie "sznurka" samochodow. Jednak z dzieckiem nie polecam przejazdu przy zamknietym szlabanie. A jezeli mowimy o jezdzie rowerem po estakadzie to pewnego razu jadac autobusem 197 z Chyloni na Obluze zaobserwowalem bikera ubranego w stroj sportowy , pedaly SPD i osprzecik XTR. Zasuwa sobie on razno estakada w strone Obluza po sciezce przy jezdni, jechal rowno z autobusem wiec moglem cala sytuacje dobrze zaobserwowac. W pewnym momencie owy biker oglada sie za siebie. Jechalem wtedy z qmplem i mowie do niego: "patrz zaraz sie rozbije, przeciez ta sciezka jest zamknieta, nie ma tam przejazdu". Rowerzysta jadacy wtedy okolo 45km\h obraca glowe do przodu i patrzy ze przed nim koniec drogi, daje ostro po hamulcach i ledwo co unika wbicia sie w barierki zamykajace droge. Uwazam za bezsens budowanie sciezki jezeli jest ona na koncu zabudowana barierka i nie przejezdna. Moze nie kosztowaloby wiele gdyby po prostu dokonczyli ta sciezke i otworzyli ja, uwazam ze to mogloby byc dobrym rozwiazaniem dla wszystkich.
pozdROWER dla wszystkich bikerow i bikerek (a zwlaszcza tych, zmagajacych sie z omawianym tutaj problemem)
P.S. Sorki ze nie ma ogonkow(polskich literek), ale pisze na bardzo glupim komputerze.
pozdROWER dla wszystkich bikerow i bikerek (a zwlaszcza tych, zmagajacych sie z omawianym tutaj problemem)
P.S. Sorki ze nie ma ogonkow(polskich literek), ale pisze na bardzo glupim komputerze.