Widok

Everest

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Everest.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Amazing

Wspaniały, niesamowity,zapierający dech w piersiach. .prawdziwy bez koloryzowania . Podziwiam reżyserów i cala ekipę filmowa. Z pewnością nie było łatwe nakręcić film w tych warunkach.gorąco polecam!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

,,Tych warunkach"

Zdajesz sobie sprawe że to było CGI i efekty specjalne? To tak jakby powiedzieć że cięzko było nagrać Godzillę bo potwór za szybko pływał. Albo Jurrasic Park bo dinozaury nie współpracowały i nie trzymały sie historii.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

to przecież w większości efekty studyjne i komputerowe... chyba nie wierzysz w to, że oni to wszystko kręcili w naturalnych plenerach na wysokości ileś tam tysięcy metrów?? pamiętasz Cliffhangera? te sceny jak Stalone wdrapuje się po pionowych skałach itp. To też było złożone komputerowo, już wtedy kilkanaście lat temu. A technika idzie do przodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

warto obejrzec

Jeden z lepszych filmów na jakich ostatnio bylam. Dla ludzi którzy watpia w to ze można wiele.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

wbija w fotel

fantastyczne zdjecia, ktore pozostana na dlugo i emocje, ktore wbijaja w fotel :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla tych, którzy kochają góry - obowiązkowo!

Dla reszty ... a jakże by inaczej :-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej

Polecam film.W końcu nie zmarnowane pieniądze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam!

Na pewno warto zobaczyć! Zwłaszcza w 3D. Niesamowite ujęcia i widoki, niesamowita historia, a i łezkę też można uronić.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co ...oni tam idą?

Padło kilka odpowiedzi. Sława, ambicja,bo góra po prostu jest. Ale mnie to nie przekonuje. Jeśli ktoś zostawia ciężarną żonę w domu i sam ,na własne życzenie pakuje się w kłopoty,to pozostaje pytanie ,dlaczego? Rozumiem pasje,ale tam gdzie w grę wchodzą inni ludzie, a ktoś o tym nie myśli,to już egoizm.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

Posmakuj ...

... a dowiesz się, że są ludzie którzy żyją wieloformatowo ... ot, i tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pasjonuję się himalaizmem, a bardziej psychiką himalaistów już od jakiegoś czasu, marzę by kiedyś zobaczyć Himalaje. Na początku filmu powiedziałam do mojego partnera, że może wybrałabym się na komercyjną wyprawę, po filmie on mi odpowiedział, że nigdy mi na to nie pozwoli, nie pozwoli bym tak ryzykowała swoje życia :-) Ania dobrze napisała - film wbija w fotel, prawie od pierwszych chwil do końca filmu :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

mąż

zamień "partnera" na męża to od razu Ci pozwoli... :)) jeszcze sam pokryje koszty !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Himalaje

Film znakomity.Oglądałem z córką w 3D.
Mega wrażenia.Lawiny,burza śnieżna,szczeliny w lodowcach,a przede wszystkim genialnie pokazany krajobraz Himalajów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Day after

Dawno żaden file nie zrobił na mnie takiego wrażenia. I nie mówię o zapierających dech krajobrazach i efektach 3D (tych drugich wcale tak wiele nie ma). Obudziłem się rano myśląc o tym jak można się w takie coś pakować na własne życzenie, jedyne co mi przychodzi do głowy to jakaś odmiana choroby psychicznej. wielki szacunek dla himalaistów, ale wydaje mi się że ten film jest właśnie o cierpieniu, przeroście ambicji i tym, że nawet profesjonalizm w Himalajach g**** daje.

Zdecydowanie polecam ten film. Must-see
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wielkie rozczarowanie

Zdecydowanie dziwią mnie te wszystkie zachwyty nad tym filmem..czekałam na film wiele miesięcy a po seansie wyszliśmy z mężem znudzeni i rozczarowani..historia opowiedziana trywialne..charyzmayczni aktorzy obsadzeni w rolach..hm..trzecioplanowych..zakończenie urwane..wzruszające momenty opowiedziane w sposób infanylny..heroizm i walka wielu ważnych postaci..pominięty..a i same zdjęcia Himalajów i Karakorum...bardzo rozczarowujace..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Człowiek

Po słowach postaci, która przeżyła, choć straciła nos, obie ręce: "W domu dopada mnie czarna chmura, depresja a tu żyję...." odczułam ciężar ludzkiej pychy, próżności, dumy. Swojej też. Pogoń za czym? Za chwilą uniesienia, poczucia wyjątkowości.TO JA. I poczułam, dlaczego człowiek nie umiał żyć w raju i dlaczego musiał być z niego wypędzony. Ciekawe, co ten człowiek myśli teraz o swojej wyprawie, będąc kaleką. Czy żałuje, co zyskał? Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

co myślał / myśli beck weathers, będąc kaleką, o swojej wyprawie, możesz się dowiedzieć z jego książki "everest. na pewną smierć".
na depresję cierpiał znacznie wcześniej, nim zaczął się wspinać.
alpinizm stał się dla niego remedium na tę chorobę.
a jak zmieniło się jego życie? odpowiedź w książce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super film

Polecam, film trzymający w napięciu, piękne krajobrazy górskie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film zostający w pamięci na długo. Pokazujący,ze w górach nie ma miejsca na słabość, na sentymenty, że w starciu z naturą nie ważny jest status społeczny, doświadczenie, trening czy osobowość. Historia dramatyczna i wzruszająca ale opowiedziana bez zbędnego patosu. Bez oceniania postaw i wyborów. Pięknie sfilmowany Tybet i Himalaje i niesamowita muzyka w tle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daje do myślenia

Bardzo dobrze zrobiony film, piękne widoki plus 3d daje naprawdę super efekt.
Film daje bardzo dużo do myślenia zarówno ludziom, którzy chodzą po górach jak i tym którzy nie przepadają za takim sposobem spędzania czasu.
Daje naprawdę dużo do myślenia o potędze przyrody i o psychice człowieka.
Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Smutno słuchać tych uniesień

Ludzie, oszaleliście? Co Wam dodano do biletów?, czy w okularach była jakaś trucizna?,narkotyk? Ten film jest fatalny, by nie powiedzieć żenujący! Zdjęcia nijakie, nie oddające grozy gór, fabuła banalna, a zakończenie tak obrzydliwie amerykańskie, że aż trudno zrozumieć po co było go produkować. Rozumiem, że ktoś może unieść się zachwytem nad efektami jeżeli w kinie był ostatnio w 1986, ale już zupełnie nie mogę pojąć, gdzie znaleźliście Państwo tę zapierającą dech akcję? Szczerze polecam przestać oglądać polskie seriale. W odniesieniu do nich możne się film spodobać, ale raczej postuluję - nie dajmy się zbydlęcić
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

kino familijne

bez emocji, spodziewałam się dużo więcej.w rzeczywistości otrzymałam po prostu kino familijne.szkoda,bo mógł być dobry film
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

ważne wątki pokazane w prymitywny sposób

Dylematy - rodzina czy góra, zdrowie czy szczyt, wycofać się i przeżyć czy zdobyć szczyt. Problemy himalaizmu komercyjnego. Bardzo ciekawe wątki , tylko pokazane w typowy amerykański prosty sposób. Nic nie trzeba myśleć.
Piękne zdjęcia, szacun za precyzyjne opisanie trudności góry i położenia poszczególnych obozów. Jednak do Touching The Void (Czekając na Joe) to daleko. Szczególnie jeżeli chodzi o dramaturgię i techniki alpinistyczne.

Przy okazji polecam serial "Himalaiści" o Polskich wyprawach
i Art of Freedom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cóż.....

Spodziewałam się wbicia w fotel, ale tak się nie stało. Film przeciętny. Widoki owszem są ale jak dla mnie za mało, napięcie słabe. Niestety zwiastun pokazuje najlepsze fragmenty. A już szczytem wszystkiego jest pokazanie go tuż przed filmem.Może K2 jest starym filmem ale wywarł na mnie większe wrazenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry