Widok

FC-M572 z napędem 8 ?

Jak (z jaką kasetą i łańcuchem) zestawić korbę FC-M572 (starszy LX) z napędem 8 speed?
Mile widziane praktyczne informacje ...
Pozdr

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ty jej uzywasz czy robisz jej tylko zdjęcia? ;-)

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
kilka lat temu miałem kasetę Sun Race i była to chyba najgorsza na jakiej kiedykolwiek jeździłem. Zdarzało się że na jednej koronce złamały się 4 zęby. Jak dobrze pamiętam, przejechałem na niej około 1500km i kibel. kaseta z Alu chyba by więcej wytrzymała.
Ja też miałem kiedyś sunrace. Po tygodniu do kibla, wogóle mi biegi nie działały. Na s****ie było już lepiej ale do shimano jeszcze im wszystkim daleko.

no napisalem ze 1500 ma przejechane wiec chyba teraz juz nie jest do kibla. jezdze praktycznie na dwoch koronkach wiec juz powinny sie zajechac zgodnie z powyzszym. zatem wiocznie istnieje roznica pomiedzy kilka lat temu a teraz. kilka lat temu nikt nawet nie snil ze lepper bedzie vce premierem ;-) kilka lat temu kompanolo rzadzilo a szimano bylo z psiej dupy.

ps. a co nie moge sobie szpeju fotografowac? kaseta to bardzo wdzieczny obiekt
wza napisał(a):

> ps. a co nie moge sobie szpeju fotografowac? kaseta to bardzo
> wdzieczny obiekt

"Kaseta jak kobieta
- można ją fotografować,
ale lepiej jej używać" (© 2006 by Yary).
dlatego foto przed, bo potem juz taka spracowana ;-) ale jak sie wypucuje to prawie jak nowa :D

Inne tematy z forum Rowery

Serwis rowerów GAZELLE (19 odpowiedzi)

Cześć, wiecie gdzie jest dobry i sprawdzony serwis rowerów Gazelle? Nie chcę dać swojego do...

do góry