Widok
Numer alarmowy na policję z komórki: 112, przekierują gdzie trzeba.
Numer na komisariat w Szemudzie: 58 676 11 76 lub 571 335 318. Dzielnicowy odpowiedzialny za ten rejon to sierżant sztabowy Michał Miotk.
Mandat za strzelanie poza Sylwestrem (a nawet i w Sylwestra, jeśli jest przeginanie) - 500 zł.
Zapraszamy do kontaktu,
z noworocznymi pozdrowieniami.
Numer na komisariat w Szemudzie: 58 676 11 76 lub 571 335 318. Dzielnicowy odpowiedzialny za ten rejon to sierżant sztabowy Michał Miotk.
Mandat za strzelanie poza Sylwestrem (a nawet i w Sylwestra, jeśli jest przeginanie) - 500 zł.
Zapraszamy do kontaktu,
z noworocznymi pozdrowieniami.
Szanowna Pani Aniu, w gminie Szemud nie ustalono dotychczas konieczności opłacania podatku od psa.
Co się tyczy sprzątania odchodów z terenów użytku publicznego (chodniki, parki), obowiązek ten dotyczy mieszkańców jak najbardziej.
Jeśli pytanie było skierowane do mnie, to owszem, sprzątam po swoim psie.
Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że mandat za strzelanie w każdy dzień poza Sylwestrem (lub uporczywe w Sylwestra) się należy od 500 złotych w górę (jeśli strzelane jest po alkoholu, to nawet i odsiadeczka może się przytrafić).
Co się tyczy sprzątania odchodów z terenów użytku publicznego (chodniki, parki), obowiązek ten dotyczy mieszkańców jak najbardziej.
Jeśli pytanie było skierowane do mnie, to owszem, sprzątam po swoim psie.
Co w żaden sposób nie zmienia faktu, że mandat za strzelanie w każdy dzień poza Sylwestrem (lub uporczywe w Sylwestra) się należy od 500 złotych w górę (jeśli strzelane jest po alkoholu, to nawet i odsiadeczka może się przytrafić).
Jakkolwiek ten wpis ogromnie mi schlebia, to muszę Państwu uświadomić, że niestety - dbanie o stan dróg należy do obowiązków gminy i to tam należy zgłaszać pretensje. W końcu wójt musi się liczyć tak z głosami wyborców, jak odpowiedzialnością karną.
Co natomiast się tyczy kominów z podejrzanym kolorem lub zapachem dymu - tu kategorycznie musicie Państwo reagować. Tylko w ten sposób można coś uzyskać. Policja nie jest w stanie być wszędzie na raz. Trzeba zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zgłaszać. Zanim zatrują nas wszystkich.
Najlepszego w nowym roku.
Co natomiast się tyczy kominów z podejrzanym kolorem lub zapachem dymu - tu kategorycznie musicie Państwo reagować. Tylko w ten sposób można coś uzyskać. Policja nie jest w stanie być wszędzie na raz. Trzeba zgłaszać, zgłaszać i jeszcze raz zgłaszać. Zanim zatrują nas wszystkich.
Najlepszego w nowym roku.
Ujmuje mnie wrażliwość p. Aspiranta i prawidłowa ocena zagrożenia truciznami z kominów, I o to chodzi. Od wrażliwości i wiedzy zależy sukces i sens działania. Dzięki panie policjancie. Bądź z nami tu i teraz. Oświecaj nas, bo w tym jest potęga i siła. Do wójta też może dotrzemy. Dowiemy się może, dlaczego nie ma w Bojanie chodników, skoro wystarczyło na nie funduszy z UE.( Tak mówił premier).