Widok
Fala
W komunikacji miejskiej w Gdańsku pasażerowie, zarówno mieszkańcy jak i turyści przeżywają naprawdę dramaty związane z podróżą po wdrożeniu Fali. Miały być akcje edukacyjne, podobno kupiono Falobusy, których nikt na oczy nie widział.Nie każdy jest człowiekiem internetu, a przydałaby się porządna kampania informacyjna
więcej
więcej
Dramat ?
Chcę jeden przejazd, podchodzę do byle którego automatu, przykładam kartę płatniczą/zegarek i z głowy. Chcę inny bilet lub dla rodzinki, wsiadam na środku i w tym automacie wybieram co potrzeba. Owszem, strona mocno wadliwa, natomiast obsługa bez konta jest wygodniejsza niż kupowanie papierowych biletów. Cieszę się również, że jeżdżę nią tylko okazjonalnie.
Uzupełniając, wiem, że potwierdzenie płatności wpada na następny dzień (cyrk jakiś), zdarzyło się że nie potwierdziło mi zakupu, więc przyłożyłem drugi raz i poszło. Na następny dzień przyszło mi odrzucenie 1 transakcji i potwierdzenie 2. Dlatego też warto patrzeć czy potwierdziło transakcje. W innym przypadku mieli podstawy do wystawiania mandatu i nie dziwi mnie że go wystawili.
Bzdura!
Wchodzę, kupuję bilet, mam komunikat, że bilet kupiony i nic mnie więcej nie obchodzi. Nie jestem jasnowidzem żeby wiedzieć czy system przyjął płatność czy nie. W sklepach jakoś od razu wiadomo czy zapłacone czy odrzucone. Nie popadajmy w paranoję, że mandat można wystawić mimo kupionego biletu. Niech naprawią sobie system.