Widok

Family Cup

Hej!

Jaki dystans wyszedł Wam na FC? Na najdłuższej trasie licznik pokazał mi 20.7 km, co chyba nie może być prawdą (5*3.6 + mała runda = 20.7?).

Oczywiście, jeżeli ktoś namiary na jakieś fotki, to będzie miło jak się podzieli :)

Pozdrower!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
była jeszcze runda rozjazdowa, której nie wziąłeś pod uwagę.
wziąłeś, ale ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem. Coś w stylu: "patrzę, ale nie widzę" :)
witam. mi wyszło tyle samo
Mi również 20,7
A ile mieliście rund do przejechania??
Mi wyszło 12,2km po przejechaniu 3 rund i rozjazdówki w kategorii weteran.
Czyli chyba źle podali długość pętli, bo nie wydaje mi się, żeby rozjazdówka miała 2.7 km.

Dzięki za odpowiedzi!
A trasa bodajże nie została zmieniona ? zamiast na ostrym zjezdzie w prawo to poszła prosto ?
dobrze, że do setnych nie liczycie. taka impreza była długa.
;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może mi ktoś powiedzieć jaka w tym roku była trasa? Z mapki wynika mi, że taka sama jak w zeszłym roku, tyle że w odwrotnym kierunku. Były jakieś zmiany?
a gdzie znajdę wyniki seniorów? nie ma na familycup.com.pl ani na mosirze, na tablicy tez nie wisiały, bo nie zdążyli podliczyć...
Były zmiany w początkowej fazie. Zamiast fragmentu po płytach pierwszy podjazd był terenowy (za schodkami na czarnym szlaku). Dalej już tak samo jak rok temu, ale w odwrotnym kierunku.
trochę fotek tutaj:
https://picasaweb.google.com/goszyg/FamilyCupSopot#
może ktoś się odnajdzie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajne fotki, się odnalazł przynajmniej jeden, dzięki
Właśnie, gdzie sa wyniki ?
jak na pierwsza 6 czekaliśmy 1,5 h to na całe przyjdzie poczekać pewnie z tydzień.
Organizacyjnie, żenadda...nie wiem po co te chipy, chyba dla lanserki :P
Dokładnie żenada, od kilku lat to samo. Nic nie zmienili, a godziny startów to fikcja. I te przenośne nagłośnienie:) Co jak co trasa wymagająca.
moze i wymagajaca ale jak spojrzec na startujacych to jakos niewidze amatorow z rodzinami np takie treki gdynia mtbnews czy naftokor to chyba niesa jacys amatorzy radze zaczac sprawdazac sedzią licencje przed startem. bo cos tu jest chyba niebardzo ok. panowie jedzicie takie ogorki?brakowalo jescze tylko mroza i bikewordu do kompletu.poprostu żenada!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
zaczyna się :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ale przecież treki, mtbnewsy i naftokory to wielka rodzina :) Jeśli ktoś miał licencję to wystartował po za konkurencją. I dlaczego nie są amatorami?
Regulamin jest jasny. Start bez licencji. Według mnie zawodnik, który wygrał w kategorii weteran również jeździ z licencją. Startował w MP Masters w przełajach gdzie zajął 7 miejsce, a tam bez licencji sędziowie nie dopuszczą do startu...
Pozdrawiam
Adam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
@on.

Jakoś ostatnio dużo podobnych żalów na forum. Zastanawiam się z czego to wynika? 'Niezawodowcy' muszą czuć się w jakiś sposób pokrzywdzeni przez 'zawodowców'.

Chodzi o szampana na podium? Pocałunki pięknych hostess :D wręczających puchary ze szczerego złota i dyplom? Sława i swoje 5 minut w wiadomościach sportowych przed 20 na jedynce?

Ściganie jest fajne i fajnie jest się pościgać z silniejszymi, zobaczyć ile brakuje i zmotywować się do pracy.

pozdr.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
mat niech zawodowcy sobie jedza na swoje wyscigi typu grand prix plusa anie zdarniaja cale podium w amatorskich wyscigach oto mi chodzi do scigania z mocniejszymi to masz racje podnosi to poziom sportowy.ale powiedz jakie masz szanse z zawodowcem?przemysl co piszesz treki gdynia czy inni jedza ogorki ajak co doczego to niekoncza zawodow dla zawodnikow z licencja albo jada na koncu.niech sie konfratuja z rownymi sobie a nie zludzim co z********aja caly tydzien w pracy a zawody traktuja jak dobra zabawe a nie wyscig rangi mistrzstw swiata.
heehhe, kiedys sie smialem, ze skoro Banach Brothers jezdza w Bike Tourze , to niedlugo w FCup wystartuja :-)
a tak na powaznie, to regulamin jest jasny i jak ktos go nie respektuje, to ciota i tyle..byli tacy ? to maila slac i niech ich zdyskfalifikuja, a nie zale wylewac, jaki ten swiat niesprawiedliwy, bo codziennie do pracy dojezdzam rowerem, sprzet mam carbonowy i ch**ja moglem wywalczyc....
ale z tego co slyszalem, to w Sopocie nie bylo zadnych zawodowcow/licencji tylko banda amatorow, majacych normalna prace, szkole, rodziny - to ze ludziska trenuja i maja jakis poziom, to chyba dobrze nie ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem, czy ktoś się tutaj chwali czy żali. Tzw. zawodnik profesjonalny to gość, który z tego żyje, za to dostaje kasę i nic więcej w życiu nie robi, na FC w Sopocie nie było nikogo takiego!! To, że nie każdy idzie do fabryki na 8 godzin dziennie i podbija kartę to nie znaczy, że nie pracuje, bo są własne działalności, pół etatu, itp, gdzie można poświęcić troszkę więcej czasu na rower. Uważam, że poziom amatorskiego kolarstwa bardzo się podniósł (czego nie można powiedzieć o zawodowcach) i to cieszy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Problem polega na tym, że nikt zawodnikom z licencją nie zabrania startować w takich zawodach jak Family Cup, ale poza konkurencją!!!
a tak nawiasem mowiac - sa wyniki...w najmocniejszym, wyscigu co ciekawe od 20 miejsca cala reszta dostala dubla, a niektorzy nawet kilka sztuk!
fotki dostepne na stronie

http://amatosport.pl/?loc=obiect|609

zapraszam
http://mosir.sopot.pl/galeria/20110604familycup/index.html
Ci co dali dubla - do dyskwalifikacji = pewnie to zamaskowani zawodowcy ;)
brawo brawo "nn" wszyscy wygrani zawsze są zawodowcy, a zawodowcy co wygrywają z zawodowcami to kosmici itp. itd.
Jedno wyjście trzeba trenować :)
Panie "on", kto z Treka Gdynia startował tam z licencją łamiąc regulamin ? Nazwiska poproszę.
dajcie juz spokoj ! zawody juz sie odbyly, jesli ktos mial jakies zastrzezenia to mozna bylo to powiedziec glosno w sobote !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja mam paszport polsatu i też się ścigałem. Nie wiecie czy można było się z tym ścigać?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
cóż... ciśnienie ludziom skacze gdy wywalą kupę kasy na super extra rower, który reklamuje długonoga Jabłczyńska, i nagle okazuje się, że nowy zakup nie jest równoznaczny z zajęciem 1 miejsca na pudle i a człowiek dosiadając nowego cuda nie wygląda jak ww. aktorka :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokladnie, startowali tez ruskie z jakiego teamu rowerowego, nikt nie sprawdzal czy ktos jest zawodnikiem czy nie, a naftokory itp nie wygladali na rekreacyjnych rowerzystow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
jaka jest Twoja definicja rekreacyjnego rowerzysty? i jaki problem, że przyjechali Rosjanie, skoro startowali poza konkurencją?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyniki podali tylko do 6 miejsca przynajmniej do kat H z tego co zauwazylem, pozostalych chyba olali, ogolnie organizacyjnie byla klapa, mtb z mosir gdansk nie robi takich scen z chipami, rejestracja ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry