Widok
Faraon
Opinie do spektaklu: Faraon.
Faron
na podstawie powieści Bolesława Prusa
FARAON Bolesława Prusa to świetnie skonstruowany i napisany thriller polityczny. W cieniu Sfinksa i piramid odgrywa się opowieść o bezwzględnej walce o władzę, w której orężem stają się pieniądze, lud pracujący, kobiety i - przede wszystkim - religia. To wyjątkowe na skalę światową (choć często przez swoją historyczną stylizację niedoceniane) ...
Przejdź do spektaklu.
Faron
na podstawie powieści Bolesława Prusa
FARAON Bolesława Prusa to świetnie skonstruowany i napisany thriller polityczny. W cieniu Sfinksa i piramid odgrywa się opowieść o bezwzględnej walce o władzę, w której orężem stają się pieniądze, lud pracujący, kobiety i - przede wszystkim - religia. To wyjątkowe na skalę światową (choć często przez swoją historyczną stylizację niedoceniane) ...
Przejdź do spektaklu.
Wielkie Brawa!
Faraon jak dla mnie magiczny i przekonujący przekaz artysty na temat państwa, władzy, kościoła. Pokazanie uniwersalnego wymiaru odwiecznej walki świata religijnego i świeckiego. Na uwagę zasługuje przepiękna muzyka, świetna scenografia a do tego kostiumy i gra aktorska, co tworzy nierozerwalną całość. Brawo!
Faraon czasem śmieszy czasem tumani czasem przestrasza... ale pozostaje w odbiorcy na dłużej! I o to chodzi!
Faraon czasem śmieszy czasem tumani czasem przestrasza... ale pozostaje w odbiorcy na dłużej! I o to chodzi!
cięzki odbiór
Spektakl, ciężki i nudny... Jako filolog spodziewałam się czegoś zupełnie innego... długie i nudne. Scenografia i całe otoczenie nie dawało rozbudowania własnej wyobraźni...
Ludzie wychodzili... Brawa na stojące? Chyba tylko kilka osób (jacyś znajomi aktorów i tyle)...
---------------------------------------------
Polecam "Wesołe Kumoszki z Windsoru" ! Rewelacja! Zabawne i dobre po ciężkim tygodniu :)
Ludzie wychodzili... Brawa na stojące? Chyba tylko kilka osób (jacyś znajomi aktorów i tyle)...
---------------------------------------------
Polecam "Wesołe Kumoszki z Windsoru" ! Rewelacja! Zabawne i dobre po ciężkim tygodniu :)
wersja szkolna
To bardzo szkolne przedstawienie, dosłowne i monotonne. Dla osób znających fabułę, właściwie nie do wytrzymania, a trwa trzy godziny.
Momentami miałam wrażenie, że aktorzy też tej sztuki nie polubili, bo wypowiadali swoje kwestie tak pospiesznie, jakby chcieli szybko dobrnąć do końca. Myślę, że jest skierowane do młodzieży licealnej. Odradzam widzom starszym.
Momentami miałam wrażenie, że aktorzy też tej sztuki nie polubili, bo wypowiadali swoje kwestie tak pospiesznie, jakby chcieli szybko dobrnąć do końca. Myślę, że jest skierowane do młodzieży licealnej. Odradzam widzom starszym.