Widok
Fatum
Opinie do spektaklu: Fatum.
Fatum Marzena Nieczuja-Urbańska Polscy kompozytorzy i rodzimi tekściarze stworzyli pieśni zrodzone z inspiracji fado, muzyki duszy, żalu, tęsknoty i samotności. Przetransponowali je na nasze, kulturowe doświadczenia. Powstały piękne i nostalgiczne, maleńkie muzyczne opowieści o kobiecie uwikłanej w miłość, kobiecie która nie zawsze umie sobie z tą miłością poradzić. Marzena Nieczuja-Urbańska ...
Przejdź do spektaklu.
Fatum Marzena Nieczuja-Urbańska Polscy kompozytorzy i rodzimi tekściarze stworzyli pieśni zrodzone z inspiracji fado, muzyki duszy, żalu, tęsknoty i samotności. Przetransponowali je na nasze, kulturowe doświadczenia. Powstały piękne i nostalgiczne, maleńkie muzyczne opowieści o kobiecie uwikłanej w miłość, kobiecie która nie zawsze umie sobie z tą miłością poradzić. Marzena Nieczuja-Urbańska ...
Przejdź do spektaklu.
Piękny koncert!
Dziękuję za ten poruszający recital!Tyle w nim ujmującej poezji m.i. Szymona Jachimka i muzyki -cudowne kompozycje Marka Czerniewicza.
Mam nadzieję, że ten materiał utrwalony zostanie na płycie, gdyż powstało moim zdaniem coś wyjątkowego i warto by "Fatum" powędrowało w świat.Trzymam kciuki za kolejne sukcesy pani Marzeny i jej zespołu.
Mam nadzieję, że ten materiał utrwalony zostanie na płycie, gdyż powstało moim zdaniem coś wyjątkowego i warto by "Fatum" powędrowało w świat.Trzymam kciuki za kolejne sukcesy pani Marzeny i jej zespołu.
"Fatum" świetne, ale ja wolę Fado
Pieśni napisane przez Polaków przypominają fado, ale ja wolę prawdziwe fado.
"Fatum" świetne, choć początek czyli pierwsze utwory niekoniecznie chwytajace za serce, ale im bliżej końca, tym lepiej, a już te śpiewane na bis - rewelacyjne!
Ciekawe, czy P.M.Nieczuja-Urbańska myśli o wydaniu płyty - zarówno z utworami z "Fado" jak i "Fatum" - oby!!!
"Fatum" świetne, choć początek czyli pierwsze utwory niekoniecznie chwytajace za serce, ale im bliżej końca, tym lepiej, a już te śpiewane na bis - rewelacyjne!
Ciekawe, czy P.M.Nieczuja-Urbańska myśli o wydaniu płyty - zarówno z utworami z "Fado" jak i "Fatum" - oby!!!
Zespół znakomity, a pani Marzena jest fenomenalna, zarówno pod względem śpiewu, jak i wyglądu. Razem z zespołem tworzą coś niesamowitego, magicznego. Aż łzy napływają do oczu ze wzruszenia. Od premiery, która była w lipcu, widziałam Fatum już trzy razy i jestem absolutnie zachwycona, zakochana w muzyce, w śpiewie...
Poza tym sądzę, że u p. Marzeny dykcja jest poprawna, może dla Ciebie droga Ago teksty były po prostu zbyt trudne? Jeżeli się nie podoba, to zawsze można wyjść i wybrać "lżejszy" sposób spędzania czasu.
Poza tym sądzę, że u p. Marzeny dykcja jest poprawna, może dla Ciebie droga Ago teksty były po prostu zbyt trudne? Jeżeli się nie podoba, to zawsze można wyjść i wybrać "lżejszy" sposób spędzania czasu.
Fado w wykonaniu pani Marzeny chwyta za serce
"Fatum" to recital zagrany z pasją, szczerą emocją, poruszający do głębi. Doskonałe polskie teksty i aranżacje, muzycy oraz cudownie zaangażowane wykonanie pani Marzeny Nieczui-Urbańskiej dają nam możliwość lepszego zrozumienia fenomenu muzyki fado. Recital 14 sierpnia było dla mnie prawdziwym, nie tylko artystycznym przeżyciem, a "Do widzenia, do jutra", brak mi słów... Bardzo, bardzo dziękuję i czekam na kolejne występy (a może na płytę?)