Widok
Festiwal Artystyczny Młodzieży Akademickiej FAMA
Głównym celem Festiwalu FAMA jest wyłonienie i promowanie młodych twórców z kręgu kultury studenckiej, którzy na co dzień podejmują szeroko rozumianą działalność artystyczną.
Przegląd ma charakter konkursu, zatem uczestnicy oceniani są przez profesjonalne jury, zaś główną nagrodę stanowi zaproszenie na ogólnopolski festiwal FAMA, odbywający się latem w Świnoujściu oraz
nagroda finansowa ...
więcej
więcej
Dokładny i aktualny program wszystkich występów dostępny jest na stronie http://www.fama.gdynia.pl
Żury
szkoda ze szanowne jury nie ma czasu zajac sie swoja praca i zmienia zasady w czasie konkursu. max 3 utwory w 15 min to i tak malo, dla zespolow ktore maja cos do pokazania, ale dla pan to i tak za dlugo najwidocznie i gdzies im sie bardzo spieszy skoro karza grac 2 utwory a zespoly koncza po 5-8 min... wstyd.
ładne czy nie - kwestia gustu!
szczerze, uważam,że było dużo wiele bardziej ciekawszych zespołów niż Jantar! szkoda,że fama nie docenia nowej energii... tyle tam sie działo teatralnie, muzycznie, także tanecznie (w innych stylach) a wizytówka trójmiejskiej kultury młodzieżowej jest zespół pieśni i tańca, któremu (nie obrażając nikogo) brak już trochę świeżości.... szkoda
szczerze, uważam,że było dużo wiele bardziej ciekawszych zespołów niż Jantar! szkoda,że fama nie docenia nowej energii... tyle tam sie działo teatralnie, muzycznie, także tanecznie (w innych stylach) a wizytówka trójmiejskiej kultury młodzieżowej jest zespół pieśni i tańca, któremu (nie obrażając nikogo) brak już trochę świeżości.... szkoda
wlasnie swiezosci to im nie brakowalo, patrzac na inne "smutne" zespoly, ten byl usmiechniety io radosny jak zaden inny, moze zazdrosc przemawia ale tak juz jest ze jedni z werdyktu sa zadowoleni a inni nie. Ja osobiscie nie mam nic do tego, ze oni wygrali bo naparwde podobalo mi sie. Bylo jeszcze kilka dobrych wystepow, nie pwoeim, ale zespolu Jantar napewno jest w mojej czolowce i gratulacje za wygrana.
I wlasnie ja widze w tym zespole swiezosc, ktorej inne bardzo podobne grupy nie mialy, nic innego takiegho wczesniej nie widzialam i dla mnie bylo to zetkniecie z czyms nowym i bardzo fajnym.
P.S a teatralnie...nuda byla...
I wlasnie ja widze w tym zespole swiezosc, ktorej inne bardzo podobne grupy nie mialy, nic innego takiegho wczesniej nie widzialam i dla mnie bylo to zetkniecie z czyms nowym i bardzo fajnym.
P.S a teatralnie...nuda byla...
Niektórzy nie potrafią docenić własnej kultury. To niesamowite, że Jury postanowiło przyznać nagrodę główną zespołowi ludowemu! Ja z tego faktu jestem bardzo zadowolona, bo żadne tańce irlandzkie, gołe brzuchy, czy też nawet najlepszy zespół rockowy,albo jazzowy nie są mi bliższe niż rodzimy folklor, który jest przecież piękny, kolorowy, dynamiczny, nasz - polski. Cudze chwalicie, swego nie znacie.
Gratuluję Zespołowi "Jantar" zasłużonego 1 miejsca. Tak trzymać!!!!
Gratuluję Zespołowi "Jantar" zasłużonego 1 miejsca. Tak trzymać!!!!