Widok

Festiwal Dwa Teatry 2007

Festiwal Dwa Teatry 2007 Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Festiwal Dwa Teatry 2007, 31 maja 2007 - 4 czerwca 2007
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

spotkania z tworcami

to nie opinia , to pytanie ,czy w tym roku w ramach festiwalu beda spotkania z aktorami lub innymi tworcami teatru ?

SPOTKANIA

Gdzie i kiedy spotkania z aktorami ?Podany wyżej program mało przejrzysty, np.Poskromienie Złośnicy godz.18.00 w Gdańsku a 19.00 w Sopocie ?co z biletami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia

w ubiegłym roku było super; narazie mało inormacji o spotkaniach z aktorami no i doszły "wycieczki"do Gdyni.

Spotkania z Gwiazdami i twórcami

Harmonogram "Spotkań z Gwiazdami" (wraz z miejscami, gdzie się będą one odbywać) jest zamieszczony powyżej. Spotkania z twórcami spektakli teatru telewizji będą odbywały się po każdym spektaklu (niestety oprócz "Nart Ojca Świętego") w Krzywym Domku. Serdecznie zapraszamy. Organizatorzy.

teatry telewizji gdzie program?

Mam prośbę o zamieszczenie programu konkursowych projekcji teatru telewizji, bo w linku "prezentacje konkursowe" są podane tylko spektakle radiowe.

Ja chcę Panią Elizą i Pana Sułka!

Kocham Pana Panie Sułku jedyny!

mam pytanie do organizatorow: gdzie beda mialy miejsce prezentacje sluchowisk jutro, tzn w pt o 16? nie moge znalezc zadnych informacji odnosnie miejsca prezentacji poszczegolnych sluchowisk,

kto będzie grał na koncercie ??

Mam pytanko co to będzie:
1 czerwca: Koncert „Lato z Radiem - Uwertura”
Gdynia, Skwer Kościuszki – godz. 16.00
Nie znalazłam nic na ten temat a jestem bardzo ciekawa :)

Dwa teatry

Ten festiwal z roku na rok staje się lepszy, bardziej elitarny, dla typowych wykształciuchów, którzy niemile są widzeni w różnych kręgach politycznych, ekonomicznych,nie i liberalnych, a to dlatego że są zbyt konserwatywni ( czytaj - lubią Sienkiewicza) lub zbyt wyzwoleni ( czytaj lubią Gombrowicza) itp. Można posluchać aktorów, którzy mówią dobrą polszyczyzną, mają dorobek artystyczny. Niech młódź się spieszy, bo niedługo oni znikną z horyzontu, a zostaną im tylko gwiazdki tańców i spiwów od siedmiu boleści, bo ponoć tego tylko dziś chcą widzowie.

Czekam tylko na jeden spektakl

" Jak mordowałem Program Drugi PR w wykonaniu prezesa PR i jego trupy.

Rewelacja roku!

Co tu dużo pisać.. To trzeba zobaczyć! Bez przynudzania i w dobrym stylu

Zgroza i dno poziomu

Właśnie skończyłem oglądać program rozrywkowy(?) w TVP1- uroczysty "koncert" towarzyszący Gali Festiwalu Dwa Teatry. Boże, co to za poziom. Zwykła chała i chałtura z małymi wyjątkami (Z.Wodecki, K.Kolberger). Przecież te Leszcze z panem Miecznikowskim i panią Walewską toż to przysłowiowy jeleń na rykowisku. Dzięki takim wykonawcom to można znienawidzieć muzykę.Ta pani to powinna wyłącznie śpiewać w operze, a ten pan tylko na weselach. A ten kto wpadł na pomysł połączenia tych zjawisk muzycznych, to chyba nie wie, że dwa grzyby w barszczu... Wogóle, jak mamiętam, to nigdy głosy operowe nie sprawdziły się w muzyce rozrywkowej, choćby pan Kowalski itp. Z tego zawsze musi wyjść kicz. No a co do pana Markowskiego, to chyba powinien zaprzestać powtarzać się z tym swoim wyświochtanym na wszystkie sposoby repertuarem. Głosi się, że jest muzykiem. Zapewne jest nim-nikt tego nie może zaprzeczyć, ale ile można słuchać "...chciałbym być z tobą"...!!! W sumie, to taki sobie programik typu Lato z Radiem...dla wczasowiczów na plaży. W Polsce, kończy się niestety kultura, poczucie smaku, profesionalizm i zwykłe poszanowanie widza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oddech normalności..

Brawa dla organizatorów i pomysłodawców festiwalu "Dwa Teatry" w Sopocie! Cieszę się, że można jeszcze świętować powstanie programów, które są wyzwaniem zarówno dla aktorów jak i dla widzów.. Gdzie wymaga się odrobiny myślenia i zaangażowania, a nie traktuje się człowieka jak głupiej maszynki do robienia pieniędzy..

Inne tematy z forum Rozrywka

3x3 Molo Sopot (3 odpowiedzi)

To będzie gorący początek lipca! Druga edycja turnieju 3x3 w samym sercu Sopotu nadchodzi...

Pokazy kaskaderskie Monster Truck Show Chaloupka (3 odpowiedzi)

Już w tym tygodniu w GDYNI - KOSAKOWO na parkingu GALERII SZPERK, ul. Płk.S.Dąbka odbędą się...

Andrzej Piaseczny - The Best Of (13 odpowiedzi)

Andrzej Piaseczny, jeden z czołowych polskich wokalistów, wystąpi 9 listopada 2025 roku w Starym...

do góry