Widok

Festiwal Dwa Teatry 2007

Festiwal Dwa Teatry 2007 Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Festiwal Dwa Teatry 2007, 31 maja 2007 - 4 czerwca 2007
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

spotkania z tworcami

to nie opinia , to pytanie ,czy w tym roku w ramach festiwalu beda spotkania z aktorami lub innymi tworcami teatru ?

SPOTKANIA

Gdzie i kiedy spotkania z aktorami ?Podany wyżej program mało przejrzysty, np.Poskromienie Złośnicy godz.18.00 w Gdańsku a 19.00 w Sopocie ?co z biletami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia

w ubiegłym roku było super; narazie mało inormacji o spotkaniach z aktorami no i doszły "wycieczki"do Gdyni.

Spotkania z Gwiazdami i twórcami

Harmonogram "Spotkań z Gwiazdami" (wraz z miejscami, gdzie się będą one odbywać) jest zamieszczony powyżej. Spotkania z twórcami spektakli teatru telewizji będą odbywały się po każdym spektaklu (niestety oprócz "Nart Ojca Świętego") w Krzywym Domku. Serdecznie zapraszamy. Organizatorzy.

teatry telewizji gdzie program?

Mam prośbę o zamieszczenie programu konkursowych projekcji teatru telewizji, bo w linku "prezentacje konkursowe" są podane tylko spektakle radiowe.

Ja chcę Panią Elizą i Pana Sułka!

Kocham Pana Panie Sułku jedyny!

mam pytanie do organizatorow: gdzie beda mialy miejsce prezentacje sluchowisk jutro, tzn w pt o 16? nie moge znalezc zadnych informacji odnosnie miejsca prezentacji poszczegolnych sluchowisk,

kto będzie grał na koncercie ??

Mam pytanko co to będzie:
1 czerwca: Koncert „Lato z Radiem - Uwertura”
Gdynia, Skwer Kościuszki – godz. 16.00
Nie znalazłam nic na ten temat a jestem bardzo ciekawa :)

Dwa teatry

Ten festiwal z roku na rok staje się lepszy, bardziej elitarny, dla typowych wykształciuchów, którzy niemile są widzeni w różnych kręgach politycznych, ekonomicznych,nie i liberalnych, a to dlatego że są zbyt konserwatywni ( czytaj - lubią Sienkiewicza) lub zbyt wyzwoleni ( czytaj lubią Gombrowicza) itp. Można posluchać aktorów, którzy mówią dobrą polszyczyzną, mają dorobek artystyczny. Niech młódź się spieszy, bo niedługo oni znikną z horyzontu, a zostaną im tylko gwiazdki tańców i spiwów od siedmiu boleści, bo ponoć tego tylko dziś chcą widzowie.

Czekam tylko na jeden spektakl

" Jak mordowałem Program Drugi PR w wykonaniu prezesa PR i jego trupy.

Rewelacja roku!

Co tu dużo pisać.. To trzeba zobaczyć! Bez przynudzania i w dobrym stylu

Zgroza i dno poziomu

Właśnie skończyłem oglądać program rozrywkowy(?) w TVP1- uroczysty "koncert" towarzyszący Gali Festiwalu Dwa Teatry. Boże, co to za poziom. Zwykła chała i chałtura z małymi wyjątkami (Z.Wodecki, K.Kolberger). Przecież te Leszcze z panem Miecznikowskim i panią Walewską toż to przysłowiowy jeleń na rykowisku. Dzięki takim wykonawcom to można znienawidzieć muzykę.Ta pani to powinna wyłącznie śpiewać w operze, a ten pan tylko na weselach. A ten kto wpadł na pomysł połączenia tych zjawisk muzycznych, to chyba nie wie, że dwa grzyby w barszczu... Wogóle, jak mamiętam, to nigdy głosy operowe nie sprawdziły się w muzyce rozrywkowej, choćby pan Kowalski itp. Z tego zawsze musi wyjść kicz. No a co do pana Markowskiego, to chyba powinien zaprzestać powtarzać się z tym swoim wyświochtanym na wszystkie sposoby repertuarem. Głosi się, że jest muzykiem. Zapewne jest nim-nikt tego nie może zaprzeczyć, ale ile można słuchać "...chciałbym być z tobą"...!!! W sumie, to taki sobie programik typu Lato z Radiem...dla wczasowiczów na plaży. W Polsce, kończy się niestety kultura, poczucie smaku, profesionalizm i zwykłe poszanowanie widza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oddech normalności..

Brawa dla organizatorów i pomysłodawców festiwalu "Dwa Teatry" w Sopocie! Cieszę się, że można jeszcze świętować powstanie programów, które są wyzwaniem zarówno dla aktorów jak i dla widzów.. Gdzie wymaga się odrobiny myślenia i zaangażowania, a nie traktuje się człowieka jak głupiej maszynki do robienia pieniędzy..

Inne tematy z forum Rozrywka

XTB KSW 107 (10 odpowiedzi)

Wyczekiwane zderzenie na szczycie wagi ciężkiej KSW zbliża się wielkimi krokami. Podczas gali XTB...

The Magic of Disco Festival (3 odpowiedzi)

Już 19 lipca, w Operze Leśnej, w Sopocie odbędzie się pierwsza edycja festiwalu: "The Magic of...

Mentzen w Gdyni (45 odpowiedzi)

W czwartek 8 maja o godzinie 20:00 na Skwerze Kościuszki w Gdyni odbędzie się spotkanie ze...

do góry